Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kurzy a zlodějina při platbě kartou

Od: bz* odpovědí: 17 změna:

Zdravím

jistě to znáte, jdete na nákup třeba v Rakousku, naťukáte PIN a nic, podruhé a nic, potřetí a nic ... nakonec přijde paní, něco tam do pokladny naťuká a vy dáte PIN a platba se ustuteční. Vy spokojeně odcházíte s oddychem, ... ale doma zjistíte, že jste vlastně za 1,-€ dali 29.60,-Kč

přitom jste měli dát 25.78 ... Na lístku od zaplacení vám napíší, že platba kurz byl ve vaší národní měně, och jak úchvatné, když už jste zaplatili.

Co s tím?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

6x

Při platbě v cizině se vyvarujte platbě s konverzí,tzv DCC/Dynamic currency conversion/.Nikdy nepotvrzujte platbu v korunách,ale v místní měne.Vždy je to výhodnější a skutečně platíte kurzem vaší banky.Nikdo vás neokradá,čtěte vždy displej terminálu.

bz*
hodnocení

na displeji terminálu byla namalovaná karta, nic víc. Jak to mám proboha poznat?

iz*
hodnocení

5x

To není zlodějna (bez "i"), nikdo Vás neokradl.

iz má pravdu, je to tak (i s " i")

bz*
hodnocení

co jste mi to poslali za blbosti?

Prosím? To že mi někdo do platebního terminálu podstrčí automatiské schválení DCC o kterém nemám ani potuchy, to podle vás není krádež? A k tomu ještě na účtenku drze napíšá, že jsem si to přál?

hodnocení

1x
Pokud máte kartu vedenou v Kč, tak je problém.
Pokud vybíráte v zahraničí z bankomatu, tak se Vás to zeptá, zda chcete s prepoctem nebo bez. Takže bacha na to, co potvrdíte.
Mě se ptá bankomat, zda chci přepočet, i když mám účet v eurech.
bz*
hodnocení

platil jsem v Bille.

PO zkušenostech že bankomaty Euroent se záhadně resetují když odmítnu DCC je zásadně nepoužívám.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

proc by to byla zodejina? si to hlidej, ja kdyz treba platim v pl tak se me vzdycky ptaji jestli to chci odecist v pl nebo czk, pokud se nezepta tak mu reknu at to stornuje a zada tak jak mu reknu

bz*
hodnocení

mě se nikdo na nic neptal ... proto to asi píšu? Proto se na to ptám ... normálně ta karta nebyla 3 akceptována.

Pokud se to ptá tak jasně. Ale už jsem se v PL setkal i s tím, že se to neptalo. A provozovatelé se tvířili ukřivděně, když jsem jim řekl že jsou zloději.

bz*
hodnocení

0x

Dnes mi peníze s omluvou vrátili. - po 2 měsících - myslím ten rozdíl

mate59

Konečně dobrá správa!Pro příště už budete vědět co a jak.

bz*
hodnocení

0x

Ne napříště tam nebudeme vůbec nakupovat nebo platit kartou, když nevíme o kolik nás okradou.

Tento příběh měl být pro všechny o tom, že i ve vyspělé zemi vás okradou nevýhodným kurzem i když máte eurovou kartu.

Nevím, ale nikdy mne ještě nikdo při platbě kartou neokradl...ani v Rakousku, ani ve Slovinsku, ani v Chorvatsku, ani v Itálii, Německu, Slovensku, Švédsku,San Marinu..A to si představte, že se pořádně nedomluvim jinak než v mateřském jazyce.

bz*
hodnocení

0x

A proč to tu píšeš?

Na podvodné převodní kurzy při platbách kartami poukazuje půl Evropy.

Kdo ví co si platil a jestli vůbec

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]