Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo vymyslel práci od šesti ráno?

Od: rerr odpovědí: 98 změna:

Kdo vymyslel ,aby se začalo pracovat v šest ráno,tak to byl pěkný cvok! Nevíte koho to napadlo? A proč se nezacina později? Vždyť kdyby se začalo v osm , maminky by v pohodě odvedly děti do školky, lidi by se vyspali a nebyli zbytečně nervózní!

98 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jurajjuraj*
hodnocení

6x

vsak to je jen dobre, chodit do prace treba od 9 a sedet tam do 17? cely den v prdeli, ne diky

krtek*

také jsem toho názoru...je to sice otrava jak píše tazatel...ale aspoň člověku zůstane kousek času ze dne...ne z noci.. a co se týče těch školek...to jsem kdysi vedl diskuzi s kolegyní co taky odváděla děcka na 7 do 16 a do práce chodila 7.30 - 15.30...takže pernamentě utíkala z práce...tvdím, že školka, která nemá oteveřené od 6 do 17hod by se měla zavřít...přesně tady z těch logistických důvodů...přece jenom je to služba..a ta by se měla podřizovat zákazníkovi...

jurajjuraj*

no sluzba to sice je jenze ty statni skolky jsou tak buzerovane ze to jde tezko, maji mit na tolik a tolik decek urcity pocet ucitelek, a nikdo kdo je v praci placeny za 8 h tam nebude sedet hodin 9, vidim to ted u nas ve skolce, podle blbych zakonu jim proste chybela ucitelka ktera by mela 2h/tydne, nakonec sice sehnali ale uz je v duchodu takze jen tak jako vypomaha, kdo jiny by sel delat na 2h tydne , treba u soukromych skolek uz to bude neco jineho

dalsi vec je ta ze decko musi udelat dva, takze at se staraji

krtek*

aj kdyby byly na děcko 3, tak pokud chodí všichni na 6 a nemají pružnou pracovní dobu, a škola je od 8 tak to asi nebude fungovat...

pavelpavel*

9-14 (za stejné peníze pochopitelně) jestli jsi to nepochopil. Jako jinde v EU. *zed*

jurajjuraj*

to je 5 hodin, pokud ti da za 5 hodin nekdo to stejne co jini za 8 tak dej vedet, myslim ze tam budou stat fronty lidi co budou chtit zamestnat

co je v EU mi je tak nejak fuk, zijeme v CR a tady to chodi jinak, pripomina mi to ty doktory co se kdysi ohaneli tim ze kdyz nedostanou pridano, tak zacnou hromadne odchazet do nemecka, pak prisli na to ze na lemply a nemakacenka, kterych je ceske zdravotnictvi plne, nejsou v nemecku zvedavi

pavelpavel*

No právě Juro je nejvyšší čas něco dělat a chytit ty politiky za flígr. Už je toho totiž dost toho divadla a herectví a sami pracují 9-14 a za desetinásobky a co dělají? Přesné opaky toho co mají dělat.

jurajjuraj*
politiky? začni třeba podnikat, třeba dělej zedníka, řekni že bereš dva tisíce na hodinu protože chceš dělat jen pět hodin týdně, uvidíme kolik lidí ti to zaplatí, nebo čekáš na zákon kde ti budou platit za ležení na gauči

hodnocení

4x

Ranní ptáče dál doskáče, víc toho sezobe a dřív chcípne. Práce od 6 neni všude, někdo dělá od 8, někdo i od 9, někde přichází postupně, tak, že někdo dělá třeba i od 11., 12., nebo má i odpolední směnu, dokonce existují i noční. Šestá se volí pro to, že neni celý den zapláclý. Při směnách vychází šestá taky šikovně na ostatní časy. Asi se už nedopátráme konkrétního člověka, který to vymyslel, Franz jistě první nebyl.

rv*
hodnocení

4x

Řada lidí chce mít volno odpoledne ještě za světla na své koníčky. A když šichta končí třeba ve 14:00 tak se dá ještě stihnout spousta věcí.

plne s vami souhlasim.Ja dokonce pred par roky zacal na 5 a super .toho volna odpoledne.Vidim to na svych potomcich pracuji ve sluzbach odjizdeji pred 8 a vraceji se po 17 nekdy jeste pozdeji.Za chvilku budou doma zese potmi.

