Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slabší brýle

Od: 20219 odpovědí: 5 změna:
Dobrý večer,
je mi 17 byl jsem na kontrole na očním a napsali mi o dost slabší brýle, nevim co doktorku k tomu vedlo jelikož si nedovedu představit že bych měl ještě slabší brýle. Tyhle moje stávající mi vyhovují. Nevadí když je budu používat i nadále?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x
Někdy je lepší zrak trénovat, jde o svaly, které, když nebudou nějak namáhány, tak ztratí svoji pružnost a funkci. Nepíšeš, jestli jde o brýle na dálku nebo na blízko, zrak se věkem mění. Lidský zrak se stářím mění tak, že dalekozrakost se mírně zlepšuje a krátkozrakost se rapidně zhoršuje.
Když to shrnu, asi bych o rozhodnutí doktorky přemýšlel, asi to myslí dobře...

evelin*
hodnocení

1x
Zeptal jste se, proc vám napsala slabší? Byt vámi, tak to konzultuju s vaší doktorkou. Přes ty slabší nevidíte dobře? Potom tedy dále noste ty silnější, ale rozhodne se o tom svoji doktorce zmiňte.

hodnocení

1x
Dobrý optik by ti měl před koupí nových brýlí stejně nabídnout, že ti dioptrie znovu přeměří. Mě třeba v optice Doubrava řekla.. No to je po dlouhé době poprvé, co jsem se s paní doktorkou naprosto shodla na výsledku. Té se držte, je dobrá.

kepler*
hodnocení

0x

Jistě ti dělali test, že? Optické vlastnosti oka se mění s věkem a doktorka zřejmě došla k závěru, že slabší brýle postačí. Zásada je taková, že se předepisují co nejslabší brýle, které ještě vyhoví, jinak hrozí další zhoršování zraku. Lidově se tomu říká, že brýle táhnou oči.

kackamacka
hodnocení

0x

Skúste zájsť aj do optiky, nech Vám tiež premerajú zrak a porovnajte hodnoty. Mne merali na troch miestach a všade iné hodnoty, nakoniec zvíťazil kompromis.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]