Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,prodal jsem traktor veterána,bez SPZtky,kupujicí vyplatil hotovost (340 000,-) ale zapomněl vzít sebou kupní smlouvu,slíbil,že ji pošle poštou podepsanou. Neučinil tak a telefon nezvedá,spíše je nedostupný.Pravděpodobně nějáký překupník...Musím z té částky platit nějákou daň,případně muzu mít nějaký problém,že nemám doklad o prodeji traktoru? Vlastnil jsem ho téměr 40 let a taky jsem asi pravděpodobně neměl od něj nějákou smlouvu o koupi. Ale tenkrát to bylo za pár drobných.-))
Celkem nešťastná situace, v podstatě nezbývá než čekat, co se bude dít. Smlouva může být ústně, pokud neni vozidlo registrováno na vás a není nutné platit pojištění, o nic nejde. Potíž ale při reklamaci a šťourání se v obchodu bude, že dle zákona 254/2004 Sb. §4 je nezákonné provádět platbu nad 270000Kč v hototvosti, pro plátce i příjemce, jsou za to celkem velké pokuty, pro nepodnikatele do půl milionu, pro podnikatele do 5 milionů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.