Nejste přihlášen/a.
Prosím, jsem po laparoskopickém zákroku na břiše. Jeden ze vstupů byl těsně nad pupíkem. Normálně mám toto místo citlivější. Teď, jak se tělo hojí, mě jizvy dost svědí (ještě mám stehy, tedy rány nejsou úplně zacelené). A právě ta na pupíku je opravdu hodně nepříjemná. Máte někdo zkušenost, co by pomohlo? Moc děkuji.
Já když byla po císaři, což je mnohem větší jizva, než ďubka po laparoskopii, tak den nebo dva po operaci odlepili náplast a rada byla ve sprše namydlit mýdlem a opláchnout, několikrát denně a doma to samé. Nic jiného.
Také to popocházení doma ve mně budí usměv, syn se narodil ve středu ráno, ve čtvrtek ráno jsem musela z postele a chodit a od pátku se se mnou nikdo nebavil a i když mi bylo slabo a na omdlení, frkli mi dítě a starej se a vstávej, choď, koj a nespi.
Tělo je propojené fasciemi, jistě jste někdy porcovala maso, to jsou ty blány. A takhle je propojené celé lidské (i zvířecí) tělo, dokonce se říká, že fascie je jen jedna která spojuje celé tělo a co je na jednom konci ovlivňuje to na druhém konci. A když se do těla řízne, fascie se přetne, jinak to nejde. Ona pak nějak sroste, ale ne tak jak byla, jinak a to způsobuje různé nepříjemné pocity a tahání. A musí se to rozcvičit a rozmasírovat. Jak vyndají stehy, provádějte tlakové masáže (zmáčknout v místě jizvy povolit a opakovat několikrát denně do zblbnutí) a později masírujte i víc, promačkávání, kroužení, drsnější hlazení. Použijte na to domácí vyškvařené nesolené sádlo, to je nejlepší na hojení jizev.
Co by pomohlo, to nevím, ale snad vás uklidní, že svědění jizev je normální a je to známka toho, že se dobře hojíte.
Já vím, že je to v podstatě dobře. Ty ostatní mi nevadí. Ale jak je ten pupík citlivý, tak je to fakt velmi nepříjemné (mám pocit, že mi snad cuká až v palcích u nohou nebo jak to popsat ). Tak bych potřebovala něco trochu na zklidnění nebo se z toho zblázním
@wamp Díky. Mě právě včera pustili a začalo to dnes. Na převaz jdu v úterý, tak jsem si říkala, že to do té doby vydržím, ale je to fakt peklo Ono asi když bych měla co dělat, tak by mi to nepřišlo. Ale jak jsem doma a plácám se mezi postelí a gaučem tak mám moc času si toho všímat.
Ono je jiné když ležíte a pak doma když člověk víc chodí tak je jasné že ten vpich se chová jinak - byl nejhlubší ten hlavní...měla jsem to podobně a dlouho to trvalo. Sprchujte si to a lehce masírujte ... musíte vydržet .
Po vyndání stehů to bude fajn pěkně si to budete promazávat a uklidní se to.
@kami Děkuju. Já si právě myslím, že je to hodně o tom, že mám čas se tím zaobírat. Ale jak je to čerstvé, tak ještě nic moc nezvládám, jsem celý den doma a přesouvám se postupně z místnosti do místnosti... od telky ke knížce... a mám moc času na to myslet Zítra sjedeme s manželem do nějaké lékárny. Aspoň budu mít trochu zpestření a třeba poradí. Mě tedy napadlo ledovat, ale pytlík s hráškem na břicho... no nevím nevím
Mám tyhle pocity, když si sáhnu dovnitř do pupíku třeba při mytí. Svědění, mravenčenídole v podbřišku. Za chvíli se to vždy uklidní. Ptala jsem se na to na gynekologii, pak na kožním, protože mě připadalo, že ty pocity jsou jako vaginální zánět- stejné svědění, a lékař v obou ordinacích na mě koukal jako na blázna. Zřejmě tam u někoho probíhá nějaká nervová dráha a tohle dělá. Vy to tam máte podrážděné, tak to zlobí o to víc.
To mám též a myslím, že každý, jen si toho třeba ostatní nevšimli. Když při mytí zajedete prstem do pupíku, projede to mravenčení...je to úplně normální. Na svědění tazatelky myslím nepomůže vůbec nic, ale přejde to během jednoho dvou dnů. Také si to po laparo pamatuju a ano, byl to děs, člověk by si to nejraději rozdrápal.
Vlastně teď mne napadlo, co pomůže aspoň na chvíli...sprchování vlažnou vodou, pak to nechat uschnout, neutírat. Ale je to krátkodobá úleva, jen po chvíli toho sprchování. Takhle jsem si po velké břišní operaci ulevovala od svědění před lety a jo, fungovalo to. Nicméně jak píšu, jen na chvíli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.