Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kaz pod plombou

Od: ewrika odpovědí: 13 změna:
Zdravim vsechny! Mam problem se zubem, nikdy jsem zuby moc neresila a tak ani nemam zakladni znalosti problematiky, mam asi 4 plomby ve stolickach, osmicky v poradku, jinak nic... Ted mam tricet a poprve citim, ze me zacinaji trapit. Jednak ted pred zimou mam jakesi citlive zuby treba na chlad ci teplo. Dale mam patrne pod plombou kaz. Cely zub me desne boli uz asi dva tydny a dnes me uplne chytla bolest jak blazen, staci vzit zub mezi prsty a jakoby jemne atlacit a citim silnou bolest. Plomba je stara a asi se ta vypln nejak pohla a buji kaz pod ni. Uz jsem objednana k zubari, ale mam pocit, ze ten zub uz tak akorat vytrhnout. Ta stara plomba je amalgamova a dost velika a hluboka, co se v tomto pripade dela? Uz jsem objednana k zubari, ale nevim, kolik ta mozna reseni stoji, nemam nyni moc penez... Desi me to, boli me pusa a mam strach, jak to dopadne. K zubari sice nechodim, co pul roku, ale chodim tak jednou za rok az rok a puk, vzdy dostanu vyhubovane, ale proste muj zivot se netoci kolem zubare a objednavat se na nejaky den a hodinu pul roku predem neni mozne, no a uz je to tady a zubar rekne, ze dobre mi tak... No jo. Jinak o zuby dbam, cistim rotacnim, mezizubnim i jednosvazkovym, ale holt co se deje pod starou plombou, to neovlivnim... Poradite, zda staci prevrtat? Nebo se vybiraji ty nervy a zaliji se kanalky? Kolik to stoji a na jak dlouho to reseni vydrzi? Nebo nejaky mustek ci implantat? Nevim vubec, neznam ani ty soucasne ceny... Dekuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Základem je vždycky rentgen. Bez něj víte vy i zubař úplné prd. Nejlevnějším řešením je takový zub vytrhnout, což je samozřejmě hlavně u předních zubů nežádoucí. U moderního zubaře žádný zákrok nebolí, ani čištění kanálů (endodontické ošetření). Už kvůli němu je rentgen důležitý, aby zubař zjistil, kolik kanálků vlastně zub má, jak dlouhých a jak zatočených. Občas si nějakého ani nemusí všimnou. K tomu je potřeba speciální přístroj, který užby dnes každý normální zubař měl v ordinaci mít. Dříve se zubaři ospravedlňovali, že to nemůžou umrtvit, protože potřebují vědět, kde to při čištění zabolí. Brrr, leze mi mráz po zádech. Citlivost na změnu teploty jinak může být způsobena i třeba jen odhalenými krčky. Zatím neplašte, po rentgenu budete moudřejší.

hodnocení

1x
Když tam přijdete ráno, tak vás vezne. Bolestivé případy jsou přednostně bez objednání.

gumid
hodnocení

0x

Provádí se endodontické ošetření. kaz se odvrtá, dřeň zubu se vybere a vyčistí takovými kartáčky (dost to bolí a kanálků je i 5-8 dle typu zubu (stolička víc). Pak se naplní takovou hojivou čímsi a provizorně zavře. Takto se to opakuje dostatečně často, a je jistota, že je po zánětu a pak se finálně zub zavře ideálně bílou plombou (amalgánem může zub už prasknout).

Nebo se za jednu návštěvu zub vythne.

Čím drřív příjdete, tak tím míň bolesti, peněz a dalších návštěv.

ewrika
hodnocení

Dekuji :)! A musim rict... Achich :(((

Ježiši, žádný zub nemá víc než 3 kořeny, jakých 5-8 kanálků? Samozřejmě se to dělá v umrtvení. Příjemné to není, ale jde to.

gumid

OK, opravuji na 3 - 5 kanálků u stoliček.

Pokud zubař není řezník nebo idiot, tak ošetření kanálků nebolí vůbec.
Zub by se měl hermeticky uzavřít ihned po vyčištění, dodatečně se případně zhotoví korunka, ale není to podmínkou, pokud má plomba ještě za co držet.

hodnocení

0x

To nebude kaz pod plombou, ale zánět. A každý slušný zubař bere akutní případy bez objednání. Stát by to nic nemělo, měla by to platit zdravotní pojišťovna.

ewrika
hodnocení

Ajaj, to jsem netusila. Mam srdecni vadu chlopne a zubnim zanetum se mam vyhybat. Snad uz to brzy vyresim.

karhana
hodnocení

0x

Tak mě toto čištění kanálků u stoličky stálo celkem 8 tisíc. Vše umrtveno, bolest nebyla, pouze plakala moje peněženka.

Tak to si pan/í doktor/ka slušně namastil/a kapsu. Za čištění kanálků obvykle platím do 1.000,.Kč. I u stoličky.

To asi neplatíte zdravotní pojištění, že? Já jsem nikdy u zubaře ještě neplatil.

karhana
hodnocení

0x

Tak to máte dobré! To neplatíte ani za bílou plombu?Čištění 3 kanálků po 1.OOO,-Kč rovná se 3.000,-Kč plus na zub nezbytná korunka za 5.OOO,-Kč / nejlevnější co měli /. Suma sumárum 8.OOO,-Kč.Zdravotní pojištění samozžejmě platím celý život.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma dren v zubu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]