Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aliexpress - zboží z EU?

Od: priklad1* odpovědí: 46 změna:

Dnes 11.11, snad až do zítra nabízí Aliexpress docela zajímavé slevy. Pochopitelně teprve u dražšího zboží to má svůj význam. Pak ovšem je to zase případně DPH a clo.

Má někdo zkušenost, když je u některého zboží uvedeno Poland, Spain, France. Zboží nemusí být dostupné, ale pokud je, je to opravdu dodávka v rámci EU, neboli mimo celnicí.

Někde je taky snad uvedeno Shiping post NL. Je to přeposláné zboží přes EU?

46 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Když jsem klikla na odeslání třeba z Francie, tak se mi u produktu objevilo, že prodejce do mé země nezasílá své zboží. Ani nebylo možné ho zaplatit. Jednou jsem klikla na odeslání z Čech a vyskočila mi hodně vysoká cena za poštovné. Zboží bylo asi za 12 $ a poštovné za 36$ :-D. Ale většinou k nám, do Čech, z AliExpressu, odjinud než z Číny neodesílají. Vyzkoušeno několikrát. Do koše to sice hodit jde, ale při placení je tam napsáno, že to nejde, nebo tam naskočí ta cena za poštovné. Můžete si to vyzkoušet. Schválně si vyberte nějaké zboží a klikněte na odeslání odjinud a uvidíte sám, co se vám nakonec objeví za informace u toho zboží. Někdy tam ani není možnost platby. Teď jsem to schválně vyzkoušela s jedním fénem na vlasy. Klikla jsem na odeslání z USA, normálně mi to koše skočilo, ale když jsem klikla na "zaplatit", tak se tam objevila místo požadované ceny 0 a věta, že nelze doručit na uváděnou adresu. Tedy na moji adresu v Čechách to nejde.

No a ty slevy zase nejsou nijak vysoké. Někdy jde o pár centů, maximálně o dolar. A také je to někdy tak, že sice sleví 1 a půl dolaru, ale zase si nechají zaplatit poštovné. Takže nula od nuly pojde. Dokonce to někdy vyjde i dráž, než normálně. S tím už mám velké zkušenosti, protože objednávám skoro nonstop, jelikož mám známé, kteří pořád něco potřebují. A teď před Vánoci u toho sedím každý den.

priklad1*
hodnocení

Pochopitelně vše vyzkoušeno. Ano viděl jsem i ČR a cena pěkně poskočila. A že nejde poslat do ČR je jen někde. Možná Russia nebo ÚS. Ovšem taky třeba není zboží k dispozici. Měl jsem i zboží okolo 25 dolarů které nepřišlo z Číny. Bohužel jsem si tenkrát nevšiml Shiping metod. Je mi známo, že některé zboží je přeposíláno přes EU. Chci znát jen osobní zkušenosti.

Třeba tento obchod uváděl i sklad Polsko, dnes tam je Europe. Objednaný Android box přivezla DHL za 4 dny po objednání. Není to u každého zboží a taky sortiment je jiný než sháním.

m.geekbuying.com/...

priklad1*
hodnocení

Dnešní objednávka Aliexpress je zajímavá. Zboží v ceně 25,8 dolar, výše objednávky 23,8 dolar, v bance strženo 21,8 dolar. Těch 100 Kč jistě není k zahození

Ale obchod který uvádíte, není AliExporess. Podmínky nákupu nejsou stejné. Nesmí se to všechno míchat dohromady. Já mám zkušenosti s nakupováním na AlieXpress a tam jsem spokojená a vím jak to funguje. Kdyby obchodník zboží neměl, jak píšete, tak je to tam velmi jasně napsané hned. A v případě, že by ho měl v době, když jsem si ho já dala do košíku a později by ho vyprodal, tak už v košíku mám napsáno, že toto zboží už není k dispozici. Většinou to ale můžu odhadnout hned, protože mám u zboží poznámku, že je stok limitovaný a vidím jasně kolik kusů má obchodník k dispozici. A podle toho jednám.

Ale pokud jste měl při placení u zboží 28.08$ nemohla se cena sama od sebe snížit.

