Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samota po rozchodu

Od: samotar odpovědí: 5 změna:
Zdravím, zachvilku mi bude 20 a řeším teď takový problém sám se sebou.. Měl jsem asi půl roku trvající vztah (můj první se vším všudy), který před asi 14 dny skončil z mé strany. Nedokázal jsem vystát některé věci co přítelkyně dělala, ale to s tímto asi nějak moc nesouvisí.. Od té doby cítím, že jsem ztratil něco o co jsem měl starost, s čím jsem rád trávil čas, něco pro co bych udělal cokoliv, psali jsme si celé dny když jsme spolu zrovna nebyli, zkrátka bral jsem ji jako část života o kterou jsem přišel a docela se v tom teď plácám :-D nemám na nic chuť, náladu, celé dny prostě jen tak přežívám doma koukáním do mobilu místo třeba učení na maturitu, občas se dokopu k dělání toho, co mě dřív bavilo, nebo jdu na brigádu a u toho stejně stále myslím na to, proč to celé nemohlo dopadnout jinak a že ona se teď má určitě dobře a já jsem ten co to neprávem odnáší. Žádného dobrého kámoše se kterým bych mohl trávit čas nemám, mám jen spolužáky se kterými se bavím jen ve škole
o blbostech a najít si někoho kdo by mi ji "nahradil" je pro mě vzhledem k mojí introvertní povaze docela problém. Proto to možná i teď takhle těžce nesu. Vím, že by mě toto trápení po nějaké době přešlo a zase bych si na tu samotu zvykl, ale chci si to urychlit a ne se v tom utápět dalších x týdnů.. Máte někdo nějaké rady jak se s tím sám vyrovnat? Věřím, že ve stejné situaci jako já byla spousta z vás, někteří i několikrát, a tak k tomu určitě budete mít ze zkušeností co říct. Díky předem!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

1. Náročný rozchod je důležitým milníkem ve vašem životě, kterým vám pomůže mnoho věcí si o sobě uvědomit. Nezůstávejte v minulosti, nikoho (ani sebe) neobviňujte.

2. Berte rozchod jako odrazový můstek, přijměte jej jako výzvu do nového začátku, nelitujte se.

3. I bolestivá zkušenost je dobrá lekce do života. Neschovávejte se před bolestí pomocí alkoholu, televize nebo nakupování – tyto praktiky vám nikdy klid nepřinesou.

4. Uvědomte si, že rozchod vám pomůže postavit se na začátek vašeho nového života – života podle vašich představ.

5. Pokud máte pocit, že rozchod s partnerem nedokážete absolutně přežít, pak vás musíme vyvést z omylu. Přežijete ho a vyjdete s něj ještě silnější než kdy dřív. Máte před sebou novou budoucnost, proto nelitujte toho, co bylo a těšte se na to, co bude.

6. Otevřete svou mysl. Když se uzavřené do své truchlivé schránky, nikdy nic nového neprožijete. Svět je plný příležitostí a pro jedno kvítí slunce nesvítí.

chytrazena.cz/...

A jak říká Dalajláma: "Za nocí nejtemnějších pamatuj na slunce". :)

junkers*
hodnocení

0x

No já koukal na válečný filmy. Boj o Stalingrad, Hitlerův wehrmacht, velká vlastenecká válka a tak.To člověku vyžene romantiku z hlavy ..

hodnocení

0x

Chce to čas, rozchod je příliš čerstvý. Najděte si nějaký nový zajímavý koníček, ten Vám pomůže odreagovat se a zaměstnat myšlenky jiným směrem. A seznámit se s novými lidmi. Vše je o tom, jak to máme nastaveno v hlavě a snaze změnit to, co změnit můžeme a chceme.

hodnocení

0x

Jste typický produkt dneění doby, vše se dramatizuje, o všem se přemítá do nekonečna... Tak si posmutněte a najděte si jinou babu, ne? Dnešní mladí jen umí žvanit a skutek utek. Život jde dál, ne? Já jsem starší kus a za mých mladých let to prostě nikdo nedramatizoval. Pro jedno kvítí slunce nesvítí. Moje matka byla ročník 1941 a vzpomínám si na příhodu, jak nějaká její spolužačka přišla v 22 tragicky o přítele. Když jí chtěla asi o 3 týdny později kondolovat, tak jen koukala, ona už měla někoho jiného! Divné to bylo, ale dřív prostě ten život jinak odsýpal a nikdo se nerochnil v pocitech za h...o.

evi
hodnocení

0x

Sám jste rozchod ukončil a tak jste se od něho osvobodil. Asi jste měl k tomu vážný důvod. Kdyby se s vámi rozešla ona, tak by to pro vás bylo horší. Ale protože jste to chtěl vy, tak podle mne se s tím brzy vyrovnáte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]