Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak získat zpět peníze

Od: kenilek odpovědí: 19 změna:
Dobrý den, kamarád ze mě vylákal skoro 100 000,- že je v zahraničí a potřebuje vsadit na zápasy ve Fortuně. Údajně mi poslal peníze na účet, ale nikdy mi nepřišly. Prý, že mu zablokovali účet. Pak že mi je vrátí přes Fortunu, že tam má výhru, ale je potřeba tam vložit nějakou částku a peníze mi na pobočce vydají. Bohužel nevydali, že to tak nefunguje. Má cenu jít na policii, když mám jen vkladové listky, naši komunikaci přes telefon a bohuzel asi i falešné jméno.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

"Kamarád ze mě vylákal..." "...asi i falešné jméno..."

Zřejmě máme lehce rozdílný názor na význam slova "kamarád". Pro mě je to někdo, koho velmi dobře znám a komu můžu 100% důvěřovat. V extrémních případech je kamarád za kamaráda ochotný ryskovat i život. Rozhodně za kamarádství nepovažuju náhodnou známost (třeba z Internetu), kdy mi protějšek ani neprozradí pravé jméno. Naletěl jste podvodníkovi na starý známý tryk, který se s menšími obměnami používá už řadu let. Policii to oznamte, ale nedělejte si iluze, že ty peníze ještě někdy uvidíte.

Mimochodem - i skutečnému kamarádovi bych takovou částku půjčil jen v případě jeho vážného problému a i v tom případě bych se o onom problému blíž informoval a s kamarádem bych sepsal smlouvu. Na jakési "zaručené" výsledky v bůhví jakých zápasech v zahraničí bych teda rozhodně nepůjčil.

hodnocení

2x
Kamarád potřeboval vsadit 100litrů... Jako chápal bych, že někdo slaboduchý skočí na nějakou otřepanou báchorku. Ale poslat tak vysokou částku a navíc na sázky? Samozřejmě zajděte na policii, oni už další postup poradí.

au1
hodnocení

2x

s prachama se rozluc, ty uz nikdy neuvidis. gembler z tebe vytahl sto prutu, nasypal to do sazek nebo do beden. kamarad s falesnym jmenem, no, co na to rict...

hodnocení

1x
Jak falešný jméno?
Tomu nějak nerozumím.

Asi to byl dost dobrý kamarád...

lipanek
hodnocení

1x

To vypadá nejen na podvod ze strany kamaráda, ale též od Vás není něco košer. Nebo jste se domluvili oba dva společně na nějakém podvůdku a nevyšlo to.

On potřebuje vsadit, ale reálně to provádíte Vy, když máte heslo, nick?

Nakonec z toho vyjde, že jste si peníze prosázel sám na cizí jméno a nevíte jak z toho ven.

hodnocení

0x

Ano, sice se vám budou smát, ale zapsat trestný čin musí a vyžádají si od vás vše možné k prokázání tohoto podvodu - tj. přístupy k mailu, telefonní přístroj atd.

hfnvn
hodnocení

0x
O jaky nick na fortune se jedna? Znam tam vice nez dost lidi
kenilek
hodnocení

To bych asi veřejně nerozebíral.
dgbcv
Jak chces, pomoc jsem nabidnul
kenilek
hodnocení

Problém je v tom, že kvůli ochraně dát nikdo nic neřekne. To už jsem zkoušel.

hodnocení

0x

Nevím, co myslíte tím, že máte - vkladové lístky. Pokud má někdo účet u sázkové kanceláře, např. právě ve fortuně, tak nikdo jiný na ten účet vkládat nemůže než majitel účtu.

Pokud z Vás někdo vylákal peníze, ať to byl někdo koho znáte nebo někdo, kdo se za někoho vydával a navíc pokud žije v zahraničí,. tak šance na vrácení dlužné částky je velmi malá.

kenilek
hodnocení

Mám jeho nick, telefon i heslo.
gffbn
Jestlize vite jeho nick a heslo k uctu, tak automaticky mate pristup k jeho profilu - jmeno, adresa, atd... nejak se do toho zamotavate
kenilek
hodnocení

To tak bohužel není, jinak už bych se přihlásil. Má jiné přihlašovací údaje na pobočce a jiné v počítači. Už jsem to zkoušel.

fortuna
Přihlašovací údaje k Fortuně na PC i na pobočce jsou totožné.
Od začátku to je divný a postupem času to je divnější a divnější.

hodnocení

0x
Nejdříve policie...a potom na úřad, kde si požádejte o zbavení svéprávnosti.
Možná by byl vhodný i opačný postup, protože byste PČR ušetřil práci a daňovým poplatníkům peníze.
iz*

Zbavit svéprávnosti nikoho neklze, navíc se to neřeší na úřadě, ale soudně. Pouze v případě, že by někomu hrozilo kvůli jeho nemoci poškození, by soud mohl omezit svéprávnost k některým právním úkonům > max. na tři roky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]