Dobrý den. Jsem měsíc na úřadu práce. Dostal jsem od úřadu doporučenku do jedné firmy. Od nového roku, cca za dva měsíce, se chci stěhovat do jiného města (150 km daleko). Byl jsem v té firmě a paní jsem to řekl a ona mi napsala do papírů nepřijat z důvodu : stěhování se. Znamená to pro mě vyřazení z evidence?.
Ne, neznamená. Jste dále v evidenci. Z evidence vás mohou vyřadit pouze na vlastní žádost nebo sankčně. Sankčně by vás mohli vyřadit, kdybyste se do té firmy nedostavil. Ale pokud jste se dotavil a nepřijali vás, tak vás nevyřadí.
Myslím si, že nepřijetí z důvodu stěhování je uznatelný důvod. Vyřadit z evidence by Vás mohli, pokud by jste tu práci odmítl přijmout. Pokud ale ve firmě odmítli příjmout z nějakého opodstatněného důvodu Vás, tak to není důvod k vyřazení z evidence.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.