Nikdo vas prece nenuti chodit na 6.Jak vam to nevyhovuje ,vidite v tom krivdu zmente zamestnani a cely den muzete sedet v praci.Kdo nema zadne jine zajmy a konickem se mu stane prace Je to jeho volba

hodnocení

3x

Údajně to byl Franz Josef - prý nemohl ráno dospat, tak i ostatní nutil k brzkému vstávání.

Ale asi by se Vám líbilo třeba v Itálii, tam začínají pracovní dobu v 9 hodin *smich*

A přes poledne maji siestu.

...takže když přijdou z práce, zbývá čas tak na večerní zprávy a pusu manželce na dobrou noc. *smich*

Magdon, Vy jste ještě nebyl v Itálii, což? *smich**smich**smich*

Možná byste se podivil, jak hodně se v odhadu mýlíte.

id
hodnocení

2x

U nás jsou školky otevřené do 16.00 hodin. Tak jak byste chtěl vyzvednout děti, kdyby jste chodil na devátou do práce? Když jsu na děti dva dospěláci, tak jeden je rád, že může chodit na šestou, druhý rodič na osmou a v pohodě odvedou děti a také je vyzvednou.

Já kdysi dělala dvanástky i noční a bylo to nejlepší období. Toho volna co bylo.

Taky jsem léta dělal dvanáctky v nepřetržitém provozu. Byla to jedna z mála věcí, která mě v tom zaměstnání držela. Měl jsem spoustu volna ve všední dny. Akorát jsem si občas neuvědomoval, co je za den a třeba v neděli jsem vyrazil několik kilometrů na nákup stavebnin. Došlo mi to až když jsem dorazil k zamčené bráně :-D.

Nejhorší je, že se to s léty v nepravidelném režimu nelepší ale spíš zhoršuje. Pak ty manželčiny vyčítavé pohledy...co blbneš, nevíš že je úterý, že musím jet dřív. A já jsem přitom rád že vím jestli je pracovní den nebo víkend :(

hodnocení

2x

Vymyslel to ten, co nechtěl pracovat od pěti.

hodnocení

1x
Prý Franta Pepa jednička. Brzy vstával a jelikož se nehodilo, aby mocnář chodil ráno po Schönbrunnu sám, vstávalo celé mocnářství.
Ale jestli to je pravda...

break
hodnocení

1x
Mně to vyhovuje. Dělám od 6:00 v Rakousku, takže vstavam v 4:45 a pohoda. Dělával jsem i od 8:00 a to byl pro mě pruser , totálně rozhozené cyklus, rano unavenej a za celej rok jsem nebyl schopen pořádně vstát, občas jsem proto chodil na šestou, abych dodělal resty, ale to bylo trošku proti předpisům...každému vyhovuje něco jiného.

hodnocení

1x

A vás někdo nutí zůstávat v práci, kam chodíte na šestou? Když vám to nevyhovuje, změňte zaměstání.

Když jdete na šestou, tak třeba ty děcka můžete vyzvednou odpoledne ze školy. Kdybyste šel na osmou, tak je odpoledne těžko stihnete ;)

lee*
hodnocení

1x
Pro mě je 6 - 14 ideál. Z toho dne ještě něco máte. I v zimě stihnete denní světlo, v létě půl dne u rybníka. Dělala jsem 3 roky 9 - 18 s 1h pauzou a už nikdy. Nezaridite si NIC. Žádný lékař, úřad, vlasy, nehty... Než jsem odešla z práce a dojela do obchodu bylo 7 v 8 všichni zavírají... Vše jsem musela stihnout o víkendu a přes týden si brát volno. Po - pá práce o víkendu honička doma - úklid, prani, nákupy...

