Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Používání toalet pro opačné pohlaví

Od: tessa odpovědí: 30 změna:

Zdravím. Mám otázku, hrozí nějaký postih za používání veřejných toalet pro opačné pohlaví (muž jde na dámy nebo žena na pány) nebo je to každého věc a nemůže to nikdo nařizovat, samozřejmě mám na mysli standardní použití?

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Myslím, že pánové v případě návštěvy opačného pohlaví v jejich revíru maximálně tázavě zvednou obočí, ti stydlivější u pisoárů pak můžou mít vážný problém, který naposledy řešili ve třech letech.

Zato muž zatoulavší se na dámy může počítat s inzultací, případně veřejným pranýřováním či označením za úchyla, v krajním případě bude popohnán před rameno zákona.

Jinak tedy Vaše starosti bych chtěl mít. Podivný koníček *smich*.

doplněno 22.10.19 23:00:

lee: Svět se skládá ze samých paradoxů a výjimek :-D

lee*
Což je vlastně paradox. Jelikož žena na pánských záchodcích může zahlédnout aspoň něco, zatímco muž na dámském, kde se každý svléká v zavřené kabince, nic :)

hodnocení

5x

Babičky a maminky zcela běžně vodí malé chlapečky na dámské WC. Na zájezdech při čuracích zastávkách chodí mnoho žen na pánské WC, protože fronty bývají neúnosné.

Vzpomínka z dob, kdy na dveřích WC nebyly obrázky, ale slova Muži, Ženy. Přišla Němka, rozhlédla se, spíš sama sebe než okolních lidí se zeptala Bin ich muci oder ceny? a vešla ma Muže. Tam zjistila, že muci není a šla správně na ceny.

hodnocení

2x

Asi 3x se mi stalo že ženská vletěla s děsem v očích (asi to nešlo už vydržet a dámské plné)k nám do "pánského" oddělení.Nikdo to neřešil chlapi se pousmáli a hotovo...

Já byl nucen to jednou opačně udělat a navštívit dámy...nikdo mi nezahlídnul vše proběhlo bez ječení.

Z čeho jsem byl ale v šoku? z neuvěřitelnýho bordelu ! Všechno "potřebné" pro dámy naházeno kolem toalety,mokro..,nespláchnuto, pod umyvadly bordel po zemi atd.Když jsem to říkal manželce ta se vubec nedivila. Že to vidí při návštěve veřejných toalet vždy.A že to nechápe.Co načinčané paničky dokážou zanechat za zkázu...

Kdysi na to přišla řeč s naší uklízečkou, a překvapilo mě, že co se týká toalet, muži jsou prý znatelně čistotnější a pořádnější, než ženy.
Možná je to tím, že chlap přijde, vyklopí co má, opláchne ruce a vypadne, zatímco dámy tam dělají bůhvíco za údržbu.

pb®

No jasně, protože spousta žen si nechce na veřejném WC sednout, protože by se přece mohla nakazit morem, AIDSem a bůh ví čím ještě. Tak jen přidřepne a nejedna se netrefí, či jí to steče po stehýnku. To chlap se ničeho na WC dotýkat nemusí, jen svého pindíka. A stejně když je možnost, jdou radši ven ke stromečku, takže jejich WC je mnohem méně používaní, než dámské. A když jeden ze sta musí na kabinku, tak musí usednout (nebo to jde i ve stoje?) a nic vedle nejde. Proto je u chlapů víc čisto.

slon

Blbost a výmluva.Když se CHCE ...

gumid

jethro: Jsou schopny ucpat vložkama odpad a zasmradit koupelnu lakama na vlasy.

hodnocení

2x

K onomu dělení WC na pány a dámy. Ono to vůbec není vymyšlené špatně. Vlastně je to opravdu výhradně kvůli mužům.

Při oddělení mužů nehrozí této polovině lidstva:

1. Fyzický, ani psychický teror od druhé, bezesporu krásnější poloviny.

2. Újma z úleku, kdy dáma vyruší močícího pána.

3. Ztráta iluzí.

Ad 3) Za dob mého pobytu na VŠ koleji nebyla dle pohlaví rozdělena sociální zařízení, ale patra. Pokud tak přijela dámská návštěva, nezbylo jí, než vykonat potřebu na pánech. Jednoho dne se z jedné z kabinek ozývaly neuvěřitelné zvuky a linul stejně neuvěřitelný smrad. K této kulise si člověk okamžitě přiřadí ošklivého, tlustého a zanedbaného chlapa. Když pak vystoupila nádherná štíhlá blondýnka, která by mohla v mžiku obsadit titulní stránku kteréhokoliv časopisu, byli jsme v šoku.

