Nejste přihlášen/a.
Nicméně na levé noze mam nehet zarostly ze strany smerem k prstům a na pravé zase směrem ven od prstů. Prava noha je horsi, uz bolí obcas i naslapovat. Levá noha je sice taky citlivější, ale ne tak hrozná... Nicmene natekle to mam na obou nohách. Pravou nohu jsem zkousel ostříhat a povedlo se, do cca poloviny nehtu kolem okraje jsem to vystrihal, ac jsem trpěl bolestí, ale k ničemu to zřejmě nebylo... Misto vedle nehtu je stále bolestive a natekle, ovsem je to cca 24h pd ostrihani... Nikde uz nevypada ze by neco bylo zasekleho... Na leve noze neni zarostleho vubec nic, ale je to otekle vedle nehtu a bolestive na dotyk...
Není to nejake divne, ze takhle najednou na obou?
2x
Manžel měl velké trápení se zarostlým nehtem, pomohla mu šikovná pedikérka, po ošetření mu na to dá mastičku a zalepí, náplast po dvou dnech sundáme.
0x
Zarůstání nehtů se stane proto, že se nehet deformuje a jinak dosedá na měkké části palců. Může to být jednak z důvodu bot, které nehty omačkají, tísní apod, ale častěji to je z toho, že nehet je napaden plísní a ta zdeformuje tvar nehtu a začně zarůstání.Plíseň nemusí být ani moc vidět, ale ztluští nehet a problém je na světě. nejprve bych zašla ke kožnímu lékaři a pokud tam plíseň je, tak je třeba nehty léčit a udržovat správné zastřižení a pokud možno se vyhnout hnisání. Známá třeba léčí plíseň mmehtu/ dlouhodobá i roční záležitost/ a přitom dochází na pedikuru, kde jí udržují nehet v poloze, aby nezarůstal. Po vyléčení, pokud problém přetrvává, lze využít speciální pedikůru, kde naistalují rovnací šponu zvenku na nehet a tak se nehet dostane do správné polohy. V urputných případech jde chirurgicky odstranit nehtovou ploténku a palec nechat bez nehtu.
Nemusí to být tak drastické odstranit celý nehet. Taky jsem tím trpěl. Zkoušel jsem to různě stříhat, vystříhavat co zarůstalo, různé medicinské zázraky v nemocnici a nakonec na obou palcích na noze to skončilo na chirurgii, kde kousek nehtu v lokálce odstranili až k lůžku, zapošili či co a prostě nehet na palci mám oproti jiným méně široky. Ale hlavně jsem spokojený a bez bolesti. Jen u tazatele bych pokud se mu to stalo až po koupi nových bot řešil výměnou obuvi
- Bolavý, hnisavý a možná zarostlý nehet
- Zarostlý nehet - jak to mám léčit?
- Zarostlý nehet - co mám dělat?
- Zarostlý nehet-rady
- Jak na otlak - zarostlý nehet?
- Zarostlý nehet na noze - kam s tím jít?
- Zarostlý nehet
- Zarostlý nehet
- Zarostlý nehet
- Zarostlý nehet
- Zarostlý nehet
- Dlouhodobě zarostlý nehet
- Zarostlý nehet
- Zarostlý nehet
- Zarostly nehet
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.