Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Matka mi darovala svůj rodinný dům. Darovací smlouvou, je to z matky na dceru, neměla bych tedy platit žádnou daň z převodu nemovitostí atd... , Zápis na katastru je proveden od 08.08.2019, Musím se dostavit teď na finančák a něco doložit? nahlásit? Nebo bude stačit, když přijdu na finančák až v lednu 2020 a podám si přiznání k dani z nemovitosti?
Děkuji
Není pravda! Byť je to osvobozené od daně, do 30 dnů od doručení vyjádření katastrálního úřadu, že byl proveden vklad do katastru /předpokládám, že jste podala návrh na vklad a přiložila darovací smlouvu/ musíte podat FÚ daňové přiznání. Vyměřená daň bude 0,- Kč. Pak už budete platit daň z nemovitosti, kterou dosud platila maminka.
Aha, tak to jsem nevěděla, co mám tedy teď dělat? Co radíte? Mám na finančák zajít, teď a přiznat se, že jsem to nevěděla, nebo už to nechat tak a zajít jen v lednu podat přiznání k dani z nemovitosti a víc nic?
Zajděte na FÚ nyní, je tam volno, je tam nyní klídek. Vždy je lepší přijít sám kdykoliv než čekat na poslední možný termín.
Zdravím, tak teď jsem přijela z Finančního úřadu. Řekla jsem jim, že mám v ruce darovací smlouvu na RD, mezi mnou a mojí matkou a také doklad z katastru o provedení vkladu na mé jméno. A, že jsem přišla podat daňové přiznání, (asi z převodu nemovitosti, že i když jsem dcera, tak bych ho měla do 30-ti dnů od doručení potvrzení z katastru podat a výsledek DP bude tedy 0. Dívali se tam na mne, jako na mimozemšťana. Ve 3 kancelářích mi řekli toto: Teď nic dokládat, ani podávat nemusíte, přijďte, až v lednu a podejte si nové dańové přiznání k dani z nemovitosti. Nic víc se nepodává! Opravdu mi tohle sdělili. Jedná se o FÚ v Karviné.
Dobrý den. Ne, nikam nic dokládat nemusíte. V lednu 2020 si podáte přiznání k dani z nemovitosti, v květnu ji zaplatíte.
Zdravím, tak teď jsem přijela z Finančního úřadu. Řekla jsem jim, že mám v ruce darovací smlouvu na RD, mezi mnou a mojí matkou a také doklad z katastru o provedení vkladu na mé jméno. A, že jsem přišla podat daňové přiznání, (asi z převodu nemovitosti, že i když jsem dcera, tak bych ho měla do 30-ti dnů od doručení potvrzení z katastru podat a výsledek DP bude tedy 0. Dívali se tam na mne, jako na mimozemšťana. Ve 3 kancelářích mi řekli toto: Teď nic dokládat, ani podávat nemusíte, přijďte, až v lednu a podejte si nové dańové přiznání k dani z nemovitosti. Nic víc se nepodává! Opravdu mi tohle sdělili. Jedná se o FÚ v Karviné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.