Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můj muž je špatný obchodník

Od: bomba* odpovědí: 40 změna:

Je to tak. Moc vás zdravím!

Já už fakt nevím, co mám dělat. Všechno to začalo před víc než půl rokem, kdy získal dědictví po otci a rozhodl se nějaké peníze investovat. Podle mě bez jakýchkoliv zkušeností s internetovou měnou, investoval právě tam. Ani mi to neřekl, ani se neporadil, ani nehledal informace o té firmě. S pravdou vyšel ven, až když mu jistý chlápek volal i několikrát v týdnu v domluvený čas. Netušila jsem o co jde a tak mi řekl, že investoval ne pár tisíc, ale půl milionu a že už ty peníze asi neuvidí.

Když mi řekl jméno té firmy, tak jsem sedla k internetu a začala hledat informace. Dozvěděla jsem se, že v Čechách maji zakázanou činnost, že spousta lidí svoje peníze neviděla, že telefonní čísla z kterých volají a mají předvolbu 0044, jsou podvodná, že fungují formou makléř a investor.

To všechno na mě vyskočilo během pár minut. Můj muž byl vždycky na peníze opatrnej a teď udělá tohle!

Nic méně, má to pokračování. Ten týpek mu i nadále volal a protože jsem byla víc a víc naštvanější, tak už se s telefonem zavírá v pracovně. Co vím a to mi sám řekl, že chlapek po něm chtěl další nákup zlatých bitcoinů a to odmítl, jenže ten chlap je hodně dobrý psycholog a ten můj chlap naivní blbec, takže opět něco investoval. Celková částka se mu v současnosti vyšplhala na 750,000

Já už nevím, jak tohle zastavit, mluvila jsem s ním, všechno, co jsem našla jsem mu ukázala a co mi na to řekl? Ať mu nedělám život těžší, že je krátce před cílem a že nemůže teď všechno ukončit!

Já už teda nevím, kdyby ty peníze dal dětem, ale on je dá podvodníkům. Mám to nechat plavat? Jsou to jeho peníze z děditstvi.

Děkuju za názory

B.

40 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zelenydabel*
hodnocení

3x

A jsi si jistá, že dům/byt kde žijete, je ještě Váš? Asi bych začal pomýšlet na zadní vrátka. Protože co bude až skončí peníze z dědictví? Ten obchodník není blbý ale Váš muž bohužel ano. Možná že už přemýšlí i nad úvěrem. Dokud máte čas, tak zavelte rozvod. Dokud ještě nemá dluhy, jinak v případě rozvodu jdou dluhy i na Vás. Popřípadě ať to neskončí sebevraždou jak u kamarádky. Manžel nadělal dluhy a pak ji nechal na krku tři malé děti a dluhy a řekl, že už neví jak dál a zabil se. A tak mamina s třemi dětmi se otáčí jako kolovrátek aby měla na vyžití a dluhy...

bomba*
hodnocení

Pokud vím, tak jistou rezervu má a to nemalou. Scénář z vašeho příběhu je neskutečně smutnej. Lidi by se k problémům měli stavět čelem a ne volit únikovku smrtí.

zelenydabel*

zkuste zmrazit ty finance.

Nebo ještě jiná, pozvat nějakého finančního poradce, který by mu řekl co a jak. Za ty peníze, co ulil někam do **** mohl ulít peníze někam, kde mu ty peníze mohly vydělávat peníze...a vy by jste měli další plat k dobru a po x letech třeba peníze zpět. Pokud by jste se nerozhodli investovat znovu.

