Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kokosovy olej

Od: mandlicka odpovědí: 8 změna:
Chtěla bych se zeptat,zda je kokosovy olej opravdu tak účinný,když se prevaluje v ústech.Mam nějaké problemy s jazykem u kořene,vysusene patro.Prosim co vše kokosovy olej dokáže.Děkuji za odpovědi a rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
O kokosovém oleji se vedou spory.
Někdo tvrdí, že je skvělý na kvantum neduhů, jiní zase, že je k ničemu.
---
Můj názor je ten, abyste jej na dutinu ústní aplikovala.
Má totiž silné, antibakteriální účinky.
Používám ho tak, že ho převaluji v ústech cca 20 min.
Poté vyplivnu do toaletní mísy.
Tak se to má dělat.
Nejen, že mně čistí ústa, ale také zuby.
Mám to vyzkoušené a funguje :)
doplněno 07.11.19 08:35: Lipánek...Moralizuj si své děti,buď tak laskava !
To za prvé, a za druhé, když vidím kolem sebe denně kvantum amorálních dobytků ( 30 let po revoluci, po nás potopa ) !
Mám ti napsat co všechno dělají !?
Raději ne, je mi z toho na zvracení !
A ta trocha kokosáku z mých úst cca 5x v měsíci mně bude vyčítána, až jsem málem na pranýři !?
Rozhlídni se kolem sebe,je to nutné !
lipanek

,,Poté vyplivnu do toaletní mísy.

Tak se to má dělat,,.

-------------------------------

Nepolykat, vyplivnout ano, ale ne do mísy anebo umyvadla. Doporučuje se do ubrousku /do pap. kapesníčku, nebo nějakého obalu vyhazovaného do směsné popelnice/. Protože tento kokosový olej za chvilinku ztuhne a nánosy se nalepí na odpadní trubky.

Když to udělá v bytovém domě každý v rodině a každý den, je o malér zaděláno. U přítelkyně se takhle ucpala kanalizace v domě. Jedna z možných příčin jsou i fritovací oleje, ubrousky pro děti apod., jak uvedla správcová.

elane

Nevím, jestli to funguje, ale žmoulám olej každé ráno v puse už několik měsíců, možná už i rok. ALE: není to olej kokosový (jak doporučuje 10 z 10 výrobců kokosového oleje) ale panenský slunečnicový. Prý to snad může být jakýkoli panenský olej. Na kokosový olej jsou názory různé, tak jsem si raději vybrala jiný.

Olej ve studené vodě ztuhne, nechci si ucpat ani odpad v umyvadle ani kanalizaci, takže pak olej vyplivnu do "směsného odpadu".

Nevím, jestli je to k něčemu, třeba ano, ale rozhodně to neškodí. Ráno nikam nepospíchám, takže těch 60 Kč za 1/2 litru voňavého panenského slunečnicového oleje a 20 minut každé ráno mi nevadí.

*jasne*

lidus*
hodnocení

2x

Zkuste žvýkat lístek máty peprné, rozkousat a převalovat v ústech, nejlepší je čerstvý, denně. Vlastní zkušenost. Kokosový olej jistě neuškodí ale zkušenost nemám, jen vnučka s atopem se jim maže a to pomáhá.

Liduško, je to pravda !
Na Atopický ekzém také funguje, vyzkoušeno *palec*

lucie*
hodnocení

2x

Prosím, nevěřte kokosovému oleji-žádný zázrak to není. Nebudu Vám to vyhledávat, ale na Radožurnálu je super rozhovor s odbornicí na oleje, tuky...Každopádně kokos není zázrak, jen se ho urodilo moc. Všimněte si že i jiné "zázračné "potraviny se takhle k nám dostávají, najednou zaplaví trh a s obrovskou reklamou prezentují jaký to je zázrak.Více cenný je třeba avokádový olej, olej z lněných klíčků apod.

Zkuste šalvěj či jiné doporučení rádců.

hodnocení

1x

Nevím, ale jsem si jistá, že co dokáže kokosový, to dokáže olivový olej také,

hodnocení

0x

Jednou mi pomohl pupalkový olejíček. Stále jsem měla škrábání v krku, dost dlouho a nic nepomáhalo, až ten pupalkový olej. Pár kapek jsem držela v krku co nejdéle, pak polkla. I tohle můžete zkusit na váš problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]