Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, máte někdo zkušenost s prací u ČD? Ideálně na pozici pokladní na větším nádraží? Jaký je ČD zaměstnavatel? Jak se Vám v práci líbí? Jak jste spokojeni se mzdou?
Pracuji 10 let u soukromých firem. U všech 3 které jsem vystřídala je to stejné - peníze papírově na ženu docela hezké. Jenže jsou to peníze za nekonečnou pracovní dobu. Žádná "osmička" neexistuje. Do docházky se píše 8 - 16,30 a za to mám smluvenou mzdu. Často jsem již v 6,30 v práci, někdy jsem tam v 18h večer. Není výjimkou, že mi někdo volá i když jsem doma o víkendech, několik dní v měsíci na služebkách po hotelích. Moje nynější práce mě baví, ale vlastně nic krom práce nemám. Nemám koníčky, žádné kurzy, nic, protože nikdy nevím, kdy skončím a když končím v 6 večer (a z domu jsem odcházela v 6) tak se dovleču domů, najím se a sednu si k telce a jsem ráda za to, že sedím. Nemám kancelářskou práci na zadku na židli, hodně řídím, hodně jsem v pohybu, takže jsem často opravdu unavená. Kdysi jsem dělala na směny a moc mi to vyhovovalo - měla jsem nějaký jasný plán, směna do 14 šla jsem nejpozději ve 14,15. Když jsem zůstala déle, měla jsem to placené. Směna navíc placená. Jenže prací na směny je málo. Vesměs ve fabrikách a nebo v obchodě, kde jsou tedy strašné peníze. Narazila jsem na pozici pokladní na jednom z největších nádraží v ČR. Požadují Aj ideálně Nj, to splňuji, ovládání PC, samozřejmě asertivitu při jednání se zákazníky. Nabízejí plat okolo 30 hrubého, což je jen o málo míň než mám. Zdá se mi to jako činnost, která by mě i mohla bavit (kdysi jsem na brigádě prodávala jízdenky soukromého dopravce a bavilo mě to, i když to leckdy byla pakárna). Vyhovoval by mi režim práce i peníze, nabízejí docela příjemné benefity (5t dovo, placené penzijko, zlevněné jízdné, ...).
Neznám ale nikoho, kdo u ČD dělá. Ráda bych tedy znala Vaše zkušenosti, jaké to tam je. Moc děkuji
Zaměstnavatel je O. K., ale šel bych dělat jinou práci, např. tranzitér-přípravář, nebo něco podobného. Jak už sdělili předřečníci, pokladny se ruší a někteří lidé z řad cestující veřejnosti dovedou zkazit celý měsíc, ne pouze den. Jinak upozorňuji vás i případné závistivce, že legendární režijka už dávno není, co bývala. Předně už jde konkrétně vyčíslit; jedná se o benefit ve výši 1575 Kč* měsíčně. Za druhé se různě omezuje její platnost v některých spojích a těchto omezení přibývá. Spousta kolegů režijku vůbec nevyužívá, onu kartu sice fyzicky vlastní, ale neprolongují. Údajně by těch jedenáct stovek neprojezdili.
* IN 100 přijde ročně na 20 000 Kč. Režijka stojí 1100 Kč.
pokladní budou nahrazeny automaty a všude budou turnikety...tohle se ví už dlouho...furt slyším, že na dráze nejsou lidi, ale já jsem toho názoru, že je jich tam až až...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.