Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zákazník nezaplatil opravu auta

Od: lenusshka odpovědí: 15 změna:
Dobrý den, měla bych dotaz. Přítel má autoservis. Opravil zákazníci před 3měsíci auto a stále zákaznice nezaplatila opravu v hodnotě 30 000kč. Jejich domluva byla to, že sepíší plnou moc, kde majitelka vozidla souhlasi s prodejem auta. Když přítel měl možnost prodat auto za 130 000,- tak se to slečně nelibo a chtěla 150 000,-. Po pár dnech napsala doporučený dopis, že ruší plnou moc ale peníze stálé nikde. Neustále se vymlouva, že nemá peníze a včera řekla, že to platit nebude když na to nemá. Takže teď přítel neví jak to má udělat aby to zní dostal. Děkuji předem za odpověď Lenka Oulehlova

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jurajjuraj*
hodnocení

4x

*smich* a proc ji auto daval kdyz nezaplatila?

na splatnost davam opravy jen par firmam u kterych znam majitele a vim ze penize mam do par dnu na ucte, jinak vsechno hotove, jednoduse, opravu si vzdycky necham schvalit aspon po telefonu, pak pokud prijde pro auto tak bud ma penize a odjede nebo nema penize a auto mu nedam a muze klidne vyhrozovat i soudama

uz 28 let platim vsecko hotove, penize vybiram ( az na tech par vyjimek ) hotove a nemam problem s tim ze nekomu dluzim nebo nekdo dluzi me

tezko z ni ty penize dostane, muze se klidne soudit a to bude trvat tak dlouho s nejistym vysledkem ze bych se na to vybodl

lenusshka
hodnocení

Samozřejmě auto ji nedal a doufám že ani nedá. Prave je to ten případ že to je dcera jeho dobrého zákazníka takže věřil. Otec ji samozřejmě nechce dotovat že už do ní vrazil penez dost a ať si to vyřeší sama. Četla jsem o nějakém zadrzovacim právu ale netuším jestli ktomu je potřeba nějaký doklad.. Jediný co má je faktura a plná moc, kterou nedávno pisemne a doporučené zrušila aa včera do telefonu řekla, že to platit nebude když na to nemá. Nojo jeho chyba..
jurajjuraj*

no tak kdyz ji auto nedal tak to ma dobre, mozna mu auto zustane *smich*

co a jak dal presne nevim protoze nikdy mi tu pak auto nezustalo dele nez 13-14 dnu, desaty den po nevyzvednuti sem zavolal ze zacinam pocitat parkovne a do dvou, tri dnu se penize vzdycky objevily a auto odjelo

jurajjuraj*

tady si postuduj

otazka je ovsem jestli tohle jeste plati, protoze u nas se zakony meni podle pocasi

moravskoslezsky.denik.cz/...

v prvni rade pokud chce penize videt tak bych ji auto nedal, jak je videt i jeji otec uz toho ma dost a mozna ceka ze holka dostane za vyucenou

smode*
hodnocení

1x
Přeji Vám ať celou věc zdárně vyřešíte a jen dodám že tady ty kšefty přes kamarády a známé jsou vždy nejhorší. Málo peněz, špatná domluva a ještě se kolikrát tváří že je to zadarmo drahé. Od jisté doby dávám všem přátelům a známým včetně rodiny stejné podmínky jako kterémukoliv jinému klientovi. Pokud se pak někomu něco nelíbí, může jít jinam (a taky to tak často dělají - pro mě tím lépe). A pokud se někdo za mé podmínky dokonce urazí a přeruší se mnou třeba kontakt, o5 tím lépe - alespoň vím co to bylo celou dobu za člověka :) normální zákazníci s mými podmínkami nikdy problém nemají, takže asi tak :)
jurajjuraj*

presne tak, znamy nebo cizi porad stejne podminky, kdyz budu kupova napr. novy zvedak taky nereknu prodejci dej mi 10% slevu protoze znamym delam za polovinu

asd1

Uř vidim jak ženě vyúčtuješ přezouvání kol... To by byla večer romantika... taky za prachy *smich*

break
Vůbec známým, stejný pravidla pro všechny. Zažíval jsem furt hned něco udělat a samozřejmě zadarmo a s plnou slevou. Když se něco nepodaří, tak je oheň na střeše...

lenusshka
hodnocení

No uvidím zkouším to řešit i přes kamarádku co dělá na policii a snad poradi něco. Je blbec že nevyužil toho když měl plnou moc a mohl auto prodat za 130tisic měl by to zkrku a žádný problémy.

A ten dopis či sdělení o PM je doporučeně nebo jak? Je vůbec ta PM ověřená a časově omezená?

lenusshka
hodnocení

Plnou moc, kterou spolu uzavřeli je ověřena na dobu neurčitou jenže slečna poslala dopis přes poštu, že Rusi plnou moc ale poslala to jako normální dopis

Nezajímá mne zda ČP nebno někdo jiný-ale jen to že normální dopis,takže dotyčná nemá doklad ,že něco poslala?! V tom případšě je to sice podvod z Vaší strany, ale klidně bych na to nereflektoval a prodal.

lenusshka
hodnocení

Jen jako normální dopis, který vám hodí obyčejne do schránky. Takže žádný do vlastních ruk

asd1
hodnocení

0x

Pokud ví o zrušení plné moci, tak nedoporučuju dělat "jakože nepřišla" a prodat na jejím základě.

Plnou moc ale ani nepotřebuje, při prodlení má právo věc vhodným způsobem prodat (za co nejvyšší cenu), musí o tom informovat tj. prokazatelně vyzvat k vyzvednutí/ zaplacení nebo bude po uplynutí lhůty prodáno...

lenusshka
hodnocení

Zjišťovala jsem si to a že by správně měla o zrušení PM poslat písemně mělo by to být ověřené a poslané doporučeně. Samozřejmě nemáme v plánu to zatajovat, že dopis nepřišel ale nadruhou stranu nemá jak doložit že ho poslala

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]