au1
hodnocení

1x

je to vylozene teror skrivanu na sovach, vetsina lidi ve spolecnosti (a koukam i zde na diskuzi) jsou skrivani, a tak se jim musi sovy podridit. Mne osobne ranni vstavani taky nevyhovuje, nezvladal jsem na 6tou,stezi zvladam na 8mou, dospavam po obede. Holt se s tim musi poprat kazdej po svym.

smode*

Ono to tak vypadá, ale neřekl bych že je většina skřivanů. Spíše jde opět o uměle propagované preference většinové společnosti (aniž by to všem co to proklamují vyhovovalo) kvůli strachu z kritiky. Zjednodušeně: ti co 16. 11. udali souseda druhý den o to silněji cinkají klíčemi. Klasika.

smode, co sem pletete klíče?

smode*
Jde o skvělý příklad který každý zná. Tedy ještě jeden: Lidé řeknou: "Zákaz alkoholu před jízdou autem je stejně nejlepší." Po schválení 3 piv před jízdou řeknou úplně ti samí: "Povolit 3 piva před jízdou bylo stejně nejlepší." :)

hodnocení

1x

No, třeba k telatům budete vstávat o půl třetí ..

jurajjuraj*

tak tak, tady u nas na vsi zacinaji kolem pul ctvrte ale ve 12 padla

Nevím jak dnes .ale mám chodila od telat po deváté a večer pak od půl třetí (14:30 )do šesté -sedmé? večerní .

host

Na venkově se vždy pracovalo od slunka do slunka, nebo i dřív, ke kravám se chodilo ještě za tmy, slepice se z kurníku pouštějí za kuropění, tedy za rozbřesku. Na poli práce celý den, co se stihlo ráno a dopoledne, než bylo slunce příliš vysoko a příliš velké horko na práci, to se muselo udělat už od rána. Ráno se chodí kosit tráva a jetel ještě když je rosa. A od krav se jde domů zase až za tmy.

To samé doprava. Tramvajáci jezdili do práce na ranní vyjíždění poslední noční tramvají, aby mohli vyjíždět brzo ráno a vozit do práce cestující, kteří pracovali už od pěti, od šesti hodin. Atd. atd...

Muž pracuje od slunka do slunka, ženě práce nikdy nekončí.

hodnocení

1x

Hrozný. Nikdy jsem si nezvykla vstávat na takhle brzo. Chodím do práce na 10, ještě bych brala 9:30, ale dřív je šílenost. To přijdu domů (klidně v ty dvě) a jdu spát. Takhle aspoň můžu něco dělat ještě večer, protože jsem měla dostatek spánku a když je potřeba něco zařídit na úřadě jednou za sto let, tak to udělám před tou 10.

hodnocení

1x

Je to pořád lepší než noční směny.

doplněno 24.10.19 12:27:

Jezdím na osmou a v autobuse plno, zácpa na silnici, v metru narváno. Kdyby všichni pracovali od osmi, tak se tam ani nevejdeme a doprava zkolabuje.

doplněno 25.10.19 16:41: Když to shrneme, vše má své pro a proti. A někomu vyhovují ranní směny, jinému odpolední. Já měla radši ranní, protože mi rychleji utíkala než odpolední. Něco jsem si po práci zařídila a bylo to. Za to, když jsem měla odpolední, tak jsem si ráno 2 hodiny přispala a nevyřešila nic. A neutíkala mi to. Ostatní to taky říkali tehdy. Čím to je, to nevím.

hodnocení

1x

Pokud nemáš na to pracovat v kancluod 8 či od 9-tak holt si nestěžuj,že musíš do arbajtu na šestou!

Pracuju "v kanclu" a chodím na šestou - jenže taky odcházím před druhou *smich*

Babčo-.nebvuď vztahovačná. Je hejno dalších kancelářských co nedělají v továrních kancelářích od šesté ranní!Možná je jich daleko víc!

Nedělám v tomárním kanclu, ale můžu do kanclu přijít kdykoliv od šesti do osmi. Snažím se chodit co nejdřív, abych mohl co nejdřív i skončit. Jednu dobu jsem chodil i na osmou, ale z toho dne opravdu člověk nic neměl.

