Nejste přihlášen/a.
Kdysi jsem to zažila a zloděj skutečně vyhrožoval, policie mne tehdy uklidňovala, že to mají kriminálníci, zvlášť ti zkušení, ve zvyku, ale skutek utek. Fakt je, že obžalovaný získá vaše nacionále, adresu a tak...ale oni spíš jen kecaj.
U soudu jsem nikdy nesvědčil. Podstatné je, že tzv. křivá výpověď je trestná. Je to uvedeno v paragrafu 346 trestního zákoníku. Otázka je, co konkrétně by jste vypovídal. Pokud jste toho zloděje přímo viděl, že to auto krade on, tak by bylo trestné tvrdit, že to nebyl on. Pokud jste ho pořádně neviděl, tak můžete tvrdit, že si nejste jistý. Jestliže je někdo souzen, tak na základě nějakých konkrétních důkazů. Nemyslím si, že by někdo byl souzen jen na základě jednoho svědectví někoho. Je taky otázka, k čemu by tomu pachateli bylo, kdyby Vás nějak napadl. Pokud máte obavu z napadení před budovou soudu, tak se můžete s někým domluvit, aby jste ze soudní síně nešel sám, aby Vás někdo odvezl domů. Nebo si můžete zavolat taxíka přímo před budovu soudu, aby při případném napadení byl svědkem minimálně taxikář.Pochybuju ale , že by byl nějaký zloděj tak šílený, aby si ještě přítížil tím, že by někoho napadl před budovou soudu. Obavu z napadení lze snížit tak, že se nějak ozbrojíte, např. nějakým teleskopickým obuškem. Pochybuju, že by jste měl tolik peněz, že by jste si mohl platit ochranku. Nemyslím si, že by měla většina pachatelů zájem, napadnout někoho, kdo svědčil u soudu. Za to by vyfasovali další trest.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.