Nejste přihlášen/a.
Po hodně dlouhé době peču klasickou buchtu, ale pekáč jsem jen vymazala trochu olejem ale zapomněla posypat spodek pekáče moukou jen jsem tam potřela trochu oleje . Tento postup je místo pečícího papíru a tak mám obyvy, aby moje práce byla k něčemu,ayb to nebylo ze spodu připálené. Poradí někdo zda to bude ok či co se dá ještě udělat je to už bohužel v troubě. Co stím?díky za rady
jíst se to dá. Jasně, většina trochu pokažených pekařských pokusů se dá jíst. I kdyby se to mělo vyškrábat lžící, dát do misek a zalít pudingem . To se občas stane každému.
Trochu jsem se zarazila nad slovy peču klasickou buchtu. Co jste to vlastně pekla? Jako klasickou buchtu si představím jednu buchtu plněnou mákem, tvarohem... Těch se peče na jednom plechu víc, podle velikosti plechu. Tam je vhodné plech hodně vymazat a každé buchtě dobře obmazat strany, aby se při pečení nespojily. A ještě se mastí během pečení. Ale moukou se plech nevysypává. Plech mastím a dětskou krupicí vysypávám při pečení litých těst. Třeba bublaniny, měkkého perníku. Jsem stará konzerva, tak používám pečicí papír jen pod vánočky.
Pekla jsem třenou kakaovou buchtu. To je pro mě klasika třená buchta. No olejem jsem to vytřela jen trochu, protože tam měla přijít ta mouka na to. Jenže jsem na to zapomněla, protože to nejde od spodu normálně ukrojit a drolí se to ten spodek zůstává na tom pekáči . Ale zas nějak spálené to nevidím. Já jsem to předtím dělala tak, že jsem to natřela olejem a vyklepala moukou a vždy to šlo od spodu pekáče dobře, ale teď jsem na to zapomněla a taky to tak dopadlo.
Dobrý den, vymazání pekáče olejem by mělo být dostačující. Nepeču často, ale také vymažu jen olejem a nic se nepřipaluje. Spíše jde o přiměřenou délku pečení a teplotu v troubě (raději nižší teplota a delší čas pečení včetně průběžné kontroly). Bude to OK. Zdravím!
P.S. Pokud připálíte, tak spodek buchty oškrábete nožem a bude to dobré.
díky za odpovědi . Já jsem to právě vymazala jen slunečnicovým olejem a to ještě hodně malinko tak mám obavy . Takže bez toho posypání moukou jsem ještě nic nepekla . Navíc jsem zjistila, že ta trouba nepeče rovnoměrně i když mám nastavené aby to peklo zezhora i zespoda . Jak to člověk nedělá pravidelně tak to zapomene a pak si vzpomene, když už je pozdě. Ještě to není na jedné straně hotové. Tak doufám, že to nebude katastrofa. Dneska by mě to hodně mrzelo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.