Omlouvám se bylo to 25,08$ a pak 23.08$ to uvádíte a to není možné. Pokud jste ovšem neuplatnil nějaký kupon, což by těm 2$ odpovídalo.

priklad*
hodnocení

Prosím už dost. Nejsem tak blbej. Snad umím přečíst jaká je cena uvedená u zboží a kolik mi zaúčovala banka. A vyúčtování Aliexpresu si může každý skouknout na vlastní oči. O kuponu tam něco píši, ale nic jsem nezadával. Objednal jsem úplně klasický a klasický zaplatil. Jen je dnes toho 11.11.

A ten druhý obchod koho by to mohlo napadnout, že by to byl Aliexpress. Já jen uvedl, že u hodně zboží měli Polsko a objednaný Android box přivezl za 4 dny DHL. A stálo to asi 35 dolarů

Opravdu jsem někde psal 28 dolarů. To snad ne

Vyúčtování je trochu níž

priklad1*
hodnocení

Kupon jsem nezadával. Asi byl uplatněn automaticky

V bance odepsano 516,43 Kč

Milý příklad, už Vám nebudu odpovídat. Nechápu, proč se teda ptáte, když všemu tak dobře rozumíte. To s těmi kupony jste pochopil po svém a je mi to jedno. Jelikož nakupujete intuitivně, protože evidentně některým výrazům nerozumíte. Sama jsem se ihned omluvila, že jsem napsala včera 28$ a opravila se. A vy jste se na mne obořil a cítíte se dotčený. nechápu za co, když jsem měla evidentně pravdu. Sám jste sem přeposlal svou fakturu, kde to máte jasně napsané, ale je to v angličtině. Já u Vás nesedím a nevidím na co Vaše prsty klikají, vy si myslíte, že jste na nic neklikal a že Vám to nadělil datum 11.11. tak si to myslete dál, co mi je do toho. Já jsem se tady snažila Vám vysvětlit, že na ty slevy máte za určitých podmínek právo během celého roku a ještě mi za to vynadáte. Když jste tak chytrý, tak se na nic neptejte.

hodnocení

0x

Mám zkušenost, že u levného zboží přes freeshipping je vždy ok nebo vrátí peníze za nedodané zboží. Dražší zboží z důvodu záruky kupuji zásadně v ČR.

Brácha to tak nedělá - takže má "NIKON objektiv" za 3000,- místo za 16000,- jenže je úplně na prd - šmejd a plagiát.. Nebo kameru za 5000 místo za 15000,- ale přestala po pár měsících fungovat...reklamace nemožná.

doplněno 11.11.19 14:37:

Ok, pardon - tak jenom přihodím pravidlo nabádání k "nepravostem" - jako zkušený rádce jistě víte, že se tu nemá radit, jak okrást stát na dani. Na druhou stranu - s tím počtem objednávek máte jistě zkušenosti i s řešením ze strany FÚ... nebo mít časem budete, protože si nedokážu představit jako běžný uživatel, že bych si ročně objednal 300-400 věcí z Číny, protože je potřebuji.

Aspoň tedy ohodnotím kolegyni za její radu a vám přeji úspěšné objednávky a řešení vždy ke spokojenosti koncového uživatele.

Pěkný den.

priklad1*
hodnocení

Otázka zněla úplně jinak. To už tak bývá. Mám 400 objednávek a vím o co jde. Cena odpovídá kvalitě, všechny problémy se vyřešili k mé spokojenosti. Nekoupím SD kartu pokud není značka, nerisknu si mobil. Ovšem třeba Andoid boxy naprostá spokojenost

omluva - o termínu neměla být řeč...

priklad1*
hodnocení

Jaké nepravosti. Zatím jsou limity dané EU do jaké ceny je zboží osvobozeno od cla a DPH. Že se to má změnit to je možné. A zboží koupené v EU se tyto poplatky nevybirají. Jak to mezi sebou účtuje Čína a příslušný stát je mi úplně jedno. V každém případě mne nebude nikdo zvát na celní úřad do Prahy. A že někdo okrádá Finanční úřad. Jistě tady každý druhý který nadává na EET

priklad1*
hodnocení

Třeba toto. Zboží přijde z Nizozemska (EU), nebo je to jinakh

aliexpress.com/...

