Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dá se slusně vydělat na výrobě keramiky?

Od: boban® odpovědí: 10 změna:
Znáte někoho, kdo se živí výrobou keramiky a má z toho aspoň přibližně průměrný příjem peněz? Případně jakým způsobem ji prodává.
Dík

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Pokud jde o tu zubní, pak ano. Jinak ne.

hodnocení

3x

Asi těžko, stačí se podívat ne tržištích, keramiku nikdo nekupuje. Je to spíš náhodný prodej.

hodnocení

2x

Provoz pece pro jednoho člověka je hodně nákladný. Koukněte na netu, kolik pec žere a posudte, jak by šly vaše výrobky na odbyt.

hodnocení

2x
Nedá !
Podívejte se všude kolem.
Je toho plno a za pár korun.(Neznačkové kýče )
Kde jsou ty časy, kdy si lidé vážili kvalitního a precizního zboží.
Tento sortiment je navíc totálně out.
Jo, kdybyste měl své stálé odběratele, budiž.

pavelpavel*
hodnocení

2x

Jasně že nedá.

hodnocení

2x

Pohybuji se ve starožitnostech.Bohužel nastala divná doba že ani staré krásné kvalitní porcelánové,keramické,broušené věci atd které jsou dnes opravdu za pár korun a přesto to nikdo moc nechce.Přitom to jsou opravdu kvalitní a krásné věci.

Lidi radši sednou do auta a jedou do IKEA a podobných a naloží plný kufr plastových a divně hliněných,skleněných,kovových cajku.Takřka na jednou použití.

motak
kazdy proste nechce cibulaky, zlate krouzky atd... me se taky nelibi, stejne jako treba brousene vazy...
maxipes

Dnes je doba, která vyznává minimalismus, t.j. jednoduché čisté linie, žádné nepotřebné věci, které tě jenom zatěžují. Pryč je doba našich maminek a jejich sekretářů plných broušeného skla, sošek z keramiky, suvenýrů a jiných i opravdu krásných věcí. Řekněte si nekoupím to pokud to vyloženě nepotřebuji. Stačí se pokochat pohledem v obchodě a říci si potřebuji tuto věc, jsem ochoten jí do smrti oprašovat, budu na to mít dost času a posléze i energie? Jak přibývají léta a nemáte vyleštěný skleník mít pocit, že jste něco zanedbal, dělat si výčitky? Nemusím mít všechno i když se mi to líbí, ale je fakt, že v životě je chvíle, když se vám něco opravdu tak líbí, že to prostě musíte mít doma. *srdce*

hodnocení

0x

Nedá. Je to spíše taková zábava. Náhodou mám kamarádku, která se tím také zabývá. Ale je to jenom pro její radost. A to si dokonce koupila tu pec a ta nebyla levná, kolem 20 tisíc. Ale má asi 4 kamarádky, které k ní jezdí a své výtvory si u ní vypalují. A ty jí přispívají na provoz té pece. Ale určitě se tím ani jedna z nich neživí, protože by umřely hladem. ;)Je to zájmová činnost. Nic neprodávají, ale zdobí si svými výtvory zahradu a interiér, nebo používají jako dárky pro přátele.

Je to tak, jak píše suzymon, pec mi manžel chtěl koupit, ale co dál, provoz je drahý. Chodím raději s kamarádkami na keramický kroužek pro dospělé, pro orientaci, za hodinu tam dáme 80,- Kč, hlíny můžeme použít, kolik chceme. Za tu hodinu udělám např. jeden velký květináč s lístečky a kvítky. Příště ho mám vypálený a za hodinu ho naglazuji, glazur tam máme k dispozici ve všech barvách. Vznikne výrobek, který se na hrnčířských trzích prodává za cca 400,- až 500,- Kč. Ale nic neprodávám, rozdám příbuzným a známým, nevím, kdo by chtěl kupovat. Dcera má vyzdobenu celou předzahrádku, u nás na dvorku, na zahrádce, za okny. Je to tvoření pro radost a pro zábavu. A hlavně tím někomu udělám radost.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]