Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nárok na dovolenou při neschopence

Od: antonio* odpovědí: 3 změna:
Letos mám nárok na 21 dní dovolené.V květnu jsem 3 dny vybrala a od 10.května jsem v neschopnosti.Zajímalo by mně,kolik mi zbyde dní,když skončím neschopnost koncem listopadu,nebo prosince,kolik by mi zbylo dní a zda jdou převést na příští rok,nebo mi je zaměstnavatel může sebrat,když jsem nic neporušila?Děkuji za případnou odpověď...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Opravdu na 21 dnů? Není ten den ještě z loňského roku?

Dovolená se krátí o jednu dvanáctinu roční výměry za prvních 100 zameškaných směn a dále o jednu dvanáctinu za každých dalších zameškaných 21 směn.

Jestli roční výměra dovolené činí 20 dnů, půjde o dvanáctiny z 20 dnů (20 : 12) × počet přííslušných krácení.

Počet zameškaných směn se vždy týká toho roku, v němž na ni vznikl nárok > dovolené za rok 2018 už se netýká, ta se posuzovala loni.

hodnocení

0x

vím že dovolená se krátila po 100 pracovních dnech nepřítomnosti někteří marodi si to poctivě hlídali

antonio*
hodnocení

Moc děkuji,jsem po 20 letech marod,tak nemám prehled...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]