Ne, je tam doslova napsáno, že zboží je zasíláno přes Spojené státy, standardní poštou AliExpress.

priklad1*
hodnocení

Něco se našlo. Ovšem ne každý prodejce na Aliexpress to využívá

translate.google.cz/...

Dobře, ale to mluvíte o něčem jiném. AliExpress obchodníci nevyužívají pouze jeden způsob zasílání zboží. Každý z nich si vybere takový způsob, který je pro něj nejvýhodnější a proto to někdy trvá opravdu hodně dlouho. Ale také si u nich můžete zaplatit expres službu a nemusíte čekat tak dlouho, to doručí maximálně do 14 dnů. Ale levné to není. Mně už několikrát přišel balíček z Číny do místní zásilkovny. Ani to nešlo přes naši poštu, protože i Číňani už přišli na to, že posílat přes Českou Poštu je dražší, než Zásilkovna. Já ovšem preferuji naši poštu, protože ti mi to dovezou až domů, do Zásilkovny musím dojít.

A to co píšete o těch změněných cenách se mi nezdá. U každého zboží je cena jasně daná, nelze měnit. Někdy se ovšem může uplatnit slevový kupon a peníze se ihned odečtou. Ještě mne napadlo, jestli náhodou nenakupujete přes "Tipli", nebo "Skrblík", nebo podobné programy. Pak by to co píšete bylo možné. Ale jinak určitě ne.

priklad1*
hodnocení

Takže objednávám z tabletu, prohlížeč Chrome. Vím že dnes mají mít slevy, snad až do zítřka. Z bankovního účtu je odepsáno 516,43 Kč. Stačí si spočítat kurs. Pravda je že prodejce tam psal něco o slevové kuponu nad 25 dolarů, snad 2 dolary, ale to jsem si všiml až po zaplacení. V Zásilkovne jsem nikdy objednávku neměl. Občas doporučené i s nižší cenou. Naopak dražší leželo na schodech. Do schránky se nevejde. Jinak bych musel běžet na poštu.

Několikrát trochu kvalitnější zboží mělo jiné štítky. Možná ta pošta NL.

Pořád je u zboží 11.11 On sale Now cena 25,84 dolar. Je tam nějaký odkaz GET Coupons. Na nic jsem neťukal

Přikládám vyúčtování. Snad to někdo objasní. Platil jsem 516,43 Kč

Aliexpress - zboží z EU?
priklad1*
hodnocení

Ve výsledku tedy šla cena dolů o 4 dolary. Ale já fakt kupón nezadával. Pravděpodobně to bylo automaticky v rámci slev toho 11.11

Samozřejmě, že šlo o kupony. Myslela jsem si to, protože jinak to možné není. A máte to tam jasně napsané, že se Vám odpočítalo dohromady 2x 2$ :). Jednou to byl slevový kupon od prodejce a jednou od systému AliExpress. Někdy na nic nemusíte ani klikat, pokud Vám byly kupony přiděleny tak se automaticky objeví u faktury. Také se mi to stává dost často, protože nakupuji hodně. Prodejci většinou nabízí slevové kupony v případě, že u příštího nákupu nakoupíte za určitou částku. Pokaždé je to jiné. Někdy je to 1$, někdy 2$, záleží za kolik u toho prodejce nakoupíte. A kdybyste všechno četl, tak byste to i viděl ve svém profilu, jestli máte nárok na uplatnění kuponů a od koho. Vždycky se totiž všechno neobjeví a některé si musíte sám převést do účtu kliknutím na "uplatnit kupon".

