Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přiznání dluhu

Od: radoss® odpovědí: 7 změna:
Dobry den, nacházím se v situaci kdy mi člověk dluží peníze. Puvodne jsme byli domluveni, ze mi je bude postupne splácet.
Ted to chceme sepsat na papir o jakou castku se jedná a v jaké částce mi to bude mesicne vyplácet.
.
Otazka zni jak to udelat. Pokud to jen sepiseme a oba podepiseme bez notáře, ale se svědky ma to nejakou váhu v případném sporu?
Popřípadě jak takovou vec sepsat aby se to mohlo podepsat u notáře?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dobrý den. Stačí sepsat uznání závazku, včetně splátkového kalendáře a na poště ať si dlužník nechá ověřit podpis. Originál si nechte, kopii ať si nechá dlužník.

doplněno 21.10.19 17:55:

Všude tam, kde je czpoint.

hodnocení

Na kazde poště to ověří? Mame tu jen malinkou s 2ma zamestnanci.
postak
Na každé ne,jen na té kde je czech point

hodnocení

2x

Podpisuje se před úřednicí na poště. Jinak by to nemělo smysl. Podepíše se tak, jak se podepisuje běžně. Úřednice ověří podpis dle údaje v OP. Vy být přítomen nemusíte, uznání závazku sepíše dlužník a ten si dá ověřit svůj podpis. Vám předá originál dokument.

hodnocení

A ja jako věřitel musim byt teda taky přítomen, nebo na mem podpisu da se rict nezáleží?
hodnocení

hodnocení

Jeste bych se chtel tedy zeptat jak ten czech point funguje. Jestli se to muze podepsat treba doma a pak tam s tim jen prijit at to nejak ověří, nebo jestli se to podepisuje az tam. Je nutne se podepsat jako na obcance aby to bylo platne? Dekuji za odpovědi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]