Nejste přihlášen/a.
Rád bych věděl, jestli můžu nosit na uniformě SDH, medaili za věrnost? Nevím, jestli se zde najde někdo z ,,dobráků", kdo by mi poradil? Při prvním obdržení vyznamenání ,,za věrnost" se dává stužka i medaile, já stužku neobdržel, jen medaili. Nebyl by problém o stužku požádat. Mám k medaili i prokazatelný doklad. Vím, že se nosí bud stužka, nebo... (a to právě si nejsem jistej), jen medaile, která by se měla umístit, jako i ostatní řády, vyznamenání a medaile, pod klopu levé náprsní kapsy? Pokud jste si někdo stoprocentně jistej s odpovědí, tak budu moc rád a předem děkuji.
A proč se nezeptáte svého nějakého velitele dobrovolných hasičů? No ale dle logického myšlení - pokuď jste ji oficiálně obdržel při nějaké příležitosti ,tak proč byste ji nemohl nosit? Je to Vaše vyznamenání za dlohodobou záslužnou bezplatnou činnost.
PS: a koho byste žádal o vydání stužky,když jak píšete s tím nemáte problém? To by byl takový problém se rovnou zeptat i na to nošení medaile? Jste SDH,takže začněte u svého velitele.
Váš dotaz je smutným příkladem dnešní doby. Snad je normální se nejprve zeptat u zdroje - ty, Franto, jak se to má nosit?, než se pídit po netu u cizích lidí, kteří sem často píší nesmyslné dedukce. To, že už se tato neotevřenost projevuje i u dobrovolných hasičů, je zarážející.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.