Nejste přihlášen/a.
Zdravím, podepsal jsem smlouvu od 1. 11. do 30. 4. , dovolená je v této firmě uváděna 25 dnů... po jaké době vzniká nárok a na kolik dní dovolené, je to myšleno jako základ 25 dní? Nebo jen 25:2 čili do konce dubna vybrat 12,5 dne dovolené?
Jsem tam nový, nepřijde mi vhodné se na to ptát... kde na netu zkusit vhodnou "kalkulačku"? Díky za názory
Do konce roku nesplníte podmínku pro vznik nároku na poměrnou část dovolené, takže budete mít nárok jen na dovolenou za odpracované dny. Za každých 21 směn to bude jedna dvanáctina roční výměry (z 25 dnů).
V příštím roce podmínku splníte, takře budete mít nárok na poměrnou část dovolené za kařdý celý odpracovaný měsíc.Podmnka se posuzuje za každý rok zvlášť.
@Diesel > na 75 dnů si nevzpomínám.
V podstatě za každý odpracovaný měsíc přináleží 1/12 z Vámi uvedených 25 dnů. Jinak nárok,pkd se nic nezměnilo je až po odpracování jistého počtu dnů (směn) tuším bylo 75 a pak se to snad snížilo na 60? nevím .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.