Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se mi dnes stalo

Od: ysuvoca odpovědí: 18 změna:

Bydlím tady na sídlišti, kde jsou jak panelové, tak i cihlové byty.

V té části, kde jsou cihlové byty, tak je trávník, dětské hřiště. Bydlím zde asi 8.let. Když mám třeba volno a je hezky, tak vyjdu před dům a projdu se kolem hřiště a relaxuji třeba na lavičce či se projdu.

Jak minulý týden, tak i dneska jsem šel okolo jednoho domu, kde si hráli děti a rodiče tam byli s nimi. Pak jsem prošel park a vracel jsem se asfaltovou silnicí nazpátek.

Najednou tam na mě vlítnul chlap, když jsem šel po silnici nazpátek.( byl to od dětí, co si tam hráli)

Ptal se mě, odkaď jsem, že mě sledují, když se tam pohybuji. Já jsem řekl, že bydlím kousek v domě číslo popisné a že jsem se byl normálně projít. A on na to dobře, aspoň víme, kde bydlíte.

Teď si připadám, jak zločinec a snad nějaký úchyl. Nemůžu se pomalu projít okolo sousedních domů. Nikdy bych nikomu neublížil, tak jsme z toho dost špatný a nevíc, co si mám o tom myslet. Ještě se mi tohle nikdy nestalo.

Děkuji za reakci.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Na jednu stranu je dobré že si lidi všímaj co se děje v okolí a nejsou ke všemu lhostejní
Ale na tu druhou kvúli tomu bezdúvodně napadat lidi vidim jako nesmysl
Pan moh přijit pozdravit kapku obsvètlit dúvod svého chování a případně se omluvit za své chování pak bych stim problém neměl
Pokud by na mě vystartoval poslal bych ho do míst kde slunce nesvítí a šel v klidu dál

hodnocení

4x

A nestalo se v okolí něco špatného třeba? Neobtěžoval tam někdo děti? Věřím, že z toho máte třeba divný pocit, ale lidé se třeba více o děti bojí a pokud se tam opravdu něco stalo, jsou ve střehu a každý jim může být podezřelý, kdo se často jen tak prochází kolem místa, kde si hrají děti. Jinak si tu reakci nedovedu vysvětlit..

ysuvoca
hodnocení

Díky za reakci.

Netuším, že by se tam něco stalo ohledně dětí.

Jednou tam naproti v domě, to je asi tak 4 roky nazpátek někdo zavraždil 85-letou paní. Říkalo se, že prý to byl její vnuk, protože mu otevřela do bytu. Bylo to normálně dopoledne, kolem 10.hod. Tenkrát jsem přišel z práce a bylo tady úplně pozdvižení, kriminálka, policie. Jinak nic.

hodnocení

3x

Toho blba bych poslal do zadní části těla. Co je mu do toho, kam jdu na procházku?

doplněno 21.10.19 20:37:

@kamaradmichal: A proč jste mu něco vysvětloval? První by měl vysvětlovat on, proč vás obtěžuje, ne? Takže jak už jsem řekl: Poslat kamsi!

ysuvoca
hodnocení

Já mu řekl, že jsem se šel projít, že tady bydlím v domě č.p. ( hned tady za rohem) a nevidím na to nic špatného.

re4zon
Tak si z toho nic nedelejte. Proste jste narazil na trotla, ktery mohl mit duvod se vyptavat, ale mel to udelat slusne. Takovych je. Priste treba takhle vystartuje na nekoho ostrejsiho a dostane po hube.

hodnocení

3x

Umím si takovou situaci představit. Jdete na procházku, za hřištěm na stromě vidíte veverku nebo zvláštního ptáka. Zadíváte se, postojíte. Ani moc nevnímáte, že si tam hrají děti. Jenže děti jsou z domu i ze školy poučené, že si mají dávat pozor na divné lidi a že se se svými obavami mají svěřovat. Dítě doma poví, že si je na hřišti dlouho prohlížel pán v červené mikině s nápisem, měl kšiltovku a brýle. Jdete druhý den stejnou cestou ve stejné mikině a s kšilovkou na hlavě a dítětem informovaný tatínek zasahuje. Pokud máte čisté svědomí, choďte, kudy chcete. Snad jen v nejbližší době rychleji kolem dětského hřiště, i kdyby v jeho okolí bylo něco mimořádně zajímavého.

hodnocení

2x

Příště, až půjděte na procházku, zajděte na hřiště a sdělte přítomným dospělým, že se jdete projít a že cca za půl hodinky půjdete zpět do svého bydliště č. to a to. Jo a než jste vyšel z bytu, vypil kávu a snědl loupák. Budou jistě spokojeni, že o vás mají tyto informace. *alene*

ysuvoca
hodnocení

Co je jim do toho, kam jdu. nevstupuji na soukromý pozemek, jsem na veřejném místě a můžu si jít kam chci.

Jeho reakce, mě úplně zaskočila. Člověk, je zaskočený, že se na pořádnou řeč nezmůže.