Tovární kancelář? Neznám ;)

Teda teď jste mne dostala. myslím tím kanceláře a profese (třeba u minulé firmy-)příprava-rozpočtáři,hlavní stavitel,vedoucí středisek-stavitelé,vedoucí řemesel /elektro,vodotopoplyn stalace,zamečníků a jejich sekretářky/mzdové účetní,personální bezpečáci,revizní technici...Někteří v "terénu" občas,ale někteří téměř vůbec

Babičko - co myslíte - továrna má konstrukční kancelář nebo konstrukční dílnu?

hele babicko a taky ma mzdovou uctarnu,personalni.Asistentky namestku vsichni u nas chodi na 6

svatoslav
hodnocení

1x

Ano, jsou to výdobytky z minulosti, tak to vždy bylo: dělnické kategorie povinně na šest, dále na 14 a na 22 - jinak to nevychází, chápejte... A také mnoho pozic "dělá" v režimu 6:30 - 15

I tak trávíme v práci mnoho, velmi mnoho času... A mě osobně vadí už mnoho let trvající novoty typu

8-16:30, což je dnes "všude", banky a velké prodejny zase jedou v režimu 9-18 (příp. 21:00) Ano, celý den fuč... to nechci

Mladým to ale zřejmě tak vyhovuje, pokud vůbec pracují...

hodnocení

0x

Kdo? Stařičký mocnář *smich* Např. zde:

" Tuto pracovní dobu zavedl v českých zemích František Josef I. a jsme asi jediná země bývalé monarchie, která ji stále dodržuje"

agris.cz/...-

break
To je mýtus, že jsme jediná země ...

houbes*
hodnocení

0x
Já bych dal otazku ! Kdo vymyslel noční směny ! Tak toho bych hned nakopal do patřičných míst ! Doufám, že si to někdy přečte nějaký politik a bude chtít pouze ranní a odpolední. Děkuji
ia
Jel jsi někdy vlakem večer nebo v noci?

@houbes - bude chtít pouze ranní a odpolední

Ne, že bych vám přála něco ošklivého - tak si aspoň představte, že vás rozbolí zub mezi dvaadvacátou a šestou *smich*

houbes*
Jel a řeknu Vam, že i ta průvodci byla stejně tak otrávená jako já vašim komentem ;)
houbes*
Babičko to jsou zákroky, tzv lékařské a společenské. Pokud já postavám u soustruhu a jiní chodí na noční z důvodu , že jsou nuceni ve 3 směnném provozu, dodržet chod firem. A potom se dozvíme, že budou propouštět z důvodu málo práce? Kam pospíchame? K se stále ženeme? Zklidnete se podívejte se na Francii a jejich pracovní fond.

@houbes

Takže v deset večer se zastaví kompletně život? Vypnou se elektrárny, zastaví voda a plyn? Taktéž mnoho a mnoho dalších věcí začne zase fungovat až v šest ráno? Sklářský pece, vysoký pece?

break
Jenyk: nejen to, i nemocnice, policie, hasiči atd. jdou spát...už jsem slyšel, že v noci delaj jen kur..vy a zloději
houbes*
Pane Boha, tohle je fakt politická diskuze ! Píšu o odpolední směně a ranní pro vas agitátoři je to 8 směn ! A ne to rozkouskovat do 3 směn ! Čtěte co kdo píše a nebuďte zaujetí ! Ano jsou pracovní pozice , které se neobejdou bez noční ! Vojáci,letectvi, lékaři, a dementi co se o noční nudí ;) s pozdravem.

