Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se přimět ke změně práce?

Od: nerozhoda odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, kdysi jsem již jsem psala. Ráda bych Vám řekla, jak to dopadlo. Nemám s touto diskuzí zkušenosti a nevím, jestli můžu vložit komentář ke svému starému tématu, takže radši zakládám téma znovu.

Bydlím na vesnice, asi 4 km od menšího městečka (10 tis. lidí). Moc firem tady nemáme, takže ani s výší mzdy to není nijak valné. Cca od jara, kdy jsem se začala rozhlížet po novém místě jsem nezaznamenala, že by někdo v místě hledal účetní (sledovala jsem Jobs, inzeráty v tisku, úřad práce, ptala se známých, rozeslala pár životopisů do místních firem). V místě žádná firma účetnínehledá. Začala jsem tedy hledat v okruhu 20 km a nejlépe v místě, kam by se ještě dalo dojet i vlakem nebo busem (v zimě u nás bývá dost sněhu, tak bych v případě kalamity radši využila služeb hromadného dopravního prostředku). Absolvovala jsem takto 3 pohovory - u 2 jsem uspěla, ale neodpovídalo to mým mzdovým představám a necítila jsem se tam dobře. Minulý měsíc jsem však objevila strašně zajímavý inzerát (trošku dál než jsem plánovala), odpověděla na něj, zúčastnila se 2 kolového výběrového řízení a jsem přijata. Od ledna nastupuji do nové práce! Jedná se o nové místo. Firma doteď využívala externí účetní firmu a od příštího roku chce svoji účetní. Musím říct, že od první chvíle, kdy jsem do té firmy vstoupila, tak jsem se tam cítila strašně dobře - asi hlavně kvůli lidem, protože všichni byli strašně milí a přátellští a takoví normální. Rovněž nástupní mzda se pohybuje na úrovni republikového průměru, pružná pracovní doba a náplň práce je přesně to, co dělám teď (akorát v jiném programu).Sice to mám z místa bydliště 35 minut autem jednu cestu , vlakem 50 minut a ještě 10 minut pěšky, ale člověk zase nemůže mít všechno ne? Manžel i pubertální děti trochu "prskají". No bylo to pro ně pohodlné, mít mě takhle hezky po ruce, teď se budou muset trochu víc starat sami.

Trošku sama v sobě bojuju s takovým pocitem výčitek svědomí, že opouštím zaměstnavatele, který mě před 10-ti lety přijal, když jsem po mateřské hledala práci, že opouštím své skvělé kolegyně, pro které můj odchod bude znamenat hromadu práce navíc. Firma se ale potápí čím dál víc, dluhy a zmatky narůstají, vedení zadá jeden den úkol a druhý den jej úplně změní. Z výplaty za září jsme dostali vyplaceno zatím jen část.

Strašně se mi ale tím rozhodnutím ulevilo.Snad všechny ty změny zvládnu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den. Zvládnete a psychicky se Vám časem uleví ještě více. Výčitky mít nemusíte, každý by šel za lepším, kdyby tu možnost měl. A Vám se naskytla, tak je jen dobře, že jste svoji šanci nepromarnila. Tak držím palce, ať jste v nové práci od ledna spokojená!

nerozhodna
hodnocení

Děkuju moc.

break
hodnocení

1x
Takový pocity stranou. Co bylo bylo. Potřeba se dívat dopředu nebo si člověk nabije hubu. I to dojíždění má svy plus a třeba ve vlaku se dá i odpočinout a pul hodiny autem nic není. A změna je taky fajn...

m123*
hodnocení

0x

To je super. Kéž bych se i já rozhoupala. Mmch. taky jezdím do práce skoro hodinu. Čtu si, sleduju přírodu, poslouchám hudbu, jsem na internetu, hraju různé hry v mobilu... uvidíte, že ve finále budete ráda, že máte hodinku pro sebe na vyčištění hlavy :) .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]