A tyto slevové kupony nemají nic společného s 11.11. ty můžete mít kdykoliv, během celého roku.

priklad1*
hodnocení

Do teď jsem si myslel, že kupon musím zadat. Ovšem stejně Order amount mám 23,84 a strženo bylo 21,84 dolar. U jiného zboží to neplatilo. Tam jsem objednávku zrušil (byl nedostatek peněz) udělal znova a odklikal ty kupony. Výsledek byl ještě o dolar méně. Ovšem u posledního zboží prodejce nabízí dolar a Aliexpress dva a nedopadlo to. Něco jsem udělal blbě. Objednávka taky byla zrušena a nové objednání již v plné ceně. Někde je asi zapsáno, že kupon byl vyčerpán, přestože nebyl.

O kupony se běžně nezajímám protože většinou je požadavek většího nákupu. Pouze černé pátky a pod.

Kdybych si napřed přečetla, jak jste se na mne včera obořil za mou snahu, tak bych tuhle odpověď ani nenapsala. Je vidět, že nerozumíte anglicky, protože to byste musel pochopit tu vaši záhadu těch 4$, protože to tam máte jasně napsáno. Podle mne nakupujete intuitivně a nejste se všemi výhodami, kterých můžete kdykoliv využít, ani obeznámen, protože nic nečtete. Kdybyste je totiž četl, tak byste věděl jak fungují slevové kupony a kdy na ně máte právo. A jestli nakupujete tak často jak říkáte, tak na to dám krk, že Vám už uniklo více příležitostí, jak nakoupit se slevou. S datumem slev 11.11. to nemá co dělat.

priklad1*
hodnocení

Angličtina je tabu to je pravda. Většinou nakupují do 25 dolarů a fakt jsem kupony nezkoumal. Navíc to automatické přidání, nevím zda funguje. Objednal jsem autíčko. Původně 72 dolarů, objednávka byla 66 dolarů, zrušil jsem a znova a zaplaceno 65 dolarů. Ještě jsem chytnu asi nějaký kupon. Sklad byl uveden ČR a doprava DHL_ČR. Něco jsem asi vyčerpal, již není nabídka. Doufám, že to nejde přes celnici.

aliexpress.com/...

Teď bych ještě koupil dva kusy tohle, myslím že nad 15 dolarů nabízí kupon dolar a Aliexpress dva

aliexpress.com/...

Nebo tohle taky dva kusy. Stejný obchod. Asi nějakou tou špatnou manipulaci nemohu získat kupony. Možná to storno objednavky

aliexpress.com/...

Hrabu se v sekci My Coupons i My Select Coupon, ale chytrej z toho nejsem

priklad1*
hodnocení

Ještě vzpomínám na obchod geekbuying. Snad za novou registraci jsem měl mít 4 dolary. Kupon byl nefunkční a tak jsem objednal. Mezitím přišel. A tak jsem jim napsal. Vrátili mi 4 dolary na účet.

Tam se skutečně zadával nějaký kód.

priklad1*
hodnocení

A takhle vypadají slevy u autíčka. Těch 6 dolarů šlo automaticky. Ještě dolar přibyl, když jsem objednávku zrušil (nebylo zaplaceno, málo peněz) a učinil znova a něco chaoticky odklikal. U těch baterií si nejsem jist zda lze kupon ziskat

Aliexpress - zboží z EU? #2

rv*
hodnocení

0x
Ale jo, občas něco objednám z eu skladu a je to bez dph. Často to prodejce přímo uvádí, že je to už bez celních poplatků. A dodá to tnt, nebo to předají některému našemu dopravci.
priklad1*
hodnocení

Třeba tohle poslední je jen o 4 dolary dražší než z Číny

aliexpress.com/...

Ovšem zajímavé je, že pro ČR je autíčko s kabelem USB dražší než s nabíječkou

priklad1*
hodnocení

Ovšem not ČR

priklad*
hodnocení

Tohle je již něco jiného 1720 Kč a neměl by být problém se clem.

aliexpress.com/...

A to samé nejlevněji v ČR

allhere.cz/...

priklad1*
hodnocení

Tak tohle mělo uvedeno sklad ČR. Ihned po objednání nedostupné

aliexpress.com/...

aliexpress.com/...

Různé machrování s bonusy, výsledná cena 65 dolarů. Dohadování s Číňanem zda to odejde z EU. Nic nevěděl. Prý si clo musím zaplatit.