Tak potom ti nějak nerozumím. Nahoře píšeš, že by jsi nakopal toho kdo vymyslel noční směny a tady ted zase něco jinýho.

ia
Houbes je nějaký pomýlený:)
skeptic

Expos®anec Jiří Krátký tehdy lhal rovnou dvakrát, když tvrdil, že v noci pracují jen ku®vy a zloději, přičemž se ani za jedno z toho nepovažuje. Předně v noci pracuje množství nejrůznějších profesí, za druhé expos®anec Krátký hravě splňuje kritéria pro obě uvedená povolání.

houbes - "...ta průvodci byla stejně tak otrávená jako já"
To možná byla, ale co byste dělal, kdyby ten vlak vůbec nejel? Určitě byste byl štěstím bez sebe, že můžete počkat do rána, nebo jít pěšky.

hodnocení

0x

No ono to kdysi mělo svůj význam hlavně pro lidi v továrnách, kde se pracovalo na dvě směny. Říkalo se tomu "ranní a odpolední". Druhá směna končila ve 22 hod večer a po týdnu se to střídalo. Nemyslím si, že to bylo tak špatné, protože lidé měli pak spoustu času na soukromý život třeba s rodinou. Ale to snad existuje pořád, nebo ne?

predstav si jeste existuje nocni smena ,ta je jako 3 v poradi.Pak 4 smena na 12 hod.Pak 5 smena zacina na 18 a na zaver 6 smena na pulnoc .

Je normální dvousměnný provoz.Existuje i čtyřsměnný provoz ,,také jsem ho dělala i třísměnný,,,tak se pracovalo i ještě pracuje v továrnách---nepřetržitý provoz.

smode*
hodnocení

0x
Rozhodně to byl někdo kdo má rád trýznění ostatních a nebo kdo nemůže od brzkého rána spát. Nebo obojí. Spíš je zajímavé jak se násilné přerušování spánku budíkem ujalo. Těžko říci proč není v pořádku také každý den například přerušit pravidelně malou nebo velkou potřebu v poslední třetině s tím, že zbytek dokončím vždy až příště. Jistě je stejný člověk co vymyslel vstávání s budíkem schopen dodat, že by to bylo zdravé.
break
Nikdo nikoho nenutí do práce na šestou.
smode*
Přesně tak. A nikdo nikoho nenutí chodit na wc :)
break
Mě to nepřijde jako trýznění. Pokud to někoho nebaví, má se zařídit jinak. Každá mince má dvě strany

Smode,

Spíš je zajímavé jak se násilné přerušování spánku budíkem ujalo

Já nevstávám do práce s budíkem už asi 10 let. Zkrátka se probudím "vnitřními hodinami"

Smode, zkus si udělat u vás v práci takovou malou anketu - kdo by radši chtěl chodit třeba na 9 a domů v 17,30 a kdo na 6 a domů ve 14,30. Výsledek asi bude jasný a nebude se ti líbit. Ale pořád můžeš změnit zaměstnání, pokud máš opravdu co nabídnout, určitě najdeš firmu, která bude akceptovat tvé představy o pracovní době. Jinak ti nezbude než se přizpůsobit většině. Já třeba nemám přesně daný začátek prac. doby ale chodím tak nějak +- na 6 a když přijdu dom, ještě se s tím zbytkem dne dá něco podniknout.

smode*
Milan: jste šťastný člověk :)
Ajvn: pravda..avšak co se týká mě tak nelze - s budíkem prakticky nevstávám, pracuji téměř vždy sám :)

hodnocení

0x
Lepší 10-18h? Opravdu? Já někdy vstávám i ve 2h ráno a beru to prostě jako fakt - nepotřebuju fňukat. To by mi totiž nepomohlo. Vše má svoje. Ty děcka chápu, sami s tím zápasíme - nemáme po ruce báby a je to špatné.
lipanek

Libor007 - Když už, tak babičky, bábinky.

Mě takhle oslovit, tak se otočím a nehlídám. I když možná to je u Vás výraz vžitý a nikoho neuráží.

figurek*
hodnocení

0x

císař František Jozef. Vstával před pátou, posnídal a v šest začal pracovat. A když pracuje císař, tak všechny ostatní ck úřady kmitají taky.

Máš firmy, kde se pracuje od osmi do dvanácti, pak je hodinu pauza na oběd a následně pokračování v práci od jedné do pěti. Tohle by se ti páčilo? Zaručuji ti, že ne a v zimě už vůbec ne. Dělat ode tmy do tmy se nelíbí nikomu.

