Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Diety a jejich možná špatné vyúčtování

Od: aidam odpovědí: 4 změna:

Ahoj, dobrý den všem. Mám zde dotaz ohledně výpočtu diet. Respektive jestli můžete říct jestli to tak má opravdu být.

Byl jsem celkem 9 dnů v Číně (čistý čas).

Měl bych dostat 9x45 € = 405 € na stravné. Něco by se mi mělo pokrátit (6x snídaně a 2x oběd) co jsem dostal zdarma. A tak by ten základ diet měl být nižší. Z firemního jsem utratil 705 RMB, což odpovídá 90 €. A ze svého jsem utratil asi 240 Kč na letišti.

No a dopadlo to v práci tak, že jsem nic nedostal navíc, pouze mě bylo proplaceno těch 240 Kč a dopravné, které jsem si koupil taky ze svého - tak to mi taky proplatili.

Nemělo by to být tak, že když mám základ diet 405 €, tak od toho se odečtou ty dotované snídaně a obědy a pokrátí se ten základ dejme tomu na 250 €. Pak by se mělo odečíst 100 € z firemních, které jsem utratil - jsme na 150 €. A těchto 150 € bych měl dostat od firmy jako diety?

Přiznám se, že v tomhle moc neumím chodit.

Děkuji za odpověď,

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudis*
hodnocení

0x

Ta cestovní náhrada/stravné za den 45 €, je v pořádku pakliže cesta trvá víc jak 18 hodin. 2/3 od 12 - 18 hodin, 1/ 12 a méně hodin. Bylo-li zaměstnanci během zahr. prac. cesty poskytnuto bezplatně jídlo, přísluší zaměstnanci zahraniční stravné snížené za každé jídlo až 70% jde-li o stravné v třetinové výši základní sazby. 35% ve dvoutřetinové výši, 25% ve výši základní sazby.

U podnikatelském sektoru, lze snížit základní stravné až o 25%.

aidam

Jestli jsem to dobře pochopil a spočítal tak:

Základ: 9 dní = 9 x 45€

Bezplatně vždy v jiný den: 5x snídaně a 2x oběd, vždy -25 % ze základní sazby, tzn:

7 dní x 33,75 € + 2 x 45 € = 326 €

Toto celé mi může zaměstnavatel pokrátit o 25%, takže zbývá 245 €

Z firemních peněz jsem utratil za jídlo 90 €.

Takže bych měl zákonitě dostat nejméně 245 - 90 = 155 €.

Je to tak?

2x22,5e, 3x33,75e, 2x45. A cele to jeste muze sundat o tech 25%
aidam

@honzas1

Tak teď nechápu, však jsem tam byl 9 dní celkem.

2 dny full takže 2x 45

2 dny bezpl. oběd takže 2x 33,75

5 dnů bezpl. snídaně takže 5x 33,75

(tzn. vždy bezplatně max 1 jídlo - buď oběd anebo na dalším hotelu jsme měli snídaně)

to jest 326,25 € (2x45 + 7x33,75)

utratili jsem z firemních peněz 90 €, takže 326,25 - 90 = 236,25 €

A může mě to celé ponížit o 25 %, takže by mělo být min 177 €. (236,25 x 0,75)

Je to tak?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]