Nejste přihlášen/a.
Zdravím mám takový problém. Mám kamaráda kterému je 13. Bere drogy,sprejuje a podobně. Dřív takový nebyl ale prostě se dal do špatné party a už takový je. Byl na 4 nějakých protidrogových akcích a jemu je to jedno. Přendali ho do zvláštní školy a hrozí mu jít do nějakého převýchovného ústavu. Nejhorší na tom je že jeho rodičům je to jedno. Myslím že by byl fajn kluk ale nevím jak mu mám pomoc. Předem děkuji za odpověď
Něčemu takovému nepomůžete. Raději se s ním vůbec nestýkejte, nebo vás stáhne dolů taky. Od některých lidí raději dál. Vlastní zkušenost.
Je zbytečné někoho informovat když věc je známá a řeší se. Myslím, že jeho rodiče mají jasno a nevidí jiné řešení než Diagnosťák. V našem době dala matka syna 14 let také do polepšovny, lidé ji odsoudili ale kluk se vrátil vyučený a polepšený, dnes má svoji rodinu. Vy neuděláte nic, nechte to na jeho rodičích a úřadech.
Maximálně můžeš informovat školu a ta třeba sociálku. Ty mu sám o sobě nijak nepomůžeš, už proto, že on necítí potřebu to řešit.
Krom výše zmíněného bych nedělal vůbec nic a raději se s ním ani nestýkal. Zní to třeba hnusně, ale závisláci (hlavně drogoví) jsou tím ovládáni natolik, že pro ně nemá absolutně žádnou hodnotu nic, krom fetu. Jediný na čem jim záleží je jejich droga a v krajním případě jsou pro ni schopni udělat cokoliv.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.