Nejste přihlášen/a.
Před časem jsem si nechala zřídit ke sporožirovému účtu kontokorent do výše 5.000,-Kč. Minulý měsíc jsem nějak nevyšla s penězi a z kontokorentu čerpala 400,-Kč. Nemám s tímto zkušenosti, prosím, jak velký poplatek budu platit? Kdy se to platí? V následujícím měsíci až bude dostatek peněz na účtu nebo 1x ročně? Děkuji všem za odpovědi.
V minulosti jsme jako rodina měli těžší období a 30tis kontokorent jsme měli vyčerpaný.
Mockrát jsme nebyli schopni po výplatě kontokorent doplatit do nuly. Povinné je to tuším jednou za 180 dní u KB.
Úrok dělal vždy 400-500 Kč, což člověka nezabije, ale nejsou to ani malé peníze. Hned jak bylo lépe, jsem kontokorent zrušil, děsně to láká, když víte, že můžete.
jste 400 KČ pod nulou. To znamená, že vám při nejbližším měsíčním zúčtování automaticky odpočítají nějaké poplatky za debetní úrok, za správu kontokorentu a za odeslání výpisu. Se vším všudy ta odpočítaná čátka může přesáhnout 100 KČ. To je docela dost, na debet 400,- na kontě, ne?
Ale taky možná že pokud z mínusu vylezete zavčasu, pak vám poplatky možná ani neodpočítají a výpis nepošlou.
Podívejte se do smlouvy, jaké podmínky jste vlastně podepsala.
Když jste si zřizovala kontokorent,tak jste jistě podepisovala dodatek ke smlouvě ke sporožirovému účtu.Tam máte napsaný ty poplatky.Platí / splácí / se měsíčně.Když nezaplatíte splátku,tak vám to pěkně poroste i s úrokama.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.