Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu nosit medaili za věrnost?

Od: hajcmann odpovědí: 4 změna:

Rád bych věděl, jestli můžu nosit na uniformě SDH, medaili za věrnost? Nevím, jestli se zde najde někdo z ,,dobráků", kdo by mi poradil? Při prvním obdržení vyznamenání ,,za věrnost" se dává stužka i medaile, já stužku neobdržel, jen medaili. Nebyl by problém o stužku požádat. Mám k medaili i prokazatelný doklad. Vím, že se nosí bud stužka, nebo... (a to právě si nejsem jistej), jen medaile, která by se měla umístit, jako i ostatní řády, vyznamenání a medaile, pod klopu levé náprsní kapsy? Pokud jste si někdo stoprocentně jistej s odpovědí, tak budu moc rád a předem děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mnd®
hodnocení

2x

A proč se nezeptáte svého nějakého velitele dobrovolných hasičů? No ale dle logického myšlení - pokuď jste ji oficiálně obdržel při nějaké příležitosti ,tak proč byste ji nemohl nosit? Je to Vaše vyznamenání za dlohodobou záslužnou bezplatnou činnost.

doplněno 09.11.19 09:34:

PS: a koho byste žádal o vydání stužky,když jak píšete s tím nemáte problém? To by byl takový problém se rovnou zeptat i na to nošení medaile? Jste SDH,takže začněte u svého velitele.

Váš dotaz je smutným příkladem dnešní doby. Snad je normální se nejprve zeptat u zdroje - ty, Franto, jak se to má nosit?, než se pídit po netu u cizích lidí, kteří sem často píší nesmyslné dedukce. To, že už se tato neotevřenost projevuje i u dobrovolných hasičů, je zarážející.

hodnocení

1x
Je to stejné jako u HZS ČR. Tam je nošení medailí stanoveno dle pokynů generálního ředitele HZS ČR. Nosit ji můžete normálně na stejnokroji. Vyznamenání bez stuhy se nosi na pravé předni naprsni kapse.

hodnocení

0x
Medaili za věrnost jste dostal za službu u SDH, nebo u jiné organizace? Nosit medaili za věrnost z armády na uniformě SDH mi přijde trochu jako popření tě věrnosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]