Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci se odstěhovat zpět kvůli škole

Od: stranger* odpovědí: 3 změna:
Zdravím, normálně na poradny nepíšu, tohle je tak po druhé za život. Mám problém. Letos na jaře jsme se poznaly s přítelem. Problém byl ovšem ten, že já jsem byl čerstvě v Praze a on bydlel na Moravě. Všechno klapalo až do konce prázdnin, protože nám došlo, že vztah na dálku když jsou prázdniny je úplně jiný než když je škola. Já jsem nastupoval na vysokou školu a on do čtvrtého ročníku na střední. No dopadlo to tak, že jsem se přestěhoval za ním. Stále mě ovšem mrzí, že jsem opustil vysokou školu a Prahu do které jsem se 5 let těšil a vše plánoval. Velkým problémem je, že můj obor je pouze ve dvou městech a to v Praze a ve Varnsdorfu. Strašně bych si přál ten obor dodělat, protože vím, že bych na to měl. Když jsem se stěhoval na Moravu tak mi řekl, že do Prahy už se nechce nikdy vrátit. A já teď přemýšlím co teď? Původně jsem si myslel, že tady budu jen deset měsíců než si dodělá maturitu a pak by jsme šli studovat do Prahy spolu jak to bylo v plánu. Pochopitelně, že je říjen a do prázdnin je ještě daleko, ale vůbec nevím jak tuhle situaci řešit. Jak mu to naznačit a co udělat když řekne, že nikam nejde?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zdravím. V první řadě si Vy sám ujasněte své priority. Co se týče vztahu - ten je i o kompromisech. Hledat řešení, které by vyhovovalo vám oběma. Pokud svůj život podřídíte vztahu a ten si postavíte na první místo, nemusí to být vždy dobrá volba. Komunikujte o situaci se svým přítelem.

mota
hodnocení

1x
vzdelani je na cely zivot, vztah s velkou pravdepodobnosti ne.

kami*
hodnocení

0x
Taky bych upřednostnila vzdělání, protože peníze pak díky vzdělání budou potřeba. Ne každý vztah je super, a pokud vám vztah super vychází, pokuste se kvůli budoucnosti teď pár let spolu překonat i větší překážky. Vždyť za pár let takové překážky zmizí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]