Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cizí auto stojí před vjezdem

Od: jiristransky® odpovědí: 32 změna:

mám pronajatý pozemek, na kterém je umístěna moje plechová garáž. V garáží mám auto, které používám k práci- po večerech jezdím taxi. Nyní tam již týden stojí auto, které má vyfouklou jednu gumu a díky tomu, že stojí tak blízko, tak nevyjedu se svým autem. volal jsem na městskou policii s dotazem jestli se o to postarají - bylo mi řečeno, že je to soukromý pozemek a nic s tím neudělají. Rozhodl jsem se vůz na vlastní náklady nechat odtáhnout soukromou odtahovkou. Bylo mi řečeno, že to je nakládání s cizím majetkem a že to neodtáhnou. Za stěrač jsem dal lístek, ať si vůz laskavě přeparkují - auto tam však stojí s lístkem i nadále. Jak byste se v tuto chvíli zachovali vy? Majitel pozemku mi sdělil, že neví čí auto je, že jsou lidi hovada a dál neřešil. Uteklo mi již hodně peněz, které mi samozřejmě budou na konci měsíce chybět při placení složenek. Co v tuto chvíli dělat? vymlátit okno, vyřadit kvalt a auto odtlačit někam pryč? Nebo sedět doma u televize a přemejšlet, u které lichvářské nebankovní společnosti si pujčím, abych zaplatil složenky? Na vratech je nápis jako blázen NEPARKOVAT VJEZD. Tento člověk tam nechal cca 2m místo s tím, že sotva otevřu vrata, ale už s 5ti metrovým vozem ven nevyjedu ani omylem.

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jurajjuraj*
hodnocení

0x

odtahnul bych mu to nekde kde neni soukromy pozemek, idealne na verejnou komunikaci a pak zavolal cajty

hodnocení

Jak? plato ani odtahovku nemám, odtahovkáři na to nesáhnou a policie taky ne

re4zon
Jednoduse, znamy se silnym autem. Resil jsem totez, majitel polovraku se hrozne divil, ze se mu auto samo pohybuje. Po upozorneni, ze se muze taky pohnout nekam kde ho nenajde, napr. na odstavne parkoviste pote co ho policie najde v silncii, prestal parkovat jako hovado.
hodnocení

Já už jsem to párkrát řešil.. ale vždy než jsem stihl do večera tam dál lístek, auto bylo pryč. jednou jsem chytil majitele který takto parkoval a řekl jsem mu, že tady prostě parkovat nebude, protože já nevyjedu a jestli si to chce zkusit vyjet s mým autem zaparkovaným uvnitř, tak jsem mu podával kliče, a on se začal omlouvat a už parkuje jinde.Nicméně tady to je vrak s vyfouklou gumou a stojí na ráfku cca týden. za večer si vydělám cca 1500kč - 2000kč. bohužel od pátku sedím doma a koukám se, jak mi ucházejí zisky.

jurajjuraj*

jednoduse tak jak je napsano vys, nebo nekoho s traktorem, at to zapoji a odtahne ho nekde kde bude omezovat provoz, nakonec dostane jeste flastr

berger*
hodnocení

0x

Už se tu podobná věc řešila,jedna z fajn rad byla - vylít pod motor auta olej a volat poldy - únik oleje,odtah fofrem...

hodnocení

Díky za radu. Budou to řešit i když je to na soukromém pozemku?

Pro upřesnění, raděn byl olej na smažení, protože je to menší ekozátěž, než autooleje, ale jakápak ekologie, že, co neni vidět, neexistuje...

Pokud to bude RO (nebudou skrz to dělat rozbor,takže nepoznají)třeba obyčejný řepková z kaufu, tak to ane nebude ekologické-není to ropný produkt!

motak
hodnocení

0x
obcas se stane, ze auto samo vjede do cesty a tvori prekazku na verejne komunikaci. popr z neho zacne unikat olej...

Vegetol...

hodnocení

0x

Znovu Městská policie ať to odtáhnou, pokud se budou cukat, pak stížnost na příslušný obecí úřad a pokud ani ten nebude chtít konat, obrátit se výš (Krajský úřad). To, že ten krám stojí na soukromém pozemku je naprosto irelevantní.

hodnocení

Díky mockrát za radu! zítra jim zavolám znovu a nenechám se odpálkovat

mytrix*
hodnocení

0x

Připojte auto na lano a prostě s ním o pár metrů opatrně pohněte, aby Vám nezavazel. Ideálně někdy za tmy, aby nebylo moc svědků. Košér to samozřejmě moc není, ale ve Vaši situaci je to nejsnazší řešení.

Jinak oficiálně by toto měla řešit městká policie. V Brně co vím, pokud někdo takto stojí, odtažen je na zavolání obratem.

hodnocení

V podstatě kdybych nemusel s tím autem jezdit, tak to neřeším. Jde o to, že tady to bezohledné parkování mě stojí peníze. Zítra zavolám znovu městskou policii a nechám to odtáhnout.