Takže na úplný závěr: Já osobně vnímám ženu jako něco krásného a čistého a byl bych rád, kdybych s touto představou mohl žít až do konce. Milí projektanti, ponechejte, prosím, vše tak, jak je u nás zvykem, společná zařízení by mohla připravit o iluze i druhou polovinu lidstva (to, že ta první už o ně dávno přišla, beru jako fakt).

Přidám historku. Není úplně k tématu, ale snad pobaví.

Před necelými 3 měsíci jsem si k sobě vzala kočičku do dočasné péče. Přivezli mi ji navečer, takového malého prcka... zabydlela se rychle. Když jsem po ní druhý den ráno uklízela píseček, tak jsem se zcela vážně rozhlédla, jestli jsem si s kočičkou nepřivezla i nějaké jiné zvířátko. Třeba dogu *smich* protože co taková miniaturní kočena dovedla vyprdnout (a ještě s břichem plným koťat!), to jsem viděla právě u psů většího vzrůstu :-D

Používání toalet pro opačné pohlaví

Ta kočička je krásná a jak důvěřivě kouká. Úplně jí čtu z očí: "že mě nevyhodíš, viď." Já už bych si ji nechala a koťátka pak rozdala.

Suzy, ta kočička je u mě v dočasce. Momentálně patří organizaci, která se o zvířata bez domova stará, a která pro ni zajišťuje veterinu (očkování, kastrace, léčba čehokoliv, co nastane), krmení a stelivo, případně jiné hmotné potřeby. Já jako dobrovolník zajišťuji prostory a péči. Koťata rozdávat nemůžu, ta jsou adoptována skrz adopční smlouvu, které předchází posouzení zájemce a jeho poměrů a souhlas s budoucí kastrací zvířete.

Ještě EDIT k tomu jejímu "důvěřivému" pohledu :-D V ten den, kdy jsem tuhle fotku udělala, a po dva dny následující, mi kočka potrhala nohy tak, že se mi to hojí dodnes (11 týdnů nato). Dalších pár dní bylo těžké jí vůbec vyčistit písek a dát nažrat, nemohla jsem s ní být v jedné místnosti, jak na mě útočila. Od té doby problémy ustávají, holčička dělá obrovské pokroky (např. minulý týden dostala celkem 4 injekce a nezabila ani veterinářku, sestru ani mě :-D), nicméně přijde stresová situace - některé zvládá, jiné ne, těžko říct - a kočka trhá :-/

72mona3*
hodnocení

1x

Nejsem si vědoma, že by existoval nějaký zákon, který to zakazuje. Ovšem mohlo by jít o veřejné pohoršení. M.

doplněno 22.10.19 10:59: Jinak musím říct, že na naše WC pánové chodí. Nechce se jim udělat asi 5 kroků navíc *poctar*
Jsou ale plaší, takže pokud vidí někoho u umyvadla, nevstoupí. Asi proto, že už je někdo seřval *hi*
A ano, i já už byla "na pánech", ale to bylo fakt akutní... Nikdo policii nevolal *frajer*

hodnocení

0x

Kdyby se WC vybavovaly pouze kabinkami, nemusely by se WC vůbec rozdělovat.V kabince mě nikdo nevidí a umýt ruce si klidně mohu i s opačným pohlavím.

smode*

Kabinky jsou přece jak u kluků tak u holek. Pisoáry navíc jsou jen u kluků ale problém mají stejně čistě jen holky i přesto že ony mají jen kabinky. Takže zde vybavení "pouze kabinkami" viditelně vůbec nic neřeší :) jde spíše o psychologii. Zkuste se převléknout za chlapa a jít si párkrát umýt ruce až bude na dívčích plno. Uvidíte to tóčo. *smich*

Smode a jak se toto tedy řeší na akcích kde jsou ToyToy-ky?tak je to standart-pisoár i mísa v jednom!Jen jsem se nesetka s funkčním mytím-ale to se pak řeší jinak ,mimo kabinky!

smode*
Vždyť přesně tak - kde není značení je to jedno.:) Nevoli způsobuje text na vstupních dveřích, ne instalované zařízení.

