Firma nám pronajme sál na 4hodinovou konferencí i s cateringem, který zajistí tak, že jídlo připraví studenti gastro školy, kteří zde vykonávají svou studijní praxi. Dotazy: a) je O. K. položka na faktuře s 15% sazbou DPH (využití jejich PC, vizualizéru, služeb ozvučení sálu)? => podle mne by mělo být fakturováno 21% stejně jako samotný pronájem sálu; pokud lze i sníženou sazbu tak prosím o odkaz na ZoDPH b) je možné catering, za výše uvedených podmínek (studenti-praxe) , fakturovat v "0% sazbě"? Díky za vaše reakce. Kristina
Taky si myslím, že za pronájem sálu atd. by mělo být DPH 21%. Myslím si, že za catering by mělo být 15%, nezávisle na tom, kdo jídlo připravuje. Nemyslím si, že by byla možnost nulové sazby DPH.
Jde o to, že v kalkulaci je \"pronájem\" rozdělen na 2 položky -> jedna položka je nazvaná pronájem sálu s 21 % a ta druhá položka je nazvaná \"Ostatní služby - použití PC, vizualizéru, ozvućení sálu\"... a je zde uvedena sazba 15%... Jde mi tedy o tu 2.položku. Zda lze na toto použít 15%? Já, obdobně jako autor odpovědi na mou první otázku, jsem přesvědčena, že by se měla započítat sazba 21%. Díky všem za názor či odpověď. KIKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.