smode*
hodnocení

2x
Že by druhý pan Kubíček? I když ten má alespoň české jméno. Řekl bych Vám to asi tak: první obchod na burze jsem udělal po pěti letech denního studia trhů. Většina normálních obchodníků přestává obchodovat či redukuje pozice kolem 25% propadu účtu (propady jsou při obchodování normální). Jestli dodržuje vše tak jak by se mělo je těch 750t pouze propad z celkové výše cca 3M. Mrkněte zda nemá na brokerském účtu ještě něco přes 2M. Jestliže ano, možná má pravdu, dostane se z toho a bude vydělávat. Jestli je pryč 750t a nemá na účtu už skoro nic, nenapadá mě jediná možnost (s adekvátním riskem) jak by mohl své peníze vydělat zpět aniž by opět nepřihodil pár milionů. Buď mu můžete věřit a nebo si rovnou dělejte zadní vrátka zejména co se týče střechy nad hlavou...a ještě dodatek: kdykoliv jsem podnikal jak mi radil někdo druhý vždy jsem o peníze spíše přicházel.
bomba*
hodnocení

On si nedá po žádným směru říct. Mám mu dát čas. Asi budu koukat po jiných vrátkách, ale tím pádem bude totálně na dně.

hodnocení

1x

Váš muž není špatný obchodník...Váš muž je (jak jste správně řekla) naivní blbec.

A s tím se těžko dá něco dělat.

bomba*
hodnocení

No přemýšlela jsem jestli s tím můžu něco udělat, ale nic kloudnýho to nebylo. Copak to ten chlap sám nevidí? Mám jen větší vztek.

elane

bombo, váš muž si zřejmě zatím nechce vůbec připustit, že by mohl takhle naletět. Zejména, když byl až dosud na peníze opatrný. Takže být vámi, začala bych se duševně připravovat na moment, až zjistí, že byl tak naivní a naletěl podvodníkovi, o kterém si předem mohl najít informace na netu.

Myslím, že až to zjistí, že se mu zhroutí svět. Buďte připravená.

bomba*
hodnocení

Dá se na to připravit? Možná, že ano. Nevím.

hodnocení

1x
Váš muž by měl být co nejdříve zbavený svépravnosti. Protože tohle normální není. Investuju už hodně let, ale ještě mě nenapadlo posílat peníze někam do Čečenska, někomu, kdo nemá licenci a někomu neznámému na telefonu. Protože mám svůj zdravý úsudek, nedělám ani bitcoin, protože to není investice, ale čistý hazard, buď anebo. Kdyby koupil byt a pronajímal nebo pobiral jiné výnosy, to je investice. S prominutím vyhazovat peníze do kanálu může jen vůl, který zaslepeně věří...
bomba*
hodnocení

Máte pravdu.

hodnocení

0x

Tak s tím asi neuděláte nic, má svou hlavu. To byste jej musela "odstřihnout" od internetu.

bomba*
hodnocení

No, on mu volá, navíc má od něho všechny osobní údaje, včetně kopie všech průkazů, adresu, všechno. Mám pocit, že to je slušnej začarovanej kruh.

hodnocení

0x
Upřímně je mi vás líto Radim s mužem promluvit v klidu až nepřijede ještě víc peněz, vzpomněl jsem si na česká pořekadla lehce nabyl ...,
bomba*
hodnocení

Já už s ním právě mluvila a nic to není platný. Ukazovala jsem mu i fakta, který jsem našla na internetu, že ten chlápek není seriozní člověk, ale on mu prostě dál věří, to je ten problém. Fakt už nevím, co mám dělat. Ten člověk je dle mýho hodně dobrej psycholog, nátlakovej psycholog.

belo
hodnocení

0x

Tak to se musí jeho tatínek obracet v hrobě, že má tak nerozumného syna. Že mu to také není líto rozházet jenom tak, takové velké peníze. Někdo to škudlí, šetří celý život, dal do toho hodně dřiny a práce a jiný si toho neváží a během chvilky to bez užitku rozfofruje.. A svým dětem předá jenom dluhy. Máte pevné nervy,že s ním ještě zůstáváte. Zbývá vám jediné, hučet do něj a hučet, ale nebude to asi nic platné. Peníze už jsou stejně pryč.

bomba*
hodnocení

Jo peníze jsou stejně pryč. Nic méně někdo dře celý život a jiný si podvodem užívá, co se mu krásně naservíruje a to mě na tom štve nejvíc.

