Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osamělost - deprese

Od: marekm odpovědí: 7 změna:

Zdravím, je mně 19 a již delší dobu se cítím a uvědomuju si, že jsem děsně osamělý. Uvědomuji si, že nemám opravdu nikoho, s kým bych si mohl o všem popovídat a svěřit se, s nikým nemám hlubší přátelství. Zdravím se sice s mnoha lidmi, s kterými občas prohodím pár slov, ale nemám nikoho s kým bych mohl jít večer do baru atd. Dochází mi, že je to asi pravděpodobně tím, že jsem od ostatních kluků jiný, jsem gay. Od té doby, co jsem si tohle uvědomil, jsem hodně uzavřený. Chtěl bych se někomu svěřit, abych pořád neměl takový pocit, že něco skrývám, že jsem falešný. Připadá mi, že to každý stejně tuší, a to mi taky docela ve škole snižuje sebevědomí a vím, že na ostatní působím jako velký introvert. Má to velký vliv na mou psychiku. Vždy jsem miloval legraci a rád se bavil se spolužáky. Teď ale mi v tom tohle strašně brání. Mezi kluky se citím špatně, připadám si takový méněcenný a myslím, že by nechtěli, aby s nimi chodila ,,buzna. Vím, že bych se mnohem lépe cítil v holčičím kolektivu, nemám ale absolutně sílu se nikomu svěřit. Tohle mě trápí asi už tři roky, teď se to ale docela zhoršuje. Pořád mám depresivní náladu, takže už se nedokážu 100% připravit do školy, což mně, jako perfekcionistovi, taky nepřidá. Není snad týden, kdybych nebrečel. Nejhorší nálady mám ráno a večer. Často taky přemýšlím nad sebevraždou, jindy jsem zase velmi optimistický, veselý...a těším se na to, co mi budoucnost přinese. Spíš ale převažují ty pochmurné nálady, kdy jako bych cítil, že na tenhle svět nepatřím, jako bych byl někdo výjimečný a jsem akorát všem pro smích. Někdy přemítám o tom, že bych se chtěl zabít, abych známé nějak zarazil. Uvědomuji si, že to není normální, ale já už všeho mám dost, občas bych fakt nejraději umřel. Měl jste někdo taky takové pocity a lze tohle nějak vyřešit? Mě nic nenapadá a hlavně se cítím na všechno úplně sám.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zdravím. Obraťte se na odborníka - psychologa. S ním si budete moci popovídat, rozebrat to co Vás trápí a snad se Vám i uleví. Nebudete na své problémy sám.

elas
hodnocení

2x

Ahoj,
určitě si nemusíš připadat nijak divný. V dnešní době se o problematice homosexuality hovoří velice otevřeně a již to není nic, za co by se někdo měl stydět. Chápu, že tě toto ale trápí. Pokud už častěji přemýšlíš nad sebevraždou a deprese trvá už takto dlouho, opravdu by ses měl obrátit na nějakého odborníka. Pokud nechceš mluvit s nikým osobně, jsou možnosti i online konzultací. Já bych ti ale doporučila tu osobní, jelikož to více pomůže terapeutovi zjistit, jak na problémech zapracovat.
Určitě si hlavně neubližuj! Já sama měla problémy s myšlenkami na sebevraždu, ale jak mile se uzdravíš a udělá se ti lépe, budeš rád, že jsi vše zvládl.
Jinak bych ti doporučila zkusit se spíše seznámit s více holkama, jelikož těm se můžeš více svěřit než klukům. Je také možné ze začátku si najít pouze internetového kamaráda či kamarádku, kdy se nebudeš muset stydět s něčím svěřit.
Opravdu by ale byylo dobré odborníka navštívit a to častěji, ne jen na jedno sezení - to totiž nic nevyřeší
Doufám, že jsem ti alespoň trochu otevřela oči a že se ti brzy bude opět žít s chutí.

hh
hodnocení

1x

Chtěla bych ti nějak poradit,ale nevím jak. Nejradši bych ti půjčila Arabelin kouzelný prsten, kdybych ho měla. Ale myslím si, že hodně se změní, až vylezeš ze školy a budeš někde zaměstnán. Tam už nebudeš moc mezi mládeží a proto to nebudeš tak prožívat a můžou ty pocity vymizet. To jaký jsi, už nezměníš a takových je hodně a vůbec to nejsou méněcenní lidi. Jsou vzdělaní. Taky si myslím, že do baru můžeš i sám, u kluka to tak divné není. A taky jak ti tady už někdo poradil, skamarádit se s holkami, ne s nějakými megerami, ale aby to byly kamarádky.Je ti 19, tak to máš možností..

