Nejste přihlášen/a.
Ahoj, rad bych se zeptal, na poměrně pro mě důležitou a rozhodující otázku. Máme myslím krásný vztah s bývalou manželkou, se kterou jsem byl rozveden 21. 6. 2019. Naše manželství trvalo 3 roky, vztah 5 let. Za těch pět let, když to mužů zhodnotit, jsem nikdy nemel mimovztahovy poměr, ani žádnou nevěru. Manželka mi dostatečně ve všem vyhovovala. Počínaje sexem, vztahem, vařením, pecinondomacnost, společnými tématy, trávením volného casu, názory na domacnost, rodinu, atd.
Vim, ze během manželství jsem nedělal vždycky to, co se ode mě očekávalo, a taky jsme si občas vyměnili názory (já se domnívám ze nikdy hádka nebyla). Pak mi jednou před lety "ruply saze", asi přetížení z narocne prace, a manželku jsem odporoucel k mamince. Dalším zarezem vztahu bylo to, ze jsem ji řekl, ze čekám na kominika, který měl přijet do 5 minut nám zkontrolovat komín, a ze jestli by únik plodové vody, který jsem u prvorodicky nemohl spravne rozpoznat, chvilicku nepozdrzela, ze jestli ji spis nepovolil jen svěrač a nebyl to únik moci. Pak se manželka vyslovila ze jsem přišel domu, sednul na gauč, "nažral se", a do hodinky usnul. V té době jsme měli malou dceru, asi roční, protože jsem chodil na směny, tak jsem se potřeboval vyspat, proto jsem spal ve vedlejším pokoji, abych byl fit a sik do zaměstnání. Spolu s tím jsem nepocitoval takovou potřebu sexuálního života a velmi mě to při náročném vytížení "unavovalo" manželku několikrát týdne uspokojovat. Občas byla směna naprd, tak se člověk kabonil a asi na mě nebyl líbivý pohled.
Částečně jsem i porušil dohodu, která se týkala v té době probíhající rekonstrukce moji chalupy, která byla uvazována pro rodinu. Trávil jsem tam 2,5 dne týdne stavebními pracemi. Ale ha to jsme 4x měsíčně chodili na večeře, jezdili po vyletech, a myslím, ze i když mi manželka finančně vypomáhala, tak jsme nestrádali a žili si velmi slušně. Ženu trápilo i to, ze jsem si na finální dostavbu chalupy, půjčil penize na kreditní kartě. V té době, když už byl velký projekt rekonstrukce ve finiši, bylo jiste, ze se to skvele bude hodit nejen na naše bydlení, ale jako předmět pronajmu. A tak jsme se chalupu dali do pronajmu, abychom si vylepšili naše skóre. Častokrát taky manželka vzpomínala, ze se musela dvakrát stěhovat, ale to bylo našim nepochopením a řeknu i špatným propoctem našich finančních možnosti a druhak tím, ze jsem dostal nabídku prace jinde. S odstupem casu, když to hodnotim, má každý vztah nějaké provozní záležitosti, a neduhy které řeší. Situaci ani nepřidali to, ze jsem pak chodil i na brigádu, abych si naše skóre vylepšil již napotřetí. Celou dobu manželce a dceři setrim. Alkohol pijí příležitostně a k obědu. Kourim spis z recese a jako taková poza a jsem kuřák spis, ze když si řeknu, tak kouřit nemusím. Spis beru cigaretu jako sociální fenomén, který lidi u popelniku sblizuje. No, co o sobě rict. Občas mám své stavy uzkostlivych starosti o rodinu, intenzivně komunikujeme s manželkou po sociálních sítích, po rozvodu jsem si prodělal psychickou ataku a skončil na antidepresivech a dva měsíce byl out of service. Nyní se snažím intenzivně sportovat, což mi manželka tolerovala 1-2x v týdnu za manželství. O dceru jsem se v útlém věku staral spíše sporadicky s ohledem na to vše, o to ale když to šlo s větším zájmem a zahrnujíce obě dve obrovskou láskou. Nyní máme péči dohodnutou a funguje to bezproblémové, leckdy i nad rámec ujednaneho.
Manželka podala navrh na rozvod cca v říjnu 2018, a od února měla pletku s kolegou v zaměstnání, tedy v době, kdy jsem byl oficiálně odejit z manželství, ale stále jsem tam do března/dubna bydlel. Celou tu dobu jsem nemel vztah ani poměr. Jednak jsem prožíval silnou psychickou frustraci a druhak se mi podstatně snížilo libido. Nyní, 4 měsíce po rozvodu jsem dostal dárek k našemu pěti letěli výročí, které jsem ani neočekával, ze by žena chtěla slavit, ode mě manželka dostala k svátku kytici, voucher na sebezkraśleni, a poukázku na veceri ve dvou.
Komunikace ohledně dcery a i ohledně manželky probíhá nadstandardne vyborne. Manželka s nami v novém bytě 2x s dcerou spala, řešíme standardní i soukrome záležitosti, půjčují manželce penize, dle jejich akutních potřeb, občas nenávratně uhradím její výdaje, navstevujěe se, travime spolu čas, večeře, máme oba snahu byt dobrými rodiči.