danys*
hodnocení

0x
Buď ho přesvědčite nebo přijde o všechny peníze. Jak jste psala, jsou to jeho peníze, tak mu to přejte :)
O vašem muži bych ale rozhodně nepsal jako o špatném obchodníkovi ;)
bomba*
hodnocení

Můj muž je trouba, pálí mu to, že bych až brečela. Tak, tak jsou to jeho peníze a já si říkám, lidi přijdou o víc. Jen mě na tom děsí pár věcí a to ty, že naskočil na vlak z kterýho nemůže vystoupit a pak to, že tomu podvodníkovi dál věří. Mě stačilo vědět jeho jméno bylo mi to jasný!

hodnocení

0x

Buďte ráda, že nezdědil veliké peníze a nejde o desítky miliónů, hlavně zdraví! Lehce nabyl, lehce pozbyl, trefné přísloví! Dnešní doba přeje zlodějům a podvodníkům, bohužel!

bomba*
hodnocení

No přesně tak. Spravedlnost neexistuje. Bohužel.

hodnocení

0x

Zajímavé rozuzlení by bylo, kdyby za týden ukázal výpis s účtu s nějakým neuvěřitelným ziskem *placni*

Nemusí to být až tak nepravděpodobné, něco podobného se před lety povedlo mojí sestřenici, ale tam šlo jednak o něco úplně jiného (i když jí taky nikdo nevěřil), a hlavně o částku o dva řády nižší.

také mě napadlo to samé, zajímavé by pak bylo jak by se k tomu postaliva manželka, jestli by to stále byly jeho peníze...jinak tedy popravdě jestli jedete moje-tvoje peníze a manžel má dle vás nemalou rezervu, tak předpokládám že tedy i vy máte nemalou rezervu, tak dokud do toho nezatáhne společný majetek, tak ho nechte at se spálí, sice drahé ale dobré poučení do budoucna, kdejaké přesvědčování nemá smysl, to nevysvětlíte zrovna tak jako alkoholikovi, takže bud od sebe a nebo počkat a pak pogratulovat...co když vlastně řeší uplně něco jiného jen nechce abyste o tom věděla?

bomba*
hodnocení

Nemůžu vám říct, jak bych se k tomu postavila jako manželka, je to sice můj muž, ale svoji nejsme, takže tím spíš mě to může být jedno, ale není. Přece jenom, patříme k sobě a pokud on na tomhle podvodu zvítězí, tak osobně začnu věřit pánové na zázraky.

Zajímavé by to bylo, ale na pohádky jsme už asi moc staří, aby tento příběh dopadl dobře!

bomba*
hodnocení

No nedopadne. Já jsem se jen potřebovala vypsat, protože mi o tom zakázal mluvit, zvlášť ne před jeho rodinou, což činím. Pak jsem potřebovala tak trochu poznat názory jiných lidi, zvlášť, když mi často říká, že tomu pánovi věří a že já jsem ta, která dělá nátlak a nevěří v dobrý úmysly toho obchodníka. Prosila jsem ho jen, aby už víc neinvestoval, což dál investoval. Moje slovo je nic. Ten týpek je hodně špatná "milenka"

Dejte mu nůž na krk, když investuje další peníze, takže to roznesete po příbuzných, ať má ostudu v rodině. Tady je alespoň vidět, jak to mají ti multimilionáři těžké!;)

bomba*
hodnocení

No, tím nožem možná docílím jen toho, že začne předemnou všechno tajit a o to bude horší snad úplně všechno. Je to patová situace po všech směrech. On ví, že jsem hodně naštvaná. Multimilionáři nejsou takový troubové u nich platí, že peníze dělají peníze v jeho případě tohle přísloví pozbývá smyslu.

