Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat těch co s tím mají nějaké zkušenosti. Šel jsem na brigádu do mekáče. Byl jsem tam zatím 4x a už chci skončit. Vůbec mě to nebaví a není mi v tom prosttředí příjemno pracovat. Tak se chci zeptat jestli tam musím donýst papír s výpovědí nebo to tam stačí říct. popřípadě jestli je možné odejít hned nebo až po nějaké době. Děkuji za odpověď
Podepsal jsi smlouvu? Nebo dohodu o provedení práce? Dle toho se musíš držet. U některých sluv nelze hned odejít (hrozí sankce).
Pokud jsi měl jen ústní dohodu, tak jím ústně řekni čau a jdi.
Co jsi podepsal? Četl jsis to?
I když se jedná o dohodu (buď dohoda o pracovní činosti nebo dohoda o provedení práce), tak je lepší dohodu ukončit písemně. Výpovědní doba je sice 15 dní, ale pochybuju, že by to někdo řešil.
Tady jsou odkazy na články o tom
Tady je odkaz na vzor výpovědi
Nebo s nimi sepsat dohodu o ukončení dohody o pracovní činnosti (provedení práce)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.