Po tom všem možném i nemoznem jsem měl 10 dni po rozvodu nutkavější potřebu uložit svůj sexuální pud a obstaral si ženu na sex. Ženě jsem o tom v zápětí řekl, protože mě tizilo svědomí a pocit z toho, co jsem provedl. Od té doby, tedy 4 měsíce nemám partnerku, a ani neprovozuju sex. Ve svém nitru mám stále živou vzpomínku a láskyplné dojmy a představy z toho, jaké by bylo dostat další, již třetí příležitost to zkusit znovu a jinak. Manželka nechce, abych na ni nikterak tlačil, a ze se o jejím rozhodnutí chce čas na rozmyšlenou. Zřejmě by všem dnům konec byt nemusel, neboť se domnívám, ze vzájemně sympatie a laska z mě strany tam stále jsou.
Rad bych se ale zeptal na další zkušenosti, jak je vhodné a za jakých okolnosti cekat na další krok ze strany bývalé manželky? Mám tomu třeba šat ještě rok, dva, pět, než si tak nějak udělá svůj názor na vec? Nebo je to natahování jak žvýkačka a nikam to nevede? Stalo se něco podobného někomu ze zde přítomných? Dekuji mnohokrat za Vaše reakce. Oňďas
Znám dost těch, co to po rozvodu slepili a fungovalo to líp než předtím ale znám i ty, co se snažili a bohužel problémy byly zase a většinou ty stejné pro které se rozvedli. Potřebujete na vztah papír? Nepotřebujete, zkuste to a uvidíte. Zahodit vztah a manželství po 3 letech a ještě i s dítětem, to musí mít vážný důvod a ne nějaké prkotiny. Pro mě jediný důvod odejít od manžela byl, a i po 40 letech stále je, kdyby na mě vztáhl ruku, nemusel by uhodit, stačí jen napřáhnout. Vy si s vaší ex vyprávíte o tom kdo, kde a ským? Nezlobte se ale to je velká chyba.
Kvůli dceři a její výchově vlastním rodičem - tatínkem, bych to zkusila.
S manželkou si musíte vše vyříkat hned v začátku problému. Jak některý z Vás pocítí, že něco skřípe, optat se na to. A nenechávat to dlouho. Potom rupnou saze, jak sám píšete.
Komunikovat, komunikovat. Myslím, že jste ve vztahu dobrý a děláte vše pro rodinu.
Každý, povětšinou ženy, mají tendenci předělávat toho druhého k obrazu svému.
To s tím kominíkem bylo od Vás hnusné. Pamatujte, že kominík /každý cizí člověk/ vždycky počká. Na prvním místě rodina.
Vedlejší sex vás obou bych neřešila. Berte to jako zpestření, hledání, užili jste si to, a je to v životě potřeba, zvláště, jestli nebyly žádné jiné vztahy před manželstvím. Nežijeme v předminulém století, nejsme puritáni, nemáme fanatické náboženství.
Paní Vás asi potřebuje po finanční stránce. Dnes je taková doba, že samotné ženě s děckem peníze spíše chybí. Každá nemá 50 tis. plat. A vše je tak drahé, ceny rostou. Muž patří k ženě, muž a žena a dítě tvoří rodinu. Kdo žije ve spokojené rodině, je zdravější, spokojenější, dožívá se vyššího věku. Prostě to zkuste i s tím, jak se píše nade mnou, že vztah už bude slepovaný. Nikdo neví, jak to dopadne, ale budete vědět, že jste se alespoň pokusili. Chcete začínat znovu s jinou ženou, zakládat novou rodinu, investovat do jiného vztahu? Nikdo neví, co budoucnost přinese.
Je ale pravda, že když už jednou se žena rozhodla Vás odstěhovat, rozvést se, tak při dalších konfliktech jde o proces rychlejší, kdy Vám sbalí kufry.
Počkejte, blíží se vánoce, uvidíte, jak proběhnou, jestli paní se nevyjádří, nedá signál.
Já bych ale byla opatrnější a skromnější v dárcích. Žádné velké dary /dovolená u moře, zlato apod./ Ať to nevypadá, že si ji kupujete. Vzpomeňte na výrok - peníze jsou sexy. Tak aby tam nebyla trošku vypočítavost, je vidět, že dokážete rodinu zabezpečit.
Já bych tomu nechal volnej průběh a nikam to nehnal. Pokud je vám spolu dobře, tak spolu dál travte čas a uvidíte, jestli se to zase rozvine v partnerský vztah. Není nutný se dohodnout: "Ano, od teď máme vztah." Myslím, že jste se na tom takhle nedomlouvali, ani když jste se seznámili. A myslím, že bývalá manželka se bojí hlavně toho "oficiálního" statusu "vztah" a společnýho bydlení. Aby se to tím nepokazilo.
Pokud tě to bude takhle dál bavit, tak to ještě vydržíš. Pokud ne, tak si najdeš někoho jinýho a bývalá manželka to bude muset respektovat. To samé platí i z její strany.
Před lety jsem řešila stejné dilema a nyní mohu říci, že vracet se k bývalému partnerovi není nejlepší nápad, pokud si oba jasně neuvědomí, co je k rozvodu poprvé dovedlo, nezpytují svědomí a nejsou rozhodnuti už takové chyby neudělat. A to, popravdě, moc nejde, spousta konfliktů je příliš hluboko zakořeněná, výchovou, prostředím atd. Takže za mne znova to nezkoušet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.