Nejste přihlášen/a.
V otázce nenacházím ani stopu zájmu o pěstování rostliny, jen zájem o dekoraci prostoru. Nic proti tomu, stejný přístup k dekoraci bytu měla osoba mně hodně blízká. Všechno živé brzy zašlo. Teď prostor zdobí velké vázy se suchým proutím a suchou větví. Možná by to bylo vhodné řešení i pro Vás.
bimbam, co píšete, něco na tom bude. Každá rostlina, kterou si dáme do bytu, potřebuje, abychom k ní měli určitý vztah, jinak strádá a často i zajde. Jestli ji vnímáme jako věc, nedaří se jí, potřebuje i pár vlídných slov i pochvalu, prostě pozitivní vibrace.
Zelenec (Chlorophytum comosum) viz dumazahrada.cz/...
Scindapsus (lidově "blázen", protože roste jako blázen) , vděčná kytka, která roste všude, stačí ji zalévat a když moc přeroste, tak zkrátit, může se válet po nábytku, viset ze skříně, ležet na poličce a roste a roste.
Voděnka, stačí ji jenom zalévat, je opravdu pro úplné začátečníky. Pokud nemáte květináč, může z počátku růst jenom ve váze s vodou, když vám dá odnož, větvičku, někdo v práci, v nouzi ji můžete ponořit do kelímu od jogurtu s vodou, nebo do dolní části ustříhnut z PET láhve od minerálky. Zakoření a roste a roste a když má vhodné podmínky, tak také vykvete skromnými kvítky.
Šáchor (cyperus alternifolius), který roste jako z vody doslova. Stačí ho dát do vody, nebo i do kýble s vodou a roste a roste.a můžete odjet třeba i na dlouhou dovolenou a po dovolené, pokud má vodu, stále roste.
atd. atd..
Pokojové kytky nemusíte draze kupovat, jistě vám někdo rád dá kousek kytky, který by jinak vyhodil. Voděnku, tchýnin jazyk, šáchor, zelenec, scindapsus, africkou fialku a další a další. Kytky kupují osamělí lidé, kteří nemají nikoho, kdo by jim kousek kytky na pěstování dal, ale každý má nějaké příbuzné, rodinu, známé, kolegyně v práci, kteří se rádi podělí o kytku i o rady
bimbam: díky za upozornění, moje chyba, nepřečetl jsem di pozorně zadání, poradil jsem špatně. Nejsou na zem, ale na poličku nebo na nábytek.
Tyto rady jsou velmi dobré. Ale v otázce je požadavek "na zem". Tazatel se podle mě nehodlá zdržovat s malými rostlinkami. Chce velkou, vzrostlou a pokud možno bezúdržbovou dekoraci.
No, myslím že aspoň jeden tip je OK. Scindapsus se často prodává tvarovaný (přichycený) na kmínku. Tak je rozhodně vhodný i na zem. M.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.