Tak jste se s nim neměl vybavovat a poslat jej někam! nebo jej požádal aby ukázal průkaz policisty!A už vůbec nesdělovat kde bydlím..

olinl
hodnocení

1x

Zachoval si se tak, jak by se zachovala většina normálních lidí. Jak píše rádce dabel : V dnešní "demokratické" době se ani nedivím, že se (snad) rodič jednoho z dětí takovým způsobem zeptal-považoval vás za potencionálního úchyla. Nyní se ve velkých městech neznají pomalu ani lidé z jednoho domu, natož sousedi a tím to nedorozumnění vzniká.

rol1
hodnocení

1x

Někdo si vás prostě všimnul, že často obcházíte okolí i okolo hřiště, kde jsou asi i děti a stal jste se pro něj podezřelým. A někdo měl hned bujnou fantazii, neboť on neví, nezná vás, že jste slušný člověk. Rodiče se v dnešní době hodně bojí o své děti, každou chvíli je slyšet nějaká zpráva o zneužití. Určitě si vás po svém otypnul za divného a chtěl vás upozornit, že o vás ví. No musí to být pro vás hodně nepříjemné a ponižující, být vámi, tak si najdu jiné místo k relaxaci.

hodnocení

1x

Z toho bych si nic nedělal. Ten muž byl pravděpodobně nějaký příliš úzkostný rodič, který má obavu, že za každým rohem číhá nějakej pedofil. Navíc pokud odpověděl tak, jak jste napsal, tak je asi ne příliš inteligentní. Kdyby byl někdo pedofil, tak mu určitě neřekne pravdu, kde bydlí. Byl jste možná příliš slušný, když jste mu řekl, kde bydlíte. Lepší bylo na to reagovat třeba tak, že jste měl odpovědět otázkou: Proč se ptá. A pokud by otevřeně řekl, že mu připadáte jako pedofil, tak se dalo reagovat třeba ve smyslu, co si to dovoluje. Záleží na tom, jak moc byste to chtěl vyhrotit. Každopádně, neměl by jste se tím nijak stresovat a klidně se procházet po sídlišti dál. Pokud by ten chlap otravoval i příště, tak by možná bylo potřeba odpovědět mu ostřeji. . Mně se např. v jedné městské části, kde jsou rodinné domky stalo, že jsem šel po chodníku a zastavil jsem se u zaparkovaného dražšího auta na které jsem se chvíli díval. A z domu z prostější ulice na stráni začal řvát nějaký chlap něco ve smylu vypadni odtam. Nereagoval jsem na to, protože jsem nevěděl, jestli je to na mně, ale šel jsem po chodníku dál, protože jsem nechtěl, aby vyř´vával na celou ulici, pokud to bylo na mně. Pravděpodobně to byl nějaký muž, kterému možná někdo nějak vyhrožoval nebo mu někdy předtím někdo poničil auto. Lidi s takovým uvažováním nedokážou příliš rozlišovat.

junkers*
hodnocení

1x

Todle se mi ještě nestalo, ale je fakt, že když se procházím v nějaké cizí čtvrti, i když je tam samozřejmě chodník a veřejná komunikace, tak mám nějaký divný pocit a chodím "tudama" :-D jen minimálně. Typicky kousek za městem, jsou tam takové "nóbl" baráky, je tam ticho a klid. Bydleji tam "lepšolidi" zřejmě.

No a tam mám ten divný pocit, jako bych měl mezi lopatkama zarytou hlaveň odstřelovací pušky ..

rv*
hodnocení

0x

Nic si z toho nedělejte a berte to tak, že je někdo super opatrný (možná často sleduje zprávy a má jedináčka). Je to lepší, než nevšímavost.

houbes*
hodnocení

0x
Asi jste jim nějak nepadl do oka. Oblečením a nebo váš obličej. My taky dřív jsme hned každého podezírali jako děti, že bude nějaký divný. Ale ja vás chápu, procházíte se sledujete okolí a tak nějak se dobojite pohodou a přírodou kolem vás. Pro některý můžete být divnou osobou. Nejlépe by bylo až tam budou zase na hřišti i ten rodič mu říci, kdo jste atd. V těchto případech se rozumní lidé domluví a omluví. Držím palce

kami*
hodnocení

0x
Já Vaše vysvětlení, kde bydlíte, považuji za ideální komunikaci. Příště bych se v úplném klidu opravdu šla ohlásit a pozdravit tohohle konkrétního rodiče. Že jsem to asi řekl, ale jsem starousedlík. A budu rád, když tu budou v bezpečí nejen děti, ale nikdy tu neútočil nikdo ani na chodce. V bezpečí tu mají být úplně všichni.
On se totiž člověk nejvíc brání tomu, co nezná. Tím řeknete, kdo jste Vy. Zlobit se na strach druhého člověka nemusíte. On se teď tatínek může cítit jako bojovník a nakazí strachem z úchyla, co ani neexistuje, ostatní rodiče. Když Vás někdo bude vnímat jako úchyla, přesně dnes víte, koho budete řešit a nemusíte složitě pátrat.
Já jsem si jiný konflikt brzy šla vyjasnit taky a okamžitě jsem pak byla v klidu. Pokud je tedy ten druhý rozumný.

armf
hodnocení

0x

Víte, ony jsou únosy dětí na denním pořádku. Úzkostný rodič se pojišťuje. Raději víc než míň. Možná pána vyslala nějaká maminka, typuji. Tak to berte z tohoto pohledu a nic si z toho vyptávání nedělejte, informaci jste podal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]