Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabízejí práci zadarmo

Od: janbybyb odpovědí: 15 změna:
Zkušební týden, ale ten zkušební týden bez peněz. Ale plat je potom hodně dobrý. Co na to říkáte?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Přečtěte si

suip.cz/...

mesec.cz/...

Stačí?

hodnocení

7x

Zadarmo můžete pracovat pro Charitu. Ale pokud jde o zaměstnání, tak jen s řádnou pracovní smlouvou se zkušební dobou a mzdou za odpracované dny!

Naprostý souhlas. A teď si představte, že v práci upadnete a zlomíte si nohu. Normálně, pracovní úraz. Jak byste řešil nrmocenskou, když nemáte smlouvu?

babkazov, to samé mě napadlo a navíc, kdoví co po něm budou chtít, aby dělal. Přitom si udělá úraz raz dva.

iz*
hodnocení

7x

Ten zkušební týden by byl s pracovní smlouvou? Jestli ne, šlo by o práci na černo, za niž by hrozila pokuta zaměstnavateli i Vám.

pavelpavel*

Je to tak a zrovna něco podobného řeším a též bych to zařadil do té kategorie PRÁCE NA ZKOUŠKU, ALIAS NAČERNO a bez pardonu. :)

hodnocení

3x

Zadara? No, mě to připadá, že potřebují troubu, který by týden ,,fáral´´ zadáčo a pak mu řeknou něco o tom, že měli jinou představu, jiné požadavky a odchod.

Zadara prostě nedělám - myšleno profesně, jinak různé dobrovolnické akce jsou fajn, ale tohle je jiné kafe.

hodnocení

3x

Co na to říkám? Budete jen další v dlóóóuuuhé řadě naivků, kteří se nechali nachytat. Za týden místo Vás nastoupí někdo jiný, po něm další, pak další...

Nejlepší, co byste měl udělat je napráskat tu firmu na příslušné úřady. (já vím..., žalovat se nemá, ale hlásit se to musí ;)).

doplněno 06.11.19 08:47:

Jo - a ztěžovat si pak můžete tak na lampárně hlavního nádrží. Když se totiž obrátíte na policii, odskáčete to i Vy.

hodnocení

1x

Pěkný den,

ne,nešla bych do toho. Už jsem se takhle jednou napálila,skončilo to výslechem u policie.

hodnocení

1x

Aby tam pak každý týden neměli někoho jiného, kdo jim bude dělat zadarmo. A nakonec nezaplatí. Do toho bych nešla. V dnešní době, to se divím, že tam někdo nastoupí.

doplněno 06.11.19 09:05: Navíc kdoví, co budou chtít, abyste tam všechno dělali nekalého. To je podobná drzost, jako když chlap chce dostat ženskou do postele, ale nic jí nechce dát, koupit nebo někam jí pozvat. Je to ale jednoduché, řekne se, ne.

pavelpavel*
hodnocení

1x

Tak tak přátelé. Neznalý defakto nemá práva. Na webu inspekce je toho dost a dost zajímavého, jako výše ten odkaz od jedubabky, ale DOPORUČUJI PŘEČÍST CELÝ ZÁKON O INSPEKCI a garantuji vám, že vám padne brada. Třeba se potom dozvíte, že váš zaměstnavatel celou dobu brutálně porušuje práva a zákoník, což jste ani netušili. *cert*

pavelpavel*
hodnocení

0x

Hlavně pak zaplatíš pokutu i ty a jak píše nade mnou takový je plán. Neprojdeš a další neprojde a další ne ... *klik*

hodnocení

0x

Každopádně platí ,že zadarmo ani kuře nehrabe!

hodnocení

0x

Kdybych se rozhodoval, zda do takového zaměstnání nastoupit, tak bych se rozhodl, že ne. Před lety jsem dělal brigádně u jedné firmy, kde zavedli první směnu zadarmo. Plat tam dobrý nebyl. Ta směna byla na 4 až 5 hodin a bylo to v době, kdy nebylo tolik volných pracovních míst. Kdyby v tom zaměstnání, o kterém jste napsal, byla jedna směna zadarmo, tak se to dá ještě přetrpět - v případě nepřijetí. Ale když chce někdo celý týden zadarmo, tak to vypadá jako podraz. Navíc je to nelegální, protože bez pracovní smlouvy pracovat nelze a s pracovní smlouvou lze pracovat za mzdu, která není nižší než stanovená minimální mzda. I jedna směna zadarmo je nelegální. Myslím si, že v té firmě, o které píšete, chtějí malákat lidi, aby jim tam pracovali týden zadarmo. Protože pokud je to tak lukrativní zaměstnání, že ta firma je tak úspěšná, tak nemají důvod chtít po někom práci zadarmo.

hodnocení

0x

Col na to říkám? Krom toho, že je to porušení zákona, bych to četl tak: zkušební týden bez peněz. Ale plat mi potom slibují hodně dobrý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]