Nejste přihlášen/a.
Je rozdíl změřit si zrak u doktora v nemocnici nebo si zajít do prodejny?
Myslím tím že do budoucna brýle či čočky budu potřebovat,a zajímalo by mě jakou variantu zvolit.
Jak co vychází finančně,jestli se vyplatí čočky,či postačí brýle,dá se to kombinovat,přispívá pojištovna,atd.?
Vím že pujčovat brýle se nemá,ale já to zkusil a byl jsem překvapen,přijemně překvapen,extrémní rozdíl ve zraku na dálku.Ale to byli brýle na míru snad za 10k.
Jen cítím to že určitě pomoct potřebuji,vidím špatně na TV,a hodiny denně za počítačem taky nejsou prospěšné toť vše.
Děkuji za rady,hezký večer přeji.
V prodejně jsou "optometristi" na případnou nemoc nemusejí přijít, v nemocnici jsou doktoři, ti mají daleko větší možnosti vyšetření a jsou méně motivováni mít jen splněnou normu aby měli plný bonus, spíš na to jdou z medicínského hlediska a předpis na brýle je jen dílčí výsledek. Brýle to chce mít minimálně jedny určitě, ale, obvzláště jezdíte-li autem do zahraničí, dvoje. Jinak brýle a čocky se kombinují zcela běžně, dnes jsou čočky finančně dotupné, jiné, než denní bych předem zavrhl. Brýle na dálku z optiky jsou vždy na míru člověku a nemusejí být drahé, drahé na brýlých jsou doplňky, jako zatmívání, tenčení supertenčení, luxusní obroučky atd. Pojišťovna hradí tušim základní skla ze skla (ne plastu), příspěvek je řádově ve stokorunách.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.