Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaměstnavatel nám vyplatil jen část mzdy

Od: kik odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, prosím o radu. Již delší dobu vnímám, že zaměstnavatel má finanční potíže - výplata chodila s párdenním zpožděním. Teď jsme měli brát výplatu za září. Dělníkům byla vyplacena plná výše mzdy a pracovníkům v THP kategorii přišel e-mail, že bude vyplacena mzda ve výši 80 procent a zbytek dostaneme na začátku listopadu až zaplatí ten a ten zákazník. Pochopitelně nás to naštvalo, můžeme se nějak bránit? Navíc si říkám, jestli za nás zaměstnavatel vůbec odvádí pojištění?

Já jsem již teda ve výpovědbí době, podal jsem tento týden výpověď (na dohodu zaměstnavatel nepřistoupil, musel jsem podat výpověď a běží mi výpovědní doba) a od ledna jdu jinam, ale rád bych dostal za svoji práci řádně zaplaceno.

Děkuji za názory.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

5x

Zaměstnavatel ještě stále není v prodlení. Obdobím splatnosti mzdy za září je celý říjen. Termínem splatnosti mzdy je tedy 31. říjen.

Poté má zaměstnavatel ještě 15denní lhůtu k doplacení dlužné mzdy.

Pokud by dlužnou mzdu za září nedoplatil do 15. listopadu, mohl byste nejdříve 16. listopadu pracovní poměr okamžitě zrušit (viz ZP, § 56). V takovém případě by odpadla výpovědní doba a kromě dlužné mzdy byste měl nárok na náhradu mzdy za dobu odpovídající výpovědní době.

kik
hodnocení

Děkuji za vysvětlení. Budu čekat a uvidím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]