No dopadlo to OK. Zboží přišlo za 9 dnů od objednání. Přivezla to PPL a na balíčku země odeslání bylo Německo.

Vy si musíte napřed přečíst podmínky, za jakých obchodník zasílá své zboží. Je jasné, že případné clo a DPH si musíte hradit Vy. Já jsem se na ty Vaše odkazy dívala hned, jak jste je sem dal a bylo tam ihned napsáno, že nejsou dostupné. Tak bylo zbytečné je házet do koše a snažit se platit, když u nich máte jasně napsáno, že nejsou k dispozici. *alene*

priklad1*
hodnocení

Připadám si asi jako blb. Já o voze. Hledal jsem zboží které je vyskladněno v rámci EU. A našel. Objednal a zaplatil. Ten sklad byl uveden ČR. Získal ještě dva bonusy 1+6. Od obchodnika a od Aliexpress. Bylo 11.11. Původní cena 72 dolarů takže 65 dolarů. Platil jsem 1550 Kč. Ihned po mé objednávce nabídka zmizela. Zdálo se mi to divné zda neměli chybu. Kontaktoval jsem prodejce. Ten nevěděl která bije. Clo si prý musím zaplatit. Jistě. Bylo to nad limit. Před třemi dny přijela PPL. Dovezla balík. Žádná celnice. Na balíku bylo místo odeslání Germany. Takže EU.

Víc nemám co dodat.

Vy si pořád pletete clo a DPH a to se Vám snažím vysvětlit. Vy jste neplatil clo, ale DPH. Tady máte vysvětlení té Vaší záhady

Vlastní hodnota zboží. Platím DPH? Platím clo?
0 až 22 eur Neplatíte clo Neplatíte DPH

22 eur až 150 eur. Ano platím DPH. Ne neplatím clo.

nad 150 eur. Ano platím DPH. Ano, platím clo.

Takže ta Vaše věc za 65 $ Vás stála pouze DPH a žádné clo.

Takže jste zaplatil asi 330 korun DPH.

priklad*
hodnocení

Nic si nepletu. Píšu celnice píšu clo. Ano je to blbě to připouštím. Znám limity DPH i cla. Možná nevím přesně které zboží je od cla osvobozeno. Ovšem celá podstata té komunikace je, že to nešlo přes celnici. A já to tak chtěl. To snad musí pochopit každý. Přes celnici šel skoro každý z těch osmi set balíčků které jsem objednal v Číně. Nikdy mně nezajímalo zboží nad limit. Jen asi 5 objednávek nad limit prošlo bez povšimnutí. Myslím, že některé balíčky Číňan přeposlal, rozhodně nepřišly z Číny, ale odjinud. Nezkoumal jsem to. Třeba baterie do tabletu.

Kolikrát mám opakovat že to přivezla PPL z Německa a rozhodně ta půvabná řidička na mne žádné DPH nechtěla.

Tak jo, máte pravdu. Hlavně že jste spokojený.

Jen ještě dodám, že to i to DPH se vystavuje na celním úřadě. Proto máte doklad z celnice.

priklad1*
hodnocení

Když to víte Vy tak ho asi budu muset hledat. Že bych zavolal na celnici. Asi mi řidička od PPL zapomněla ten doklad dát. A celnice dokonce nedala ani razítko na balík. A to bylo vždycky i na tom nejmenším balíčku

hodnocení

0x

Kupony fungují tak, že u některého obchodu se Vám nabídka objeví v okamžiku, když ji vhodíte do košíku. Jako třeba tady.

Mondecor wallpape/...

