Nejste přihlášen/a.
Nedělejte to. Není se za co stydět, nemoc duše je jako každá jiná, potřebuje určitou terapii. Jestli je Vám o malinko lípa přerušíte léčbu, může to mít fatální následky. Můj syn trpí bipolární afektivní poruchou, nepřetržitě bere léky asi 14 let, z toho posledních 7 let je bez příznaků a žije normální život - pracuje, má rodinu. Bez léků už by tady nebyl.
Pěkný den,
já Vás chápu,taky mám problémy přijmout svou nemoc. Ale prášky rozhodně bez dohledu psychiatra nevysazujte,mohlo by se Vám značně přitížit. Já zkušenosti s vysazením nemám,mám však bohaté zkušenosti se změnami druhů antidepresiv a je fakt,že to se mnou vždycky na počátku nějak zamávalo a pokud to probíhalo za hospitalizace,bylo to pro mě příznivější,než doma,protože fungovat,když se nasazují nové prášky,je někdy dost na hraně.
Měl by sis s nimi o tom promluvit, hlavně byl měl být tvůj psychiatr soudný, promluv s ním, aby si promluvil s tvými rodiči. Pokud okolnosti, které tě přinutili brát AD, neustaly a nejsi stabilizovaný, nejen na venek, ale i pocitově v sobě, mohl bys snadno spadnout po vysazení do relapsu, a AD by jsi tak jako tam mohl znovu nasadit.
Ahoj,
o tom, jestli vysadit nebo ne, by měl rozhodnout především lékař, ne rodiče. AD by se měla užívat minimálně 6-9 měsíců poté, co se začneš cítit lépe. Někdy i déle. To právě musí posoudit tvůj lékař na základě toho, jak ty se cítíš. Bohužel je nás hodně, kdo AD užíváme, ale bez nich by to bylo hodně těžké. Vůbec se není za co stydět. Když si zlomíš nohu, taky máš sádru a nestydíš se za ni, když má někdo vysoký tlak, bere léky na jeho snížení, u depresí je to stejné. Deprese je nemoc jako každá jiná a MUSÍ se léčit. Hlavně aby tobě bylo dobře a nezabývej se tím, co si o tom myslí druzí.
No a k tvé otázce: vysazování musí být postupné, trvá to třeba měsíc, i déle. Dávky se snižují o 1/4, pak 1/2 ,... Náhlé vysazení by mohlo vést k nežádoucím účinkům, někdo říká abstinenčním, i když AD nejsou návyková,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.