Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
zrovna mi přišel mail, kde kromě mě zvou na výběrové řízení. Nicméně je zde i uveden seznam ostatních účastníků (jejich emailové adresy), kterým to bylo též odesláno.
¨To si to tak mohou dovolit?
Ach jo, další, kterej se může podělat z blbosti.
Tak jim nemáš nic sdělovat. Teď jim za to můžeš vynadat, určitě tě pak rádi přijmou, aby získali odborníka na tyhle záležitosti.
Jinak, maily typu "borec@mail.cz" a dokonce ani "vendelina.vocaskova@mail.cz" nejsou osobními údaji.
Rext: ty budeš hledat práci hodně dlouho, až skončí tahle umělá konjuktura Být já personalistou, tak si tě pak vychutnám, až budeš někde škemrat o práci (personalisté se točí v agenturách a firmách jako accounti v reklamkách, takže na ty sprdnuté dřív nebo později zas někde narazíš).
A odpověď na otázku: porušení gdpr to není a je víc než pravděpodobné, že to zapříčinil nezkušený asistent personalisty nebo sekretář (případně ženská varianta téhož, píši to takto, abys zas nemusel jančit, že jsem diskriminovala opačné pohlaví).
rext. A proč tohlo všechno neprobereš osobně s tazatelem, když sedíte na jedné židli u jednoho počítače? Nebo kromě toho, že jsi namyšlený b.b, jsi také schizofrenik? Rozpolcená osobnost a o tom druhém vlastně nevíš?
Máš asi velice nudný život, bez jakékoliv radosti, když Tě baví psát smyšlené žádosti na osobní oddělení. Vtírá se mi otázka, zda Tě to třeba sexuálně uspokojuje...
Tak s tímhle jsem se ještě nesetkal. Záleží jestli máš v životopise, že souhlasíš se zpracováním os. údajů a předáním třetím stranám a další nesmysly. Já, když procházím nabídky práce a posílám maily s životopisem, tak v něm souhlas schválně nemám a najdou se tací, kteří odepíšou či zavolají. To je pak radost je zprdnout :D
Tak já samozřejmě práci nehledám, tu mám. A samozřejmě do životopisu nepíši pravé jméno.
A je zajímavé, že když jsem byl na pracáku kdysi, tak jsem poslal CV bez souhlasu. Nikdo se neozýval, tak jsem si tam zašel sám a tam mi řekla, že životopis jim přišel, ale jelikož jsem tam neměl ten souhlas, tak nemohli na něj reagovat.
To samé mi bylo řečeno i na pracáku, at si tam ten souhlas dopíšu.
a dáváš jim kromě falešného jména i falešné číslo telefonu...a oni ti píšou a telefonujou. A pak zazvonil zvonec...
Pokud jste registrovaný na úřadu práce a zašlete jim životopis, za účelem nabídky práce z jejich strany, pochopitelně vám odpovědět mohou i bez vašeho souhlasu. Existuje totiž ze strany úřadu zákonný zájem vám poskytnout službu, najít práci a tak se vás zbavit z evidence. (zákonný zájem je definovaný v GDPR). Je také předpoklad, že si s úřadem jen nehrajete a podivně netestujete ho, ale zaslaním vašeno CV směřujete k nalezení práce. Pokus nejste registrovaný, nejste jejich klient, měl byste připojit k zaslanému životopisu souhlas s použitím vašich osobních údajů.
Jinak se obvykle tento souhlas podepisuje na úředech při prvním kontaktu, registraci, požadavku služby apod. Lepší nežli zasílání CV emailem je vždy osobní kontakt s úřadem. Ale to je již vaše věc. Vaše pohnutky se zasíláním životopisu s cizým jménem jsou poněkud podivné a dále to nechci komentovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.