heisenberg
hodnocení

1x
Ahoj, bohužel nemám radu. Jediné, co Vám mohu říci je, že homosexualita není nic špatného, žádná nezvyklost. Pokud Vás někdo bere jako špatného, neznamená to, že jste špatný. Špatný je on. A to, že jste přemýšlel o sebevraždě není nic hrozného. I mě to mnohokrát napadlo. Vždy jste totiž došel k závěru, že to není ta správná cesta. Jednou jste nahoře, jednou dole. Špatné pomine a nastanou lepší časy. Musíte vzít život s humorem. Držte se!

kami*
hodnocení

0x
Mě dříve nejvíc ničil pocit, že mé okolí není tak plné lásky, kolik jí potřebuji vnímat, cítit já. Tak jsem začala nabízet lásku k lidem, ta není o sexualitě. Měla jsem z ní radost a nevšímala jsem si svých (ale ani cizích) myšlenek, které by mne zranily. Rušily by mne a braly by mi sílu. To, že někdo chce být zlý, je jen jeho postoj, nenechávám se ovlivnit.
Ve škole jsem vůbec s nikým nemluvila o své sexualitě, na mne bylo na kluky brzy. Ale klidně jsem poslouchala jiné. Svou sexualitu tajím, protože jde o intimitu. Nic falešného v tom nevidím, nemusejí vědět, že se ti líbí kluci. Třeba by opravdu dostali strach, že budeš chtít vztah, kteří oni zažít nepotřebují. Málokdo se ve škole seznámí s partnerem na celý život. Takže bych mezi nimi partnera nehledal, být muž (já jsem taky nehledala ve škole). Pak jsi bezva kámoš, a užívej si legraci. Taky myslím, že kamarádka bude asi chápavější. Ale informace může uniknout a pak bych asi řekla, s úsměvem, No takový jsem já, neboj nebudu tě svádět. Ale kamarádství bych kvůli sexualitě nevzdala. Bezva kámoš to přijme.
Ve městech bývají gay bary, kam lze zajít později, nebo jsou seznamky, nevím.
Já jsem po kámošovi, co je gay toužila, aby byl v kámošství klid. Našla jsem ale docela kousavého a zlého, neznal jiné téma k hovoru, než penis. To mne nebavilo.
U kamarádů dodnes brzy zjišťuji vzpomínkou, že jsem se před lety hrozně silně platonicky zamilovala do černocha, jestli můj kamarád není rasista. Jako gay, bych si odpor u kámoše zjistila podobně.
Psaní si s někým na netu by pomáhalo od samoty i podle mne.
Odsuzování považuji za chybu charakteru. Je ideální to nedělat, ani sobě.
Zlomenému člověku se obvykle nedaří víc věcí v životě.
Na zklidnění psychické bolesti mi zabírá před spaním cvik Jóga mudra, třeba 5 minut, myslet při něm jen na uvolnění. Používala jsem ho i na zastavení pláče

kami, joga mudra je bezva, ale čím ji nahradit, když nemohu ohmout koleno kvůli operaci víc jak 90 stupňů, nechala jsem jogy úplně kvůli kolenu, což je škoda, nemáš radu? dík

kami*
Jógu se snažím používat tak, že si hlavně hlídám myšlenky, abych se strachu a bolesti vyhnula. Místo cviku Jóga mudra zklidňuje i předklon Uttanásana, 15 sekund. Záda protáhne Bhudžangásana nebo cvik, ruce spojit za hlavou a s výdechem se otáčet na pravou, nádech dopředu a výdech otáčení na levou stranu. Pomalu. Já ho cvičím vestoje. Zvládla bych občas i cvik proti zácpě Uddijána bandha, na konci nejdříve povolit břicho, nádech až za pár sekund. I cvik proti průjmu, prohnutí vleže na břiše s rukama za hlavou, tělo prohnout, jen břicho na zemi, 15 sekund. Je těžší. Jde i trojúhelník. Je jich víc. Záleží na chuti a účinku, který je potřeba

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]