A taky máme dělenou směnu, třeba 4-8hod pak 14-18hod.

tak
hodnocení

0x
A kdo vymyslel 8hod.prac.dobu? Nestačilo by např. 8/9-13/14? Stejně to dřív či později přijde, kdo bude chtít makat víc, nic mu nebrání :)

mak*
hodnocení

0x

Já slyšel, že to zavedl František Josef 1, který sám vstával velice brzo, takže to chtěl i po svých poddaných.

hodnocení

0x

Co je vlastně na práci od 6 ráno divného? Ano, s úředničinou je možné začít později, ale lidé nežijí jen ve městech a nejsou všichni úředníci. Na vesnici bylo a je úplně normální, že se vstávalo a vstává s kohouty. Začínat pracovat brzy ráno je mnohem přirozenější než práci odkládat do nočních hodin.

Osobně ptřebuji k životu a aktivitě světlo. Tma (večerní i v krátkých zimních dnech) na mě často působí depresivně. Jsem typ skřivan, i důchodu se bez budíku budívám mezi 5. a 6. hodinou. Jsem přesvědčená, lidé typu sova o hodně přicházejí, že noční život není tak pestrý. Ale je to každého věc a jistě si každý může volit povolání s vhodou pracovní dobou podle svého založení.

jendad

A co teprve až zustane jen středoevropský čas :) To teprve bude světlo už od tří ráno a budete moci tak vstávat už ve čtyři :)

culdabulda1*
hodnocení

0x

proč se ptáte? - chcete to zase "hodit" na komouše?:)

hodnocení

0x

Co myslíte, v kolik začínala práce za časů šestnáctihodinové pracovní doby?

smode*
Brzy. Ale hodně rychle se od tohoto nesmyslu upustilo. Továrníci zjistili, že kolem deváté hodiny až do konce se začínají vyrábět jen skoro samé zmetky. Takže se to ustálilo na cca 8h kdy je ještě běžný člověk při smyslech a jako stroj použitelný. Kdyby to bylo opačně nebyly by výjimkou dnes jistě třeba 20 nebo 22h směny každý den.

hodnocení

0x

Někde ,např. v některých osobních pokladnách ČD se začíná i v 5 hod. takže ženy vstávají i ve 3.30-3.45 hod. aby se na 5 dostaly do práce.

svatoslav

Kamarád výhybkář vstává ve tři, chodí na šest - ale dojíždí...

Ještě, že jsem nechtěla být výhybkář :-D. Ani řidič autobusu bych být nemohla. Jak to ty řidiči dělají, když mají něco s močákem? Nemůžou si ani dojít.
pett
Říká vám něco pet láhev

hodnocení

0x

Pracovat od 6 je paráda. Ráno žádné dopravní zácpy na cestách, nezvoní telefony, nikdo s ničím neotravuje a právě v tuto dobu se stihne udělat nejvíc práce. Akorát teda potom když člověk končí už ve 14:30, ti ostatní většinou mají problém respektovat, že už máte padla, a nutně s vámi potřebují něco osobně řešit. takže v těch 14:30 stejně mnohdy ani neskončíte.

smode*
Jj, zkouší to. Bohužel dokud jsem placen za čas a ne za práci tak jsem odcházel na čas ať se každý staví klidně na hlavu. Jo pokud bych měl za stejnou práci 4x vyšší plat jako třeba kdejaký němčour, klidně tam jednou týdně tu půlhodinku déle vydržím a nebudu mít problém ani občas večer zvednout firemní hovor. To už je takový český sport - soutěžení v tom kdo umí klesnout hlouběji (zde v tom kdo věnuje zaměstnavateli větší část již svého času zdarma).
break
Tomu se říká přesčas a je slušnost ho platit víc než běžnou pracovní dobu. Pak už je to jen mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem...

feniy
hodnocení

0x

Asi ten komu se to hodí a kdo potřebuje například obsluhu nějakého procesu nonstop atd, není nařízeno centrálními plánovači. Je na dohodě, v kolik budeš chodit do práce, já bych takovouhle práci taky nebral.

