Nejste přihlášen/a.
5x
"Kamarád ze mě vylákal..." "...asi i falešné jméno..."
Zřejmě máme lehce rozdílný názor na význam slova "kamarád". Pro mě je to někdo, koho velmi dobře znám a komu můžu 100% důvěřovat. V extrémních případech je kamarád za kamaráda ochotný ryskovat i život. Rozhodně za kamarádství nepovažuju náhodnou známost (třeba z Internetu), kdy mi protějšek ani neprozradí pravé jméno. Naletěl jste podvodníkovi na starý známý tryk, který se s menšími obměnami používá už řadu let. Policii to oznamte, ale nedělejte si iluze, že ty peníze ještě někdy uvidíte.
Mimochodem - i skutečnému kamarádovi bych takovou částku půjčil jen v případě jeho vážného problému a i v tom případě bych se o onom problému blíž informoval a s kamarádem bych sepsal smlouvu. Na jakési "zaručené" výsledky v bůhví jakých zápasech v zahraničí bych teda rozhodně nepůjčil.
1x
To vypadá nejen na podvod ze strany kamaráda, ale též od Vás není něco košer. Nebo jste se domluvili oba dva společně na nějakém podvůdku a nevyšlo to.
On potřebuje vsadit, ale reálně to provádíte Vy, když máte heslo, nick?
Nakonec z toho vyjde, že jste si peníze prosázel sám na cizí jméno a nevíte jak z toho ven.
0x
Ano, sice se vám budou smát, ale zapsat trestný čin musí a vyžádají si od vás vše možné k prokázání tohoto podvodu - tj. přístupy k mailu, telefonní přístroj atd.
0x
Nevím, co myslíte tím, že máte - vkladové lístky. Pokud má někdo účet u sázkové kanceláře, např. právě ve fortuně, tak nikdo jiný na ten účet vkládat nemůže než majitel účtu.
Pokud z Vás někdo vylákal peníze, ať to byl někdo koho znáte nebo někdo, kdo se za někoho vydával a navíc pokud žije v zahraničí,. tak šance na vrácení dlužné částky je velmi malá.
0x
Možná by byl vhodný i opačný postup, protože byste PČR ušetřil práci a daňovým poplatníkům peníze.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.