Nejste přihlášen/a.
Dobrý den zvažuju vstup do založených odborů KOVO v naší firmě, jediné co mě odrazuje je placení měsíčních příspěvků.( vubec netuším zda to k něčemu bude) Lze se jim nějak vyhnout a i tak být v odborech? Děkuji
Tak já třeba pracuju v relativně velké fabrice, a skutečně tu není nikdo, kdo by za lidi vyjednával. A světe zboř se, platy jsou slušné a pracovní podmínky taky. Akorát je (možná) snadnější se loučit s nefachčenkama a vůbec lidma, kteří se ukázali být pro firmu neužiteční (a to od dělníků až po management).
Znám i firmy, kde mají pohyblivou čátku do prémií, když podepíšou, že nebudou zakládat odbory a že nebudou marodit. Lidi si pak berou dovolenou, když dostanou chřipku aby o ty prémie nepřišli. Jim to připadá výhodné. Mě teda ne. Holt jsme každý jiný.
jak svoje...? a komu jdou vůbec ty příspevky a v jaké výši? Zajimalo by mě jakaý rozdíl budeme mít v praci když ja nebudu a v odborech a kolega ano?
PS: ne nikdo mě nenutí
Ano, odbory řeší hlavně kolektivní smlouvu a pak kolekce pro děti na vánoce.
ALe když je člověk v problémech - tak se moc pomoci nedočká. NA VŠ kde jsem pracoval, tak když se mne po dosažení 65 chtěli zbavit, tak slavné odbory dělaly mrtvého brouka. Dokonce měly tu drzost, že si vzaly příspěvek ještě na další měsíc po tom co jsem jim dal výpověď.
nejsem si jist zda mi to něco přinese ale posílat příspěvky nejakým povalečum nahoře opravdu nechci stačí že už tak to děšlam v ruzných formách
kovi, pracoval jste někdy v odborech? Jak víte, že tam jsou povaleči. Většinou se říká, "podle sebe soudím tebe"
Když jsme jednou řešili v práci nějaký problém s platy, tak kolegyním v odborech to řešil odborový právník, mně neřešil nikdo nic - mohla jsem se samozřejmě ohánět sama. Členství v odborech je tedy něco jako pojištění, celý život se nic nestane a platíte zbytečně, ale když už se něco stane, tak je člověk sakra rád, že to má. I když kvalita se asi různí a pokud v ně nemáte důvěru, tak už to samotné o něčem svědčí.
A Milanovi:
no nebudu tady rozvadět co vlastně za člověka ty odbory v naší 40 člené firmě založil jestě s dalšíma jemu podobnýma... ale nemám v to důvěru ale tak děkuji za reakce.
PS: ano nefakčenků a vyjebávek i když v pracovním poměru odjakživa živím respektive n ně dělam víc než je zdrávo a to je holý fakt
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.