Nejste přihlášen/a.
Manžel měl velké trápení se zarostlým nehtem, pomohla mu šikovná pedikérka, po ošetření mu na to dá mastičku a zalepí, náplast po dvou dnech sundáme.
Zarůstání nehtů se stane proto, že se nehet deformuje a jinak dosedá na měkké části palců. Může to být jednak z důvodu bot, které nehty omačkají, tísní apod, ale častěji to je z toho, že nehet je napaden plísní a ta zdeformuje tvar nehtu a začně zarůstání.Plíseň nemusí být ani moc vidět, ale ztluští nehet a problém je na světě. nejprve bych zašla ke kožnímu lékaři a pokud tam plíseň je, tak je třeba nehty léčit a udržovat správné zastřižení a pokud možno se vyhnout hnisání. Známá třeba léčí plíseň mmehtu/ dlouhodobá i roční záležitost/ a přitom dochází na pedikuru, kde jí udržují nehet v poloze, aby nezarůstal. Po vyléčení, pokud problém přetrvává, lze využít speciální pedikůru, kde naistalují rovnací šponu zvenku na nehet a tak se nehet dostane do správné polohy. V urputných případech jde chirurgicky odstranit nehtovou ploténku a palec nechat bez nehtu.
Nemusí to být tak drastické odstranit celý nehet. Taky jsem tím trpěl. Zkoušel jsem to různě stříhat, vystříhavat co zarůstalo, různé medicinské zázraky v nemocnici a nakonec na obou palcích na noze to skončilo na chirurgii, kde kousek nehtu v lokálce odstranili až k lůžku, zapošili či co a prostě nehet na palci mám oproti jiným méně široky. Ale hlavně jsem spokojený a bez bolesti. Jen u tazatele bych pokud se mu to stalo až po koupi nových bot řešil výměnou obuvi
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.