Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zubní kanálky

Od: slavo® odpovědí: 5 změna:

Když zubařka vyčistí kanálky u zubu který je "mrtvý" bez nervu, tak potom je ten zub citlivý, ale jak dlouho to může trvat?

doplněno 12.11.19 07:11:

V jednom ze třech kanálků jsem měl údajně dle zubařky nález - potvrdil to rentgen - zub je mrtvý bez nervů.

Zubařka všechny kanálky vyčistila takovým drátkem a provizorně uzavřela - do toho jednoho něco dala.

Zub nebolel a nebolí. Ale po vyčistění kanálků asi dva dny byl citlivý na tlak, když jsem omylem na něho zkousnul, tak jsem ucítil ostré píchnutí, potom další dva dny byl při zkousnutí cítit už jen tupý tlak a potom to přestalo a kousat se na něho dá normálně.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Než ho zaplombuje.

pp
Po důkladném vyčištění kanálků by zub už neměl bolet, pokud bolí tak tam bývá zánět, dává se penicilín do výplně.

Tazatel nepíše o bolesti, ale o citlivosti. Pokud by šlo o bolest, tak dokud zub bolí, tak se neuzavírá.

ggws
hodnocení

0x

Já ho mám trochu citlivější,než ostatní zuby,když na něj zatlačím jazykem,pořád.A to už je skoro rok po zákroku./umrtvení,plomba/.Taky by mě zajímalo,jestli to je normální i u jiných lidí?

gumid

Jo, taky jsem to měl asi rok citlivé. Byly hluboké kanálky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]