Nejste přihlášen/a.
Provoz pece pro jednoho člověka je hodně nákladný. Koukněte na netu, kolik pec žere a posudte, jak by šly vaše výrobky na odbyt.
Pohybuji se ve starožitnostech.Bohužel nastala divná doba že ani staré krásné kvalitní porcelánové,keramické,broušené věci atd které jsou dnes opravdu za pár korun a přesto to nikdo moc nechce.Přitom to jsou opravdu kvalitní a krásné věci.
Lidi radši sednou do auta a jedou do IKEA a podobných a naloží plný kufr plastových a divně hliněných,skleněných,kovových cajku.Takřka na jednou použití.
Dnes je doba, která vyznává minimalismus, t.j. jednoduché čisté linie, žádné nepotřebné věci, které tě jenom zatěžují. Pryč je doba našich maminek a jejich sekretářů plných broušeného skla, sošek z keramiky, suvenýrů a jiných i opravdu krásných věcí. Řekněte si nekoupím to pokud to vyloženě nepotřebuji. Stačí se pokochat pohledem v obchodě a říci si potřebuji tuto věc, jsem ochoten jí do smrti oprašovat, budu na to mít dost času a posléze i energie? Jak přibývají léta a nemáte vyleštěný skleník mít pocit, že jste něco zanedbal, dělat si výčitky? Nemusím mít všechno i když se mi to líbí, ale je fakt, že v životě je chvíle, když se vám něco opravdu tak líbí, že to prostě musíte mít doma. ![]()
Nedá. Je to spíše taková zábava. Náhodou mám kamarádku, která se tím také zabývá. Ale je to jenom pro její radost. A to si dokonce koupila tu pec a ta nebyla levná, kolem 20 tisíc. Ale má asi 4 kamarádky, které k ní jezdí a své výtvory si u ní vypalují. A ty jí přispívají na provoz té pece. Ale určitě se tím ani jedna z nich neživí, protože by umřely hladem.
Je to zájmová činnost. Nic neprodávají, ale zdobí si svými výtvory zahradu a interiér, nebo používají jako dárky pro přátele.
Je to tak, jak píše suzymon, pec mi manžel chtěl koupit, ale co dál, provoz je drahý. Chodím raději s kamarádkami na keramický kroužek pro dospělé, pro orientaci, za hodinu tam dáme 80,- Kč, hlíny můžeme použít, kolik chceme. Za tu hodinu udělám např. jeden velký květináč s lístečky a kvítky. Příště ho mám vypálený a za hodinu ho naglazuji, glazur tam máme k dispozici ve všech barvách. Vznikne výrobek, který se na hrnčířských trzích prodává za cca 400,- až 500,- Kč. Ale nic neprodávám, rozdám příbuzným a známým, nevím, kdo by chtěl kupovat. Dcera má vyzdobenu celou předzahrádku, u nás na dvorku, na zahrádce, za okny. Je to tvoření pro radost a pro zábavu. A hlavně tím někomu udělám radost.![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.