Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strach z lidi,?

Od: lilien odpovědí: 9 změna:

zdravim,je mi 31 let, práci si hledám ted vždy jen kde budu sama pracovat a budu se s nekým střídat. V kolektivu je to heozný ,kor s ženskýma. To už nikdy vic. Jsem taková hodná, a to bohužel se nevypláci. když mám volno v práci,nejak se nedokážu sousredit na volno užiz s i ho,ale myslim na práci,co bude a dojdu esi mi nwkdo nadá za neco nebo ne..nevim proč:( práce je fajn,kaavárnicka,ale musim si vždy ráno do kuchyne ,kde jsou ženský takové me prijde dost pomluvacné,zákeřné,jeste že tam nedelám . To ráno mi delá problemy si tam chodit pro to co musim,nejradsi bych tam nešla.,ale musim. kždej na me tak cumi divne,nekterrí ani nepozdravi,což nechapu,když zdravim. Chlap pozdravi...aspon neco. POkaždé ráno když tam jdu,tak me to trvá než se odhodlám,nebo me je ouzko z toho uplne,proč?:( prece já tam snimi nedleám,jen tam strávim cca 3 minutky a jdu,asi mi nedelá dobre jak se dívaji,nebo nevim:( nejsme moc komunikativní typ,takže asi proto mi je to neprijemný.nejsme společenská,spíš stydlin,bojim se že casem budou hledat chyby a budou baby na me hnusné,ackoli nebude duvod. minule sme zapomela neco si vzit o vikendu,když tam baba nebyla jedna co to chystá a nadala mi,byla protivna, a to vedela že ta sem prvni týden sama,bez školeni už. mám pořád stres když se mam setkávat zlidmi,i když už sem je videla spíše s tema co už sem videla mi delá problem. ted smisto abych byla v pohode, tak mam stres ci o bude zítra s lidma :( mrzi me to,nevite co delat,proč to tak mam?:(

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Pěkný den,

potřebujete posílit ego. Dobrý psycholog na pojišťovnu by Vám mohl pomoct. Prášky bych na Vašem místě nebrala...Jste schopná se zařadit,jen si nevěříte a s tím se dá pracovat v psychoterapii.

hodnocení

2x

Obraťte se na odborníka - psychologa, případně psychiatra. Jen ten Vám může pomoci najít příčinu problému. Možná trpíte sociální fobií a to by potom chtělo od psychiatra asi i nějaké léčivo, abyste mohla v kolektivu vůbec fungovat. Ale to opravdu musí posoudit odborník, nebojte se na něho obrátit a svůj problém řešit! S různými lidmi se budete setkávat celý život..

zen
hodnocení

1x

Ženské jsou v kolektivu někdy opravdu mrchy a dokáží znepříjemnit práci. Chce to obrnit se, když se s takovými potkáte, udělat si svou práci a jít domů. Vím, lehce se to říká. ale máte ještě hodně roků práce před sebou. Musíte nabrat sebevědomí a říkat si, že nejsou více než vy. Ono trochu i pomůže. když se netváříte tak nějak křečovitě, ale hodíte úsměv, zamračený člověk je pro druhé takový nepřístupný. S tímto by vám mohl pomoci psycholog, uvidíte, že to funguje.

id
hodnocení

0x

Co máte dělat? Přestat hulit a jít pracovat jako OSVČ a nemusíte se potkávat s tolíka lidmi.

hodnocení

0x

Ráno jít do kuchyňky, kde už půl hodiny před směnou sedí uplkané ženské s kafíčkem, je fakt pohled, který po hezkém víkendu krásně profackuje *smich*

Ale pravda je, že domů se prostě práce NETAHÁ! (myslím v hlavě) a už vůbec ne na víkend! *blee* Mám i štěstí, že na ni, jak projdu firemní bránou, nastartuju auto a rozjedu se, prostě zapomenu a nemyslím ani na ty lidi moc.. A doma si to náramně užívám-ale tak to by mělo být normální že.

hodnocení

0x

Je možné, že máte do určité míry rozvinutou sociální fobii. Tady je odkaz na jednu publikaci o sociální fobii

lundbeck.com/...

kami*
hodnocení

0x
máte to tak proto, že vám na lidech záleží, proto nechcete konflikty, boj. Ubližuje a bolí.
Pokud někdo zaútočí, i jen slovně, přirozená reakce je strach. Nejen z jednoho člověka, často i z jeho okolí, někdy z lidí stejného pohlaví, jako ten, co ubližuje. Strach vás tím upozorní, že můžete být v ohrožení.
Vzpomeňte si na ten konflikt. Vždy oddělte 2 věci: co paní říká a druhou, jak - s jakým vztekem to říká. Negativní emoce druhých se vás netýkají, neříkají nic o vás, ale o tom, jak je paní v životě spokojená, jak zvládá vztahy s druhými. Aby vás její zloba nerušila, úplně ji vždy vymažte. To, že někdo nezvládá hezky vztahy s druhými, to není vaše věc, neřešte to nijak. Pokud na vás řve, díky odmazání emocí už vás to neruší. Dál je potřeba posoudit, jestli slova nejsou lež, emoce občas při konfliktu změní pravdu slov.
To, co vám z konfliktu zůstane a je pravda, jenom to je určené pro vás. Nic jiného vám nepatří. Přijímejte jen to dobré, co je vám určeno v komunikaci. Takové myšlení je potřeba chvilku trénovat.
Jste-li někde krátce, je nutné chvilku si na sebe vzájemně zvykat.
Konflikty vás naučí pracovat s vaším strachem. Když se bráníme, ztrácíme tím sílu. Jsou to cenné lekce. Pak vás žádné kousance od druhých nevyděsí. Budete silnější a klidnější. Pevným klidem ukážete opravdovou sílu. Hněv je jako opilost, musí se počkat až přejde. Nenechte se jím ohrožovat, nepouštějte ho k sobě dovnitř.
Strach přivolává to, čeho se bojíme, protože takové situace nám pomohou strach odstranit. A pak být svobodní a šťastní tak, jak si přejeme.

hodnocení

0x

Ony ty ženské možná nejsou tak strašné, jak popisujete. Není chyba právě ve vás? To vy je tady nazýváte hnusnými uplkanými babami, to možná spíš pomlouváte než popisujete realitu. Co na tom, že si půl hodiny před prací a popovídají si, prostě podrbou si. 6enské, které jsou normální to potřebují a není v tom nic zlého. Prostě kamarádky v zaměstnání. Nemyslete si o sobě, že jste lepší, ale chápejte je a nestraňte se jich a za nějakou dobu vás ta parta pohltí mezi sebe a budete jedna z nich. Pak se na to budete dívat úplně jinam a dnešní chmury vás ani nenapadnou. Kdo se štítí druhých, sám zaslouží pohrdání! TAK HODNĚ ÚSPĚCHŮ, HODNĚ RADOSTI, HODNĚ ÚSMĚVŮ! A méně bázně!

hodnocení

0x

Napište mi vnitřní poštou, domluvím vám dobrou psycholožku, ta vás z toho dostane. Ale bojovat i sama se sebou... a musíte chtít!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]