Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lék na uklidnění funguje opačně

Od: janaj odpovědí: 6 změna:
Zdravíčko, vyzná se tu někdo v práškách? Psychiatrička mi předepsala Citalec na deprese, beru ho už delší dobu ale necítím změnu. V poslední době jsem zacala brát Rivotril, a tady je ten problém. Když si ho vemu, tak se ze začátku cítím uvolněně, skoro jako "na obláčku", ale pak úplně zničehonic mě přepadnou záchvaty pláče. Takhle se to opakuje pokaždé, co si Rivotril vezmu, prvně je mi dobře, a pak brečím dvě hodiny v kuse. Je mi jasný, že tohle mám probrat s psychiatričkou, ale jen mě zajímá jestli tu někdo neví čím to je, popř. neměl podobné zkušenosti?
Jinak, je mi 18, a sem tam jsem si vzala nějaký ten prášek na spaní, takže moc zkušeností s léky nemám.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lipanek
hodnocení

3x

Ptáte se, čím to je.

Je to těmi léky, které berete, protože mají plno vedlejších účinků.

Je vám málo let, hlavně neotěhotnět, ať nemáte poškozené dítě.

Přečtěte si příbalové letáky, kolik vedlejších účinků tam je, jak si zanášíte organismus nebezpečnou chemií.

Léky na psychiku ovlivňujé emoční labilitu a desíky dalších věcí jako je - chuť k jídlu, libido, závrať, zácpa, podrážděnost, spavost atd.

Lékaři to řeší přidáním dalších léků na potlačení vedlejších účinků. A nakonec z Vás udělají invalidu.

Jak píšete, řešte potíže se svým ošetř. lékařem a to ihned, nebo volejte linku pomoci, kde je nepřetržitá služba.

---------------------------------------------

Dnešní doba se velice podepisuje na psychickém zdraví občanů.

Zkuste zdravý životní styl, potraviny proti depresi, koníčky sportovního rázu, manuelní pracovní aktivity, společenský, kulturní život.

Méně SMS, telefonátů, ještě méně sezení na internetu, hraní her on-line a podobně.

hodnocení

3x

Tomu, když lék začne působit opačně, se říká "paradox". *zmateny* Citalec působí jinak, než jste očekávala. On není na citelné utlumení, jako palice do hlavy. On jen obrousí hrany tomu, co na člověka nevhodně působí. Zklidní a vrátí člověka do normálu. *hej*Jani, pokus se kontrolovat své nálady a tím i svůj život. Snaž se nežít na prášcích, které z tebe udělají zombího.

gumid
hodnocení

2x

Čtěte příbalový leták. Citalec nezabere ihned, ale pozvolna za pár týdnu a mezitím se chová všelijak.

hodnocení

1x

Pěkný den,bude to zřejmě vedlejší účinek, poraďte se s psychiatrem, který Vám lék předepsal

klera*
hodnocení

0x
Já akorát vím, že na každého to funguje jinak a musíte si najít prášky, co vám vyhovují. Jinak bacha na Rivotril...je návykovej.

iz*
hodnocení

0x

Místo laiků v internetu konzultujte s lékařem, který lék předepsal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]