lentila
hodnocení

0x

Pro líného, rozmazleného člověka to musí být děs, vstát ráno brzy a jít pracovat na šestou hodinu. I děti si zvyknou takto ráno vstávat a je pro ně lepší, když rodič pro ně do školky přijde odpoledne už ve 14.hodin, než aby tam tvrdly pomalu do večerních hodin. To je potom celý den v háji i pro dospělé.

smode*
Aneb "Ohýbej proutek dokud je mladej." :) taky jsem rád chodil po O. Ale to asi všichni.

mraf
hodnocení

0x

Vymysleli to kvůli směnám - třeba v Americe, ne? Noční od 22.00 do 6.00 je tak nějak přijatelná a běžná. I v nemocnici.

V Akademii věd se začíná v 7.15 a to je horší, neb začít myslet časně už není snadné pro každého - tedy smysluplně přemýšlet. *zmateny* Ale dá se zvyknout - a zvyklo se.

Prázdné ranní silnice od cvoků a prázdné ranní město se mi také moc líbí. A také kus dne "pro sebe".

_________________________________________________________________________________________________

Ať žije František Josef, jestli je původcem 6.00 Start. Také zavedl "rozchození choroby" - dobré, vyzkoušeno*zima*Moje babička běžně rozcházela 39* horečky - měla to asi přímo od Franze.

fero*
hodnocení

0x

Nevím,kdo na to přišel,ale od paměti platilo a bude platit jedno":Kdo dlouho líhá ten hov.o mívá "tak si vyberte.

Zřejmě jste mladík,je třeba si uvědomit,že dříve se pracovalo i v sobotu(6 hod). Žádné dotace nebyly.

hodnocení

0x

No já teda od 6ti ráno nedělám...

Za mlada jsem dělal od 5ti hodin ráno... zhruba do 17té hodiny, každý den a víkendy. Teď už to nedám - změnil jsem práci, takže třeba dnes pracuji (v neděli) 13:30-22 hod. Zítra (státní svátek) taky. No a pak zase 8:30-17 hod. ... někdy mám ty směny v týdnu třeba takto:

13:30-22

8:30-17

11-19:30

12:30-21

8-16:30

volno

atd. atd. ... - chcete si to vyměnit?

au1

jó kdo chce kam... :)

fero*

A to Vám nevadí,že jste jako otrok?.Jinak s Vámi měnit nebudu,protože jsem důchodce,a to byste určitě nechtěl;)*smich*

Jmlc, máte čas na rodinu? Máte jen jeden den volno v týdnu. To má manželka a děti asi radost :(.

Původně po nástupu měl být čas trochu jiný, víkendý prý max. jednou měsíčně. Pak se to nějak řešilo,... chvilku bylo dobře, pak zase hůř. Práce mne bavila, peníze byly pravidelné, nemusel jsem vstávat ve 3 hodiny ráno... No prostě jsem si zvykl. Rodina je na tom samozřejmě bita - delší dovolenou jsme měli za 10 let jednou - jinak si beru den, dva.. když je třeba.

Poslední měsíce se mi to nelíbí čím dál víc, ale nemám školu, abych šel dělat do nemocnice, ani takovou, abych šel přehazovat výhybky... Péct rohlíky neumím, ... prostě v daném oboru a dané lokalitě při nutných splátkách hypotéky a úhradách nákladů rodiny si nemůžu vyskakovat.

Když jsem viděla tu vaši pracovní dobu a než jsem si rozklikla váš další komentář, myslela jsem si, že jste asi živnostník a chápala jsem to... Teď když jsem si přečetla, že jste ve skutečnosti "jen" zaměstnanec, už vás nechápu vůbec.

Zaměstnanec znamená povaleč?

Taky nerozumím těm reakcím ... no tak mám šílenou pracovní dobu. A to se mám teda nechat zapsat na pracák a nebo jít hledat místo generálního ředitele? Nechápu *ee*

@ra252 - Zaměstnanec znamená povaleč?

Jak vidno, pro mnohé ano - a což teprve takový, co nepracuje rukama *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma čtyřsměnný provoz

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]