Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Homeopatika na migrény

Od: anna* odpovědí: 7 změna:

Zvažuji, že vyzkouším homeopatika na migrénu, vyzkoušel někdo z Vás homeopatika na migrénu a pomohly Vám? Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Vše, čemu věříme, funguje. Důležitá je ta víra, která v člověku spouští samoléčebné schopnosti. Nedávno mě bolel loket, tak jsem si vzala paralen, hned mi bylo líp, ruka vůbec nebolela. A večer jsem našla tu půlku paralenu zapadlou u kuchyňské linky, protože jsme ve spěchu na to prostě zapomněla.

id
hodnocení

2x

Jistě vám odpoví spousta lidí, že se jedná o placebo i když v Německu zdravotní pojišťovny proplácí ročně každému pacientovi 10 sezení u homeopata.

Najděte si v okolí lékaře, který se zabývá i homeopatí. Je to jak s léky, někomu zabere to, jinému něco jiného. Některá homeopatika jsou jen na lékařský předpis. Mě hlava v životě nebolela, takže neporadím, za to si homeopatikami léčím jinou nemoc. Musím říci úspěšně mírním projevy nemoci i když to neurolog vzal.

Co přidat třeba akupresuru? Ta pomáhá mé neteři. Než najdete odborníka, můžete začít sama

migrena.zdrave.cz/...

hodnocení

2x

Léky doporučované lékařem:

" Belladonna je lék na tenzní bolesti hlavy. Většinou jsou to náhle nastupující bolesti pulzujícího charakteru doprovázené překrveným obličejem. Zhoršují se hlukem, světlem, pohybem, typické je zlepšení vleže, v tichu a ve tmě. Tento typ bolestí se může vyskytnout třeba po ostříhání vlasů, návštěvě holiče či po pobytu na prudkém slunci.

Bryonia je lékem bolestí s pocitem, že se hlava rozskočí. Bolest je nejčastěji vlevo, doprovázená nevolností, zvracením a závratí zejména při vstávání. Zhoršuje se sebemenším pohybem, pacient strnule drží hlavu v jedné poloze, zlepšuje se silným stlačením hlavy a chladem. Pacient chce absolutní klid a samotu.

Ignatia je lékem pro bolesti hlavy, které mohou nastat po zklamání například z rozpadlého vztahu či po ztrátě milované osoby nebo zvířete. Charakteristický je pocit, jako by postižený měl v hlavě vražený hřebík. Bolesti zhoršuje pach tabákového kouře a emoce, zlepší se jakýmkoliv rozptýlením a studeným obkladem na hlavu.

Gelsemium sempervirens je lékem proti bolestem hlavy například při chřipce, ale mohou to být i bolesti vyvolané stresem, špatnými zprávami a přepracováním. Jsou to bolesti vycházející z týlní krajiny do svalů šíje, které jsou ztuhlé a bolestivé, pacient si bude stěžovat na pocit těžké hlavy a pocity otupělosti.

Nux vomica je dalším lékem na bolesti hlavy z přepracování, nadmíry kávy, alkoholu a přemíry bohaté stravy. Bolesti jsou kongestivního rázu, lokalizované do vlasaté části hlavy, můžou se objevit hned po ránu nebo po jídle. Doprovází je podrážděnost, citlivost na světlo a pocit ucpaného nosu s event. kýcháním. Zhoršení nastává pohybem, potřásáním hlavou a především duševní námahou. Zlepšení se dostaví vleže a v teple.

Staphysagria je lékem proti bolestem hlavy následkem intenzivních emocí, zejména při potlačeném a nevyjádřeném vzteku z ponížení či pokoření. Doprovází je oční symptomy. Zlepšení přichází v noci a v teple.

Kalium phosphoricum je výborným lékem na bolesti hlavy studentů, které vznikají po mnoha dnech usilovného studia a zhoršují se jakýmkoliv pokusem o další studium či čtení. Zlepší se během procházky na čerstvém vzduchu".

ulekare.cz/...

vilik*
Domnívám se, že když budu vleže a v teple, případně půjdu při přepracování na procházku, tak to placebo nemusím brát a výsledky budou stejné, ne?
id

Vilík - napřed musíte vyzkušet a pak teprve můžete srovnávat, zda homeopatika nebo ležet v teple. Ovšem si homeopatika nesmíte ordinovat sám . Nebo již máte nějaké špatné zkušenosti s homeopatiky od lékaře?.

vilik*
Ne, můj doktor je naštěstí normální a léčí, když je to potřeba, fungujícími léky, doplněnými přírodními prostředky, jako jsou například opravdové bylinky.
Má diplom a takové ty věci, je zastáncem zdravého životního stylu a prevence včetně očkování, je milý, slušný a jeho diagnózy jsou přesné, prostě nemám důvod mu nevěřit.
Homeopatika neuznává, spolu se španělskou vládou, to je pro mě dostatečný důvod.
m.vtm.zive.cz/...
A ještě od nás:
zpravy.aktualne.cz/...
iz*

@Louisa1, souhlas autora článku ke zveřejnění ne nepodstatné části na jiném webu máte?

Všechny uvedená homeopatika jste osobně vyzkoušela a osvědčila se Vám? Jerstli ne, riskujete svou "radou" poškození tazatelčina zdraví. To byste ostatně riskovala i v případě, že byste sama měla s uvedenými homeopatiky dobré zkušenosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]