Nejste přihlášen/a.
Zdravím
jistě to znáte, jdete na nákup třeba v Rakousku, naťukáte PIN a nic, podruhé a nic, potřetí a nic ... nakonec přijde paní, něco tam do pokladny naťuká a vy dáte PIN a platba se ustuteční. Vy spokojeně odcházíte s oddychem, ... ale doma zjistíte, že jste vlastně za 1,-€ dali 29.60,-Kč
přitom jste měli dát 25.78 ... Na lístku od zaplacení vám napíší, že platba kurz byl ve vaší národní měně, och jak úchvatné, když už jste zaplatili.
Co s tím?
proc by to byla zodejina? si to hlidej, ja kdyz treba platim v pl tak se me vzdycky ptaji jestli to chci odecist v pl nebo czk, pokud se nezepta tak mu reknu at to stornuje a zada tak jak mu reknu
mě se nikdo na nic neptal ... proto to asi píšu? Proto se na to ptám ... normálně ta karta nebyla 3 akceptována.
Pokud se to ptá tak jasně. Ale už jsem se v PL setkal i s tím, že se to neptalo. A provozovatelé se tvířili ukřivděně, když jsem jim řekl že jsou zloději.
Ne napříště tam nebudeme vůbec nakupovat nebo platit kartou, když nevíme o kolik nás okradou.
Tento příběh měl být pro všechny o tom, že i ve vyspělé zemi vás okradou nevýhodným kurzem i když máte eurovou kartu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.