pavelpavel*
hodnocení

0x

Zdravím. Vycházejte z toho, že podvod je nejstarší řemeslo na světě a je všude kolem nás. Normální člověk zbystří a nenaletí a ti slabší tak na ty je tu přece zamířeno. Takže bez urážky pokud je manžel osel dle zákona jak praví nikdo nemá právo podvést druhého i když je jednodušší ba co víc i na to zákon myslí. Když tedy ten osel vyhodil 750.000 tak at vezme další peníze a zaplatí si kvalitního právníka a možná ho to ještě zachrání. Možná. Vyhrát může jen ten který se nikdy nevzdá svých práv!

bomba*
hodnocení

Taky mě to napadlo. Jenže tihle lidi jsou nedohledatelní. Ten vychytrálek má přijmení Maestro, což o sobě svědčí samo a navíc ta firma má kořeny někde v Čečensku nebo v nějaký podobný solidní zemi. Jinak máte absolutní pravdu ve všem!

Vyhrát může jen ten, který se nikdy nevzdá svých práv! Vyhrát může, ale nikdy nevyhraje! Protože kde nic není, tak ani smrt nebere! K čemu je rozsudek ve prospěch podvedeného, když podvodník nemá nic a sedí v base? Po jejím opuštění, zažádá o prominutí dluhu, protože jiným (stát a více dlužícím) to bude splácet do smrti! A vám zbyde jen papír, že jste vyhráli soud.

belo

Vidíte, divíme se těm zamilovaných hloupým ženám. co se seznámí přes internet do neexistujícího a zasílají mu své nemalé úspory. Tak i někteří chlapi neumějí přemýšlet mozkem. Je to fakt neuvěřitelné, dát do chřtánu neznámému, cizímu, neověřenému tolik financí. Děs.

bomba*
hodnocení

Je to tak. Bohužel, je to tak.

hm*
hodnocení

0x

Existuje někdo, komu věří? Někdo další, kromě tebe? Jestli ano, požádal bych ho o pomoc.

Ani snad nemusíte tajit, že za tím stojíš ty. Jde jen o to, aby manželovi "otevřel oči".

bomba*
hodnocení

Nikdo neexistuje, komu by věřil. To jsem jen já. On tuší, že udělal chybu a s tím nepůjde do světa. Paradoxně, kdyby se s ním něco stalo, tak vinu ponesu jen já. Je to jednoduchý počet. V životě nerozuměl počítači, tam si maximálně mastil solitéra, otevřel mail a zase ho zavřel. V jeho letech by se očekávalo, že bude investovat třeba do nemovitosti nebo jiných stabilnějších investic a ne do blbých bitcoinů. Vzpomínám, když kdysi otevřel sportovní časopis a tam někde byla reklama na tohle svinstvo a on se toho chytil bez hlavy a paty.

skeptic
hodnocení

0x

Snad vás trochu uklidní, že drtivá většina lidí jsou špatní obchodníci. A to i za případných férových podmínek, které zde rozhodně nejsou. *kafe*

lidus*
hodnocení

0x

Ono se to snadno říká, že je blb a že já bych nikdy... Milá Bombo, měla jsem zetě, dnes ex v exekuci ale stále otec mých vnuček, ing, chytrej, vydělat uměl je projektant fotowoltajek v té době to bylo terno. Jednoho dne začal hrát virtuální ruletu, nikdo to netušil až před Vánocemi přišli vystěhovat těhotnou dceru s malým děckem. Zděšení ale bylo, že byt nebylo to jediné, dluhy hodně milionů a on stále věřil, že jednou se to otočí a on vyhraje částku o které se nám ani nesní. Rozvod, uhrazení lichvářských dluhů, léčení a dnes nechápe jak se to mohlo stát, že tak zblbnul. Jste na tom podobně, jen ty dluhy jsou menší a v podstatě jen jeho. Neuděláte nic, musí on a může i podat trestní oznámení, bude mu to asi k ničemu. Drahé poučení, držte se.

bomba*
hodnocení

Smutný příběh. Je mi to líto. Snad i ten můj příběh bude jako ponaučení! Bitcoin prosím nikdy!

hodnocení

0x
Ahoj Bombo, je něco nového?

roderik
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]