Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pronásledování občanů

Od: strasilka® odpovědí: 26 změna:

Může být vyhlášena obecním rozhlasem nebo nějakým obecním letáčkem rozeslána právoplatná informace podle které by se měl lid v obci pod možnou sankcí řídit? To zn., že se nebude jednat o žádnou pohromu kalamitu ani tifus atd. Jenom o tento jediný způsob vzdělování informací.

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Pouze rozhlasem ne. Určitě se mýlíte ve slovech, " Pronásledování občanů"
hodnocení

To přijde potom ale to je tu normální.

Co přijde potom? šíření poplašných zpráv?

iz*
hodnocení

5x

@Strasilka,

obecní vyhlášky jsou možné, ale ne pouze formou obecního rozhlasu. Jak často navštěvujete web své obce? Nezdá se mi pravděpodobné, že by to nebylo na úřední desce.

Sankce za nesplnění nějaké povinnosti nebo porušení některého předpisu není pronásledováním občanů.

id
hodnocení

4x

Uřední deska je dostačující a je jedno, zda to občan čte a nečte. Jednou se to vyvěsí s platnostoí od - do toho dne a věc nabývá právní moci.

Rozhlas je jen pomůcka k informovanosti. Požádejte Obecní úřad, aby zavedi službu občanům o zasílání hlášení místního rozhlasu na mobil a email. Takto to u nás funguje již mnoho let a nikdo nemusí chodit na radnici nebo pravidelně kontrolovat web obce..

lidus*
hodnocení

4x

V Brně mi nic nehlásí a jelikož nečtu úřední desku a na stránky jdu málo, nic nevím. Na chalupě každý den v 10 ráno a po 15h hlásí rozhlas, dokonce i když jsem už v Brně mám denně na emailu hlášení obce a na mobil chodí krizovky např, že chovateli utekla puma a toulá se někde v okolí, nebo, že od-do nejde elektřina. Nemá pocit, že bych byla sledovaná a jsem ráda, že na vesnici toto funguje.

hodnocení

3x
Hlášení obecního rozhlasu je pronásledování občanů?
hodnocení

Podle úřednice je rozhlas brán za právoplatné vzdělení informací i když jste v ten momen v práci úplně jinde a nemůžete ho proto slyšet. Úředník je v ten moment dopoledne taky v práci a tak to tak bere, že o jeho hlášení víte. A to pronásledování sankcemi potom přijde a to je tu normální jen mě zajímalo jestli se mají lidé jinde taky tak krásně.

mota
hodnocení

3x
ano, rika se tomu vyhlaska.

hodnocení

3x

Nevím, co má informace místního rozhlasu, či vyvěšení informace na úřednídesce společného s pronásledováním občanů, ale k čemu jinému by rozhlas a ona deska měly sloužit *nevi*? Nebo máte na mysli hlášení typu "...tomu, kdo nepřijde v sobotu na brigádu stavět samoobsluhu, nebude umožněno v ní nakupovat"? Tak podobná hlášení (osobně znám z dob minullých) se už naštěstí nevyskytují *smich*.

hodnocení

Budte rád, že žijete tam kde jste a vzpomínáte na dobu minulou tak jak píšete. Tady se změnily jen strany ale lidé a jejich povahy né takže se nic nezměnilo ale jinak tito lidé hodně hlásají, že jako za komunistů.to tu není.

hodnocení

3x

Co je "právoplatná informace" a co znamená "pod možnou sankcí"?

Pokud se jedná o obecní vyhlášku, pak platí

z. č. 128/2000 Sb. Zákon o obcích

§ 12

(1) Obecně závazné vyhlášky a nařízení obce (dále jen "právní předpis obce") musí být vyhlášeny, což je podmínkou platnosti právního předpisu obce. Vyhlášení se provede tak, že se právní předpis obce vyvěsí na úřední desce obecního úřadu po dobu 15 dnů. Dnem vyhlášení právního předpisu obce je první den jeho vyvěšení na úřední desce. Kromě toho může obec uveřejnit právní předpis obce způsobem v místě obvyklým.

Na tu úřední desku jste se dívala?

hodnocení

2x
Tu vyhlášku taky můžou lupnout na nástěnku (úřední desku) před radnicí a vyřešeno - chodíš to tam sledovat? Buď ráda za rozhlas. Co Ti zakázali - topení plastama?
gumid

... nebo podomní prodej? ...

hodnocení

Ani jedno z toho. Ale nové zjištění mam. Na OÚ se stratili nebo někdo ukrad důležité dokumenty či smlouvy a jako kdyby se nechumelilo obec zastrašuje či vyhrožuje sankcemi v překladu (co si to dovolujete něco dělat bez smlouvy) a já, že smlouvu nemam a nikdy údajně neměla. Takže ve složce mají pouze dopisy ražení výhrůžek a zastrašování a smlouva nikde. Podržtese já ji mam. Půjčili by jste ji po takovém podezřívání, že lžu (bylo pouze ústně), dopisech a úředních nátlacích?

