Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
poraďte prosím, kdy dát dítěti do ruky první pastelku? Máme ročního chlapečka, který je velmi šikovný... existují nějaké bezpečné pastelky, nebo pod.?
Díky za Vaše rady
Viděla jsem v Klubíčku paslelky jako koule. Byly akorát do tlapičky medvídka :Djakým starší batolata jsou. Ale stejně, myslím si, že je to ještě hodně brzo. Mám taky šikovného vnoučka, 16 měsíců, takže mám srovnání doma. Já bych to typla až tak po 2.roce života. Ačkoli, může být i vyjímka. Ale koordinace drobného svalstva rukou toto určitě ještě nedokáže.
Už se blíží jaro a s ním chodník a křídy
A ještě později kyblíček s čistou vodou, houbička a štětec a radost na dlouhou dobu.
Ať váš chlapeček roste do zdraví a pro radost.
Možná, že by stálo za to, začít se rozhlížet po tabuli. Sice ta stabilita není nic moc, ale jen tak, pro orientaci v problematice.Jednou do školky přinest dealer folii, která se nalepila na dveře a na kterou se dalo kreslit a dalo se to snadno smazat houbičkou. Ředitelka tenkrát nebyla nadšená a naměla na to. Ale byl to bezva nápad.
Budete-li u něj ať maluje/čmárá/ asi stejně neudrží dobře pastelku, ale to je jedno. Podpoříte v něm výtvarné cítění. Hlavně pozor NE DO PUSINKY:Ale to vy víte.
První dcera začala asi ve 2 letech, druhé je nyní necelý rok a půl a spolu se straší prostě čmárat MUSÍ. Máme takové trojhranné pastelky, vhodné pro dobré držení (pro starší dcerku), malá je užívá taky,ale jsou na ni velké.
Jinak pro povzbuzení výtv. cítění jsou dobré prstové barvy - ale tak ve 2 letech.
Kulatý pastelky jsou perfektní. Dělaj je i vícebarevný na jedný kouli, takže si je musí dítě otáčet. Doporučuju.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.