Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dane a výplata

Od: lucpet odpovědí: 2 změna:
Ahoj všem, nastoupila jsem do nového zaměstnání, zpočátku na dobu určitou a ted neurčitou, všimla jsem si, že hodně peněz z příjmů mi žerou daně.
Je mi 31 a mam ale pouze jedno dítě ve školním věku. Tak mám dotaz zda se s tím dá něco z hlediska daní udělat?
Děkuji, jsem ale neznalec

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Prvním krokem je požádat zaměstnavatele o tiskopis daňového prohlášení (růžový papír), vyplnit relevantní kolonky, uplatnit zaškrtnutím základní slevu na dani na poplatníka (tj. na Vás) a uplatnit si slevu na dani na dítě , opět v patřičné kolonce. K tomu potřebujete potvrzení zaměstnavatele otce (nebo čestné prohlášení nezaměstnaného otce), že na uvedené dítě slevu neuplatňuje.

Dále můžete např. v průběhu roku darovat krev, za každé darování je při ročním zúčtování vrácena daň. Jsou i další způsoby, jak dostat zpátky zaplacenou zálohu na daň, ale k tomu je potřeba znát všechny okolnosti, které na to mají vliv. Určitě to není na třířádkovou odpověď na laické poradně.

hodnocení

0x

Asi nic... Předpokládám, že si odpočitatelnou položku na dítě již odpočítáváš... Pokud jsi sama bez manžela či přítele ve společné domácnosti, kdy by si to mohl případně odpočítávat oni...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]