Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer chtěla bych se zeptat,nevíte jestli chodí kontrola z ÚP i ovíkendu? Mám neschopenku a zítra potřebuju jet pryč. Tak se bojím aby nepřišly
Bojíte se správně. Dodržovat léčebný režim jste povinna i o víkendu, svátcích > prostě po celou dobu nemoci.
Kontrola dodržování léčebného režimu múže přijít (i opakovaně) kdykoliv.
Většinou nechodí mezi 22. a 6. hodinou (kvůli zamčeným domům), ale nespoléhala bych na to. Jestli potřebujete zítra odjet, měla jste dnes ukončit neschopenku.
Vaše nemoc si nevezme na víkend volno, marodíte stále, dokud vám lékař neschopenku neukončí, tak nezbývá, než vydržet doma i když se cítíte dobře, kontrola přijít může i o víkendu.
Já bych neriskovala a raději zůstala doma. Navíc pokud jste po nemoci a brala jste antibiotika, tak je stejně lepší zůstat nějakou dobu doma. Abyste znovu něco nechytla. Doktor asi věděl, proč Vás ještě neuschopnit. Myslete na své zdraví.
Ano.kdykoliv,ovsem mimo svou pracovní dobu (cca 16-8 + víkendy ) spíše na udání! Jak mi bylo sděleno kamaradkou-zam. na OSSZ!
No to je proto ,že nemátr asi závistivé sousedy a dodržujte léčebný režim!
Jinak nyní už o 5.3 jsem v PN a kontrola před 2 měsíci,předtím od roku1997(předtím se na mne kontroly s OSSZ netýkali) jsem měl jen jednou kotrolu při chřipajzně a to jsem měl vycházky-marodila celá rodina, ke konci léčby,jinak nic . Ale kamarád měl PÚ ,při noční,ještě byl v nemocnici-dle jeho slov na sále,a u jeho rodičů ,kde bydlel,už byla kontrola jak dodržuje léčebný režim!
Můžou přijít i když mi jí doktor ukončil k neděli?,paní ke které jsem chodila oznamovat kontroly. Jsi papír nechala a řekla mi že se mám jít nahlásit v pondělí.
Vůbec nevím, o jakém papíru mluvíte. A zřejmě pletete kontrolu dodržování léčebného režimu práce neschopných (tzn. že při neschopence máte být doma), kterou provádí OSSZ (plátce nemocenských dávek), a úřad práce. Upřesněte dotaz, prosím.
Kontrola léčebného režimu může přijít i o víkendu, ale není to zrovna obvyklé. Navíc, když se jedná o poslední den pracovní neschopnosti, nemůžete přijít zase o tolik, nepříjemné je to ale každopádně, když Vás nezastihne doma.
Neschopenka má cca 4díly, z toho jeden je "průkaz práce neschopného" - nebo tak nějak a tento díl máte stále u sebe.
Ten to papír.Jsi nechala paní,které jsem chodila oznamovat kontroly. Protože mi neschopenka končí zítra,tam mi ho už nevrátila.
Promiňte, ale jaké kontroly jste chodila oznamovat? Kam? Ten papír, který si ta paní (lékařka?) nechala (?) měl žlutý pruh? Ten slouží jako průkaz práce neschopného a nikdo Vám ho nemá co brát. A kam se máte v pondělí jít nahlásit?
Myslím, že k případné kontrole léčebného režimu jsme Vám už řeki všechno. ANO, můžou z OSSZ přijít na kontrolu, ale je to málo pravděpodobné a přišla byste zřejmě pouze o jeden den dávek. Zpětně se dávky neodebírají.
Je to snad nějaká novinka chodit na kontroly k lékaři a pak to ještě oznamovat "nějaké paní "? Jakou ženskou by vaše kontroly mohly zajímat?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.