Pohnout. Konečně rada, která řeší problém a není to pomsta. Narozdíl od odtahu z důvodu úniku oleje majitele nepoškodí a jakš takš je skoro legální. Jestli je vozidlo zabrzděné, lze použít na popojetí hupcuk, naviják, jiné obyč auto přes dvě kladky, spostu kamarádů (ale ne válet přes střechu) atp.

hodnocení

Vozidlo je zabržděné, jsou stočená kola a je zařazený kvalt. rozhodně nikoho nechci poškodit. Nicméně částka, o kterou jsem přišel převyšuje částku 5000kč. Jsem zvědav, kdo mi toto zaplatí

Nikdo to nezaplatíto byste se musel obríti na soud a soudně vymáhat,což je běh na dlouho trať navíc dokládat a ...

jinak i auto zabržděné a s natočenými koly lze odtáhnout.Brejkovou 405 v ropě se zarezlými brzdami (po ročním stání ) a se zatočenými koly? dva pořádní chlapi a auto s lanem a odtáhnu to jak potřřebuji aspoň metr dva..

hodnocení

0x
Se divím, že jste ho sám o pár metrů neodtahnul. Pokud máte pozemek pronajatý, měl by pomoct i majitel pozemku. Platíte mu nájem. Ale jak říkám, nejrychlejší a nejjednodušší bude auto o pár metrů popotáhnout na veřejnou komunikaci, ať si s tím radí jiní.
hodnocení

Auto na veřejnou komunikaci neodtáhnu - je to přes 2 relativně ostré zatáčky mezi budovama. Hlavně odtah na laně - má tam zařazený kvalt a bojím se, aby nepřeskočil rozvodový řemen nebo nedošlo k jinému poškození. Kola jsou stočené, takže když auto začnu tahat, tak se stočí tak, že buď nabourá auta o dál a nebo mi bude bránit ke vstupu do garáž tak,že už ty vrata neotevřu vůbec

Děláte z toho moc velkou vědu. Všechno jde, když se chce.
petan86*
No a nemaj v těch 2 budovách na půjčení paletovy vozík? Tím by se s tím dalo pohnout popř . ještě deskama vypodložit.

hodnocení

0x

Nevím kde stojí, jak to tam vypadá, ale určitě vím, že bych s ním o 2 metry, co Vám vadí, určitě pohnul. Určitě ne sám, ale s kamarády určitě.

hodnocení

při odtažení vozu odtahovaný vůz poškodí cizí auta stojící vedle sebe - má totiž stočená kola. Má zařazený kvalt a nechci si vzít na triko, že mu přeskočí rozvodový řemen.

Pane Stránský, domnívám se, že hledáte důvod, jak to nejde, já, s několika kamarády, bych již auto určitě odklidil.

Dejte foto místa, třeba se mýlím a opravu to nejde.

Právě proto je třeba ty kamarády! kdysi dávno jsme ve 4 zabržděnou stodvácu přetáhlo přes celou cestu na druho stranu a ještě přetočili do protisměru.Jinak polopatě - můžeš být blbej ale musíš si umět poradit. Blbej asi nejste, ale určitě si neumíte poradit-s tímto ,přicházet o takové peníze ,tak už třetí den by to auto bylo minimálně o metr dva odtáhnuté.ale já to nepotřebuji!

06.11.19 19:37

diesle, *hej*

hodnocení

Zítra zavolám opět na městskou policii ať to odtáhnou, když to neodtáhnou, vyleju pod auto olej a zavolám je zpět, že z toho začalo něco téct. Když to ani tentokrát neodtáhnou, zkusím odtáhnout s kamarádem. Všem děkuji za rady

etana*
hodnocení

0x

Když se mi to samé stalo předloni, nevolala jsem měšťáky, ale normální policii a ti přijeli, ofotili, zavolali odtahovku a bylo to vyřešené. V Praze. A soused, co tu má pronajatý pruh trávy a neumí moc řídit, takže potřebuje obří manévrovací prostor volá městskou asi třikrát týdně, vždy to řešej a nechávají odtáhnout. Takže jste nejspíš na ně málo naléhal a málo vyhrožoval.

hodnocení

0x

Vykašlal bych se na dětskou policii a zavolal policii. Někteří měšťáci mi fakt přijdou jen na parádu a na vybírání pokut... v pondělí jsem byl svědkem městských policajtů, kteří buď neuměli vyřešit přednost na křižovatce (měli ji oni), nebo byli tak "hodní", že pouštěli jedno auto z vedlejší, což trvalo asi 15 sekund než se pochopili a mezitím zdržovali další tři auta, která byla na hlavní... kdyby nikoho nepouštěli, všichni bychom byli pryč do 5 sekund.

hodnocení

0x

Možná by jste se mohl zkusit domluvit s někým , kdo má odtahový vůz s hydraulickou rukou, aby auto zvedl na odtahový vůz a poodjel o kus dál, aby jste mohl vyjet a pak by to auto zase položil na stejné místo. To by v podstatě nebyl odtah, ale jen uvolnění místa na nutné vyjetí z garáže. Vaše auto by jste samozřejmě po dobu, než se to vyřeší, parkoval jinde.

break
hodnocení

0x
Kdybych to akutně potřeboval a policie nereagovala, odtah bych to za lanem.
Jednou mi za auto baba postavila svoje. Všude místo, ale slepice vytvořila třetí řadu, totálně bezohledně. Predemnou auto a vedle něj místo, jenže sloup osvětlení. Potřeboval jsem couvnout. Tak jsem couvnul a odtlacil kus ten kepl za mnou a pak v klidu vyjel...bylo mi fuk jestli si odřu nebo poskrabu nárazník a cizí herku jsem v afektu neřešil už vůbec...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]