smode*
hodnocení

0x

V případě použití klučičích toalet holkou je tato prakticky nevnímána, výjimečně přivítána nebo dokonce upřednostněna ve frontě. V případě použití holčičích toalet klukem je ten označen za prase, napráskán a vyveden například vyhazovačem (je-li ten přítomen). Tedy postih hrozí maximálně emoční a to vždy jen v jednom z případů (prý jsme si v dnešní době všichni rovni, jak ale vidíte stále jsou si někteří rovnější).

hodnocení

0x

Nemohu odolat. Představuji si dámu u pisoáru. *haha*

Na stavební průmyslovce nám občas kantoři vyprávěli různé zajímavé příběhy...

rorschach*

však od toho dnes mají takzvaný čůrokap aby mohli lulat jak chlapečci

kami*
google.cz/...
Tak, a teď se třeba i trefíme. Pardon

hodnocení

0x

Někde jsou záchody pro obě pohlaví společná. Například ve zdravotnických zařízeních. Je tam panáček jako, že je pro muže, ale pro ženy tam WC není, tak je to společné. Ale tam je záchod jeden a klíč pro jednoho.

doplněno 23.10.19 16:20:

Když jsme byly v Aténách, tak byla hrozná fronta na dámských záchodech, tak jsem šla s kámoškou na pánské a bylo to. Nic se nám nestalo. Ani chlapa jsme nepotkali.

doplněno 27.10.19 10:49:

Já si myslím, že by neměl být postih, protože jsou homosexuálové, transexuálové, lidé, co se nechali předělat z muže na ženu a naopak. Dokonce z vložek dají pryč obrázek ženy.

houbes*
hodnocení

0x
Byly jsme na dovolený a nějak to tam nikdo neřešil. Kde bylo volno tam se šlo. Lidi si po sobě uklizeli aby se snad mezi sebou nepomluvili. Bylo to zvláštní ale fungovali všichni dobře a tolerantně. Samozřejmě v hotelích a veřejných zachodkach kde je hajzl bába , to nefunguje ;)

fram
hodnocení

0x

Švédsko: Od určité rovnoběžky jsou WC společná, žádné obrovské fronty na Dámách a prázdno u Pánů.

Na českých WC - dámách by pán asi bloudit neměl, opačně to je riziko podnikání *hi*, ale toleranci vidím vyšší. Takde jde se přítomných pánů zeptat (venku), jestli "můžu" a vetšinou souhlasí = pohoda.

Hlavně na výlety a zájezdy jezdí většinou ženy. Takže když autobus u pumpy zastaví, je obrovská fronta na dámách a na pánech žádná. Někteří páni chodí na malou ven za strom. Taky je možnost jít na WC pro vozíčkáře. Mně se jednou chtělo tak šíleně moc, že jsem tam vlítla a bylo to :-D rychle za mnou.

hodnocení

0x

novinky.cz/... Zde je ten článek o tom, že nemenstruují jen ženy. Tak ne obrázek ženy, ale ženský symbol.

doplněno 27.10.19 11:34:

Taky se mi to nelíbí. Proč by se většina měla přizpůsobovat menšině?

doplněno 27.10.19 12:08:

bimbam, na Stardance se už nedívám. Předtím 2x mi to stačilo. Připadá mi to na jedno brdo. Jak kdo tancuje jsem viděla a dál už nechci. Koukám na něco jinýho.

Zastavte svět, chci vystoupit *zed*.

Nick, já jsem z té zprávy skoro nespala :). Pořád jsem musela přemýšlet, jestli už někdo protestoval třeba proti takovému televiznímu pořadu jako je StarDance. Tak okatě zdůrazněné ženství a mužství třeba načančanými šatičkami dam a fraky pánů, zvedacími, vyhazovacími a odhazovacími figurami symbolizujícími sílu mužů se přece jen tak někde nevidí :). Non-binární (pro mě nové slovo) osoby musí u StarDance strašlivě trpět... Daleko víc než nad vložkami :).

mikos
hodnocení

0x

Já když byl střední. Měli jsme několik klasických WC s panáčkem a holkou ale měli jsme také záchod, kde byl nápis pouze WC a tam se chodilo společně. Každý věděl, že tam může potkat kohokoliv.. Kdo chce vstoupí, kdo nechce, ten se potento..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]