Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Současně zarostly nehty na dvou palcích

Od: johnd odpovědí: 5 změna:
Ahoj, před nedávnem jsem si koupil nové boty Adidas za 2tis a poslední cca týden mi začaly náhle zarustat nehty na palcích u nohy... Nevim, jestli to ma souvislost, protože boty nikde netlačí, jsou hezky volné a pohodlné.
Nicméně na levé noze mam nehet zarostly ze strany smerem k prstům a na pravé zase směrem ven od prstů. Prava noha je horsi, uz bolí obcas i naslapovat. Levá noha je sice taky citlivější, ale ne tak hrozná... Nicmene natekle to mam na obou nohách. Pravou nohu jsem zkousel ostříhat a povedlo se, do cca poloviny nehtu kolem okraje jsem to vystrihal, ac jsem trpěl bolestí, ale k ničemu to zřejmě nebylo... Misto vedle nehtu je stále bolestive a natekle, ovsem je to cca 24h pd ostrihani... Nikde uz nevypada ze by neco bylo zasekleho... Na leve noze neni zarostleho vubec nic, ale je to otekle vedle nehtu a bolestive na dotyk...
Není to nejake divne, ze takhle najednou na obou?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Manžel měl velké trápení se zarostlým nehtem, pomohla mu šikovná pedikérka, po ošetření mu na to dá mastičku a zalepí, náplast po dvou dnech sundáme.

nehet
hodnocení

1x
Hlavne s tim nechodte na chirurgii,me to 6x strhavali,na koznim jsem dostal atb a za tri dny byl palec jako novy, mel jsem tam nejaky streptokok a proto se to nehojilo,hnisalo,bolelo,smrdelo a zarustalo dal do masa. Pak uz jen chodit parkrat na pedikuru a dobre strihat nehty.

hodnocení

0x

Zarůstání nehtů se stane proto, že se nehet deformuje a jinak dosedá na měkké části palců. Může to být jednak z důvodu bot, které nehty omačkají, tísní apod, ale častěji to je z toho, že nehet je napaden plísní a ta zdeformuje tvar nehtu a začně zarůstání.Plíseň nemusí být ani moc vidět, ale ztluští nehet a problém je na světě. nejprve bych zašla ke kožnímu lékaři a pokud tam plíseň je, tak je třeba nehty léčit a udržovat správné zastřižení a pokud možno se vyhnout hnisání. Známá třeba léčí plíseň mmehtu/ dlouhodobá i roční záležitost/ a přitom dochází na pedikuru, kde jí udržují nehet v poloze, aby nezarůstal. Po vyléčení, pokud problém přetrvává, lze využít speciální pedikůru, kde naistalují rovnací šponu zvenku na nehet a tak se nehet dostane do správné polohy. V urputných případech jde chirurgicky odstranit nehtovou ploténku a palec nechat bez nehtu.

rorschach*

Nemusí to být tak drastické odstranit celý nehet. Taky jsem tím trpěl. Zkoušel jsem to různě stříhat, vystříhavat co zarůstalo, různé medicinské zázraky v nemocnici a nakonec na obou palcích na noze to skončilo na chirurgii, kde kousek nehtu v lokálce odstranili až k lůžku, zapošili či co a prostě nehet na palci mám oproti jiným méně široky. Ale hlavně jsem spokojený a bez bolesti. Jen u tazatele bych pokud se mu to stalo až po koupi nových bot řešil výměnou obuvi

fran56ris*
hodnocení

0x

Mě pomohl EXODERIL - chce to ale trpělivost.Mazat alespoň dvakrát denně a až nehet odroste tak na 3 mm použít kleštičky a pořádně vystřihnout.

Samozřejmě potom ještě nějakou dobu mazat.Jedna tuba mi stačila a mám klid.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zarostlý nehet

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]