Contacter

Coupons sélection. Économisez US $6.00 pour chaque US $65.00 dépensé. Přeloženo: Výběr kuponů. Ušetříte 6 $ když u této společnosti nakoupíte za 65$. Takže pokud třeba tady v tom obchodě nakoupíte za uvedenou částku, automaticky se odečte ze sumy těch 6 $ při placení. A proto se Vám odečetly těch x $ z Vašeho nákupu. Každá společnost to má ale jinak a sumy kuponů se liší.

priklad1*
hodnocení

To je krásné, já třeba nezájem. Pochopitelně bonus až u větší platby. Nemám zájem si přidělávat problémy s celnicí. A těch obchodů co posílají z EU jsem se ještě moc nedozvěděl. A to co nabízí Aliexpress třeba Španělsko., ťuknu na to a čtu, že pro ČR nedostupné. Možná by pomohlo se přihlásit přes VPN. Nevím jak by objednávka dopadla.

nikdo*
hodnocení

0x

Je přeci známé, že spousta obchodů má v EU sklady. Teď si nemohu vzpomenout, jak se jim říká. Oni mají zboží které nabízejí už na těchto skladech, tady v EU, setkal jsem se s Holandskem, Německem a Polskem. Asi budou i jinde. To zboží mají proclené hromadně, pravděpodobně se zaplaceným DPH. A zboží objednáte na ALI, ale některé přijde z Číny, jiné přijde z Německa nebo z Polska. Za cenu, za kterou jste nakoupili na ALI. Bez jakýchkoliv poplatků navíc. Alespoň já jsem zatím nikdy nic navíc neplatil.

Ano, někdy to projde a dokonce i když zaplatíte víc jak 22 $. Ale dočetla jsem se, že si specielně hlídají elektroniku, jiné zboží moc neřeší, tak se stává, že žádné DPH není. Také bych do toho ráda "viděla" lépe, ale to by nám to tady musel vysvětlit nějaký opravdový celník. ;)

priklad1*
hodnocení

Nakupujete spoustu let a nevíte, že zboží které je označeno Španělsko, Francie vůbec přes celnici nejde.

Ne to nevím, protože já když kliknu na odeslat například z Francie, tak okamžitě mohu číst, že to není možné. Vy jste ale velký expert a všemu rozumíte, já ne.

priklad1*
hodnocení

Ženská Vy jste úplný balzám na mé nervy. Asi 10x jsem psal že tam je u Aliexpressu nabídka Francie, zvolím a najednou se objeví pro ČR nedostupné. Taky jsem psal, že by bylo zajímavé se připojit přes VPN co by to s objednávkou vyvedlo. Dále jsem psal, že u toho autíčka byla volba ČR já objednal, ale po mně už neměl nikdo šanci. Autíčko přivezla PPL mimo celnicí. Ovšem na stránkách https://www. geekbuying.com se zcela běžné objednává pokud je v nabídce Francie, Španělsko, Polsko. Že vy to nevíte není můj problém.

Já měl čínský Android box z Polska za 4 dny. A nešlo to přes celnici.

*smich* já už nevím jak se Vám mám zavděčit. Už jsem se veřejně přizala i k tomu, že jsem úplně pitomá. To víte, jsem jenom taková trochu přitroublá ženská a tak ve všem tápu. Byla bych nerada, kdyby Vás chytil ze mne psotník. Vy se vyznáte, já ne, tak mějte pochopení. Důležité je, že nám to nakupování jde k naší spokojenosti. ;)

priklad1*
hodnocení

Kdo říká že vyznám. Když mám něco ověřené a napíšu tak nevím proč je to zpochybňováno. Již jednou jsem psal, že angličtina není moje hobby a objednávám intuitivně. Zrovna tak komunikace s Číňanem. Co napíšu přeložím a znova zpět. Prostě aby ten význam v angličtině odpovídal co chci. Přesto Číňan já o voze on o koze. Někdy děs. A jak žebraj. Zrušte dispute. Pošlu znova. Jednou jsem na to skočil a nic nepřišlo. Možná Pay pal, ale ten nemám. Bohužel zrušená reklamace nejde znova otevřít. Kupony dávají za větší objednávku. Nikdy jsem se o ně nezajímal. Asi chyba. Pouze ty slevové akce jako to 11.11

nikdo*

Suzy, neztrácejte nervy. Já o tom taky moc nevím. Vše jsou jen mé odpozorované zkušenosti. 4asto se mi stává, že úplně normálně objednám zboží, bez jakéhokoliv zaškrtávávní, a stejně to přijde někde z EU. Neřeším to proč. jen vím, že to jde přes ty EU sklady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]