danys*
Vy ji máte? Zřejmě máte na mysli jakousi smlouvu, kterou chce obecní úřad zapůjčit? Zapůjčil bych pouze kopii, popř.overenou kopii.
Pokud jste nám chtěla sdělit něco jiného, tak se omlouvám, ale nerozumím řeči vašeho kmene

Proč byste někomu měla půjčovat originál smlouvy *sok*? Pořiďte úředně ověřenou kopii (udělají na každé větší poště) a tu jim klidně věnujte. Nehledejte problém tam, kde není.

jirib
Paní,je zralá,akorát tak na hospitalizaci...
lidus*

Co bych ověřovala, se smlouvou jdu na úřad, oni si ji ofotí a neplatím nic, je to akce na 10 minut.

hodnocení

2x

Ne, tak tohle teda vůbec neznám. Také občas slýchávám nějaká hlášení. Ale vlastně to ani neslyším, protože je to daleko a ke mně všechno, co tam paní povídá, ani nedolehne. Ale ještě se mi nestalo, že by mne pak za to, že jsem to pořádně neslyšela, někdo pronásledoval. Myslím si, že pokud by šlo o něco opravdu důležitého a každý občan by s tím musel být srozuměn, tak by mi to přišlo poštou. Já jako občan, přece nemusím poslouchat veřejný tlampač, ani nemusím, nebo ze zdravotních důvodů ani nemohu chodit číst, co se kde vyvěsí, nebo nevyvěsí.

iz*

Nechcete-li sledovat obecní vysílání nebo úřední desku obce, nedivte se, až obec tímto způsobem zveřejní vyhlášku, která se Vás bude nějak týkat. (Náklady na státní správu jsou vysoké i bez zasílání vyhlášek občanům. A navíc "neznalost zákonů/vyhlášek apod. neomlouvá.)

O zastrašování nejde ano v dotazu.

Iz, Vaše pedanterie je opravdu obdivuhodná. Už to trochu přeháníte, nemyslíte? Napsala jsem svůj názor na věc a pokud vím, tak jsem si tady ohledně tohoto případu, já na nic nestěžovala. Pochybuji, že bych tím, že bych já nesledovala místní rozhlas, nebo nelítala jako zběsilá každý týden číst nějaké vyhlášky na obecním úřadě, někomu, nebo sama sobě, způsobila vážnou újmu. A jestli dovolíte, tak v tom budu pokračovat. A jsem naprosto přesvědčená, že se v klidu dožiji své smrti i bez toho, že dále nebudu poslouchat místní rozhlas a nebudu chodit číst vyhlášky na úřad. Až mne bude něco trápit a něčemu nebudu rozumět, tak si tam zajdu, to můžete být bez obav. Teda pokud budu schopna. A když nebudu, tak tím někoho pověřím. A když nebudu moci ani to, tak už se mne to zřejmě moc týkat nebude a potřebné automaticky zařídí pověřená osoba. Tak nevím o co Vám vůbec jde. Asi chcete být jenom děsně akurátní, ale už to někdy leze na nervy. Ale pro mne za mne, si Vy dělejte co chcete a chovejte se předpisově. To je Váš život. Ale dopřejte jiným, aby nežili tak úzskostlivě spořádaným způsobem jako Vy. A možná, že ani Vy to všechno nedodržujete tak, jak nám to zde někdy servírujete. Teda já v to doufám, protože jinak to je život dost omezený. Pořád hlídat, jestli jsem v normě a jestli se chovám podle předpisů. *ee* To musí být fakt uskřípnutá nuda.

Ještě dodám toto. Zkuste se někdy také zasmát, třeba zrovna tomu, že jste něco něudělala přesně podle předpisu a nesnažte se být tak suchopárně dokonalá. Jednak to je těžko uvěřitelné, že byste prostě nikdy nevybočila z předpisového chování a pak, kdyby tomu tak bylo opravdu, tak Vás lituji. A to myslím upřímně a Vy víte, že to tak opravdu myslím, protože me trochu znáte. A tohle všechno bych nikdy nenapsala, kdybyste nereagovala na mou odpověď tím Vaším nezdravě mentorským způsobem. Pokud jste ale opravdu tak dokonalá, nikdy jste nepochybila a vždy se chováte pouze příkladným způsobem, tak se Vám omlouvám. Ale stejně to musí být nuda...;)

takt
@Suzymon, pobavilas*ua*..obdivuji tvou nezdolnost s jakou nenecháváš nikoho na pochybách o svém super temperanentu - ty zaručeně nejsi nikdy tzv."splachovací"! Tvou vyřídilku tak mít ... *smich*

Takt, díky :). Jsem ráda, že jsem Vás pobavila. Ale nejsem si jistá, že jsem pobavila také Iz. ;) No, už se stalo, "co je psáno, to je dáno..." :)

kami*
Suzymon, moc díky za reakci. Už párkrát jsem se nachytala, jak moc mne kousání do lidí od Iz zranilo. I když se mne to netýkalo. Hlídala jsem se. Nedávno se za svou chybu tazatelka omluvila, mrzelo mne to.
Vždyť my, lidi, nemáme být dokonalí